Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ!!

φωτό αρχείου
                                                           12 Φεβ. 2015

Ο Δήμος Απουσίασε

Στις Δύσκολες Καιρικές Συνθήκες


Ενώ η κακοκαιρία που είχε ήδη προβλεφθεί από την ΕΜΥ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, συνεχίζεται και σήμερα, η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν ανακοίνωσε κάποια μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Με εξαίρεση την απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των σχολείων όλων των βαθμίδων, ο τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας παντελώς απουσίασε.

 Δεν είδαμε στον τοπικό τύπο, ακόμη και στο προσφιλές για την Δημοτική Αρχή face book, κάποια μικρή έστω, αναφορά σχετική με την ετοιμότητα των δομών κοινωνικής...

αλληλεγγύης. Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες περί ανάπτυξης ειδικών προγραμμάτων για την στήριξη ευπαθών ομάδων, δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά ακόμη και σε απλά, συνήθη μέτρα που λαμβάνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν ακούσαμε ούτε διαβάσαμε κάποια ανακοίνωση λειτουργίας θερμαινόμενων αιθουσών, προγράμματος άμεσης βοήθειας σε μοναχικά άτομα ή ευπαθείς ομάδες, ή παρουσίας έστω μιας νοσοκόμας στο ΚΑΠΗ. Δεν γνωστοποιήθηκε ούτε ένας αριθμός τηλεφώνου σε 24ωρη ετοιμότητα, ώστε να απευθύνονται οι ανήμποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε περίπτωση έκτακτου ή επείγοντος περιστατικού εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας από αύριο έρχεται αρωγός στο έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Όλοι εμείς στην Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού ελπίζουμε και ευχόμαστε η εμπειρία αυτή να γίνει μάθημα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν παθήματα και υπενθυμίζουμε ότι πολιτική σημαίνει πρόβλεψη και ακριβής σχεδιασμός με βάση συγκεκριμένο σενάριο, ακόμη και υποθετικό.


10 σχόλια:

  1. Παρακαλέιται ο Γ.Γ. του Δήμου Πεντέλης να μην ασχολείται με άλλους Δήμους με τους οποίους δεν έχει πλέον καμία επαφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλέ μου φίλε,ο Κώστας Τίγκας είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου μας και ο ρόλος του είναι να παρακολουθεί και να ελέγχει τις ενέργειες του Δήμου και τις Δημοτικής Αρχής.Η επισήμανσή του για την προκλητική αδράνεια και ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής κατά την τελευταία κακοκαιρία δείχνει οτι αυτό ακριβώς κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια ένταση.
      Ας αποφασίσει,επί τέλους, η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει όπως πρέπει.

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου φίλε καταρχήν να τονίσω ότι ο κ. Τίγκας είναι αρκετά συμπαθής. Πλην όμως δεν γίνεται αντιληπτό το σχόλιό του από τη στιγμή που μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει εκφραστεί κάποιο παράπονο, έστω ανώνυμο, για τυχόν ολιγωρία του Δήμου. Να σου ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν ψήφισα τη δημοτική αρχή. Από την άλλη όμως δεν θεωρώ σκόπιμο τη δημιουργία κλίματος όταν δεν έχει υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Και ευτυχώς ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει το ίδιο βιοποριστικό πρόβλημα με άλλους δήμους της Αττικής.

      Διαγραφή
    3. Καλέ μου φίλε,η συμπάθεια όπως και η αντιπάθεια δεν έχουν να κάνουν με την ικανότητα,την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα.Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν παράπονα αφού δεν εκφράζονται όλοι μέσω διαδικτύου.Κάποιοι ούτε στις υπηρεσίες του Δήμου απευθύνονται.Σίγουρα ο Δήμος μας δεν συγκρίνεται με άλλους στην Αττική ως προς την οικονομική δυνατότητα των κατοίκων.Τα άτομα και οι ομάδες που χαρακτηρίζονται ευπαθείς και έχουν ανάγκη βοήθειας σε δύσκολες συνθήκες,δεν είναι οπωσδήποτε στο όριο της φτώχειας.Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Τίγκα.Αλλά και όσοι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση,αφού λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο,είχαν θέρμανση;Ηταν σίγουρο οτι δεν θα αντιμετώπιζαν κάποιο άλλο πρόβλημα;Για όλους αυτούς δεν θα έπρεπε να έχει γίνει σχεδιασμός;

      Διαγραφή
  2. ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΙΓΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...............

    ΕΡΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ........

    ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ Ο ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΕΣΥ ;

    ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ,ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ .

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ,ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ.

    ΑΧΑΧΧΧΑΑΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ. ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ. ΣΕ ΨΙΛΟΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ που γραφεις για το καθαρισμα των δρομων μαλλον δεν διαβαζεις σωστα. Ο Τιγκας δεν μιλησε για καθαρισμα των δρομων αλλα μιλησε για το αυτονοητο και μαλιστα με πολυ σεβασμο για τον κοσμο. Ειπε δηλ. οτι δεν υπηρχαν ανακοινωνσεις για θερμανομενους χωρους στο Δημο ωστε οι ανημποροι , αποροι και γενικα οι αναξιοπαθουντες να καταφευγουν οταν η θερμοκρασια εφτασε κατω απο το μηδεν.
    Πιστευω να το καταλαβες τωρα αλλα και να καταλαβες οτι ο Δημος και η κοινωνικη υπηρεσια ακομη και για αυτο το ευαισθητο θεμα απουσιαζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για τους δημότες ούτε καθάρισμα δρόμων έγινε έγκαιρα ούτε αλάτι είχε πέσει,αν και η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί από την ΕΜΥ πολύ πριν αρχίσει η χιονόπτωση.Μια βόλτα στο διαδίκτυο,για όσους δεν βγήκαν από το σπίτι,δείχνει όμορφους χιονισμένους δρόμους .Αδιάβατη η Καραϊσκάκη,χιόνια στο οδόστρωμα της Ιωνίας και της Περικλέους,δυσπρόσιτος ο Ανω Χολαργός.Τα μοναχικά άτομα,και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δεν είναι οπωσδήποτε πτωχοί έχουν όμως ανάγκη στήριξης σε δυσμενείς συνθήκες.Ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε χιονισμένο ή παγωμένο δρόμο.Υπάρχουν και οι αναξιοπαθούντες,αλλιώς δεν θα χρειαζόταν το κοινωνικό παντοπωλείο.Δυστυχώς όχι μόνο η κοινωνική υπηρεσία υστέρησε αλλά και η πολιτική προστασία.Η σημερινή δημοτική αρχή κρίνεται και όχι οι προηγούμενες.Ευτυχώς,πάντως,οργανώνεται διάλεξη για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων(η πρωτοβουλία σίγουρα καλή είναι).

      Διαγραφή
  5. ΚΟΙΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ,ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ.
    Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΙΜΑΤΙΑ ,ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ.
    Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΟΙΚΙΕΣ ,ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΙΑ .
    Ο ΕΧΩΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ,ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ,ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΜΠΟΘΕΩΡΙΕΣ .

    ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ .

    ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή