Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέα Εφαρμογή Εξυπηρέτησης των Πολιτών
                        στην Ιστοσελίδα του Δήμου

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο Δήμος μας δημιούργησε στην ιστοσελίδα του (www.dpapxol.gov.gr ) τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή  «Βελτιώνω την πόλη μου».
Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι κάτοικοι και οι δημότες Παπάγου-Χολαργού θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήματα και  προτάσεις, βρίσκοντας παράλληλα στο χάρτη το σημείο του αιτήματός τους και ανεβάζοντας προαιρετικά την αντίστοιχη φωτογραφία. Η μόνη προϋπόθεση για την υποβολή του αιτήματος στο Δήμο μας είναι η δωρεάν εγγραφή στο σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, ώστε να πιστοποιείται ο κάθε χρήστης.
Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αιτήματα που αφορούν τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (π.χ. διαγράμμιση οδών, λακκούβες σε δρόμους ή πεζοδρόμια, φθορές σε παιδικές χαρές, έλλειψη πινακίδας σήμανσης οδών κλπ) και τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου (π.χ. χαλασμένα φωτιστικά, αντικατάσταση κάδων, αποκομιδή απορριμμάτων, περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων, κλάδεμα δέντρων κλπ). Επιπλέον, υπάρχουν κατηγορίες για τα κοιμητήρια, για εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, για αδέσποτα ζώα και άλλων ειδών αιτήματα.
Μετά την υποβολή του κάθε αιτήματος στο Δήμο μας, αυτό θα διαβάζεται στην αρμόδια Υπηρεσία, η οποία θα το εξετάζει και θα ενεργεί όπως απαιτείται, ενημερώνοντας συγχρόνως τον ενδιαφερόμενο για την πορεία του αιτήματος / υπόδειξής του.  
Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι ο Δήμος μας δίνει έμφαση στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και έχει ήδη υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., με στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα περιλαμβάνει και αντίστοιχη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Η εφαρμογή αυτή θα επεκτείνεται και στην εσωτερική διασύνδεση των λειτουργικών μονάδων του Δήμου, άλλωστε η εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και σε αυτή την κατεύθυνση εισάγουμε νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας.
   
     Ο Δήμαρχος



 Βασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου