Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 55 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!!!

Νέα βομβιστική επίθεση συγκλονίζει την Τουρκία και συγκεκριμένα την...


περιοχή της Καισάρειας, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άγκυρας.

Όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Erciyes στην ανατινάχθηκε την ώρα που βρέθηκε στο σημείο ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε στρατιώτες και πολίτες μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. To φορτωμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο. 

Σε ανακοίνωση του στρατού που δημοσιεύει το Reuters, γίνεται λόγος για 13 νεκρούς και 55 τραυματίες.




Ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.



Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Veysi Kaynak επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε θύματα. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ορισμένους τραυματίες. Ο Kaynak απέδωσε το συμβάν σε τρομοκρατική επίθεση και το παρομοίασε με την επίθεση στο γήπεδο της Μπεσίκτας.

Στο σημείο της επίθεσης μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu σύμφωνα με τη Hurriyet.

Το περιστατικό καταγράφεται λίγες ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που άφησε πίσω της 44 νεκρούς.






Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν' αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου