Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

2019! ΕΤΟΣ ΟΛΕΘΡΟΥ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!

Με φόντο μια ακρωτηριασμένη Ελλάδα και συσσωρευμένο “εμφυλιοπολεμικό” μίσος
Η Ελλάδα αλλά και ο πλανήτης μπαίνουν σε ένα σκοτεινό 2019. Ισως από...

τα σκοτεινά χρόνια της νεότερης ιστορίας μας. Ο πλανήτης έχει απωλέσει κάθε είδους ισορροπία και τα έως τώρα γνωστά παγκόσμια κέντρα εξουσίας την δύναμή τους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα θετικό. Το αντίθετο θα λέγαμε. Το 2019 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η χρονιά που ο σημερινός πλανητάρχης θα βρεθεί εκτός Λευκού Οίκου ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ακόμη και αιματηρές διαδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Οποιος παρακολουθεί τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει μία τέτοια εξέλιξη. Στην Ελλάδα τώρα ο πολιτικός κατσιαπλιαδισμός και κουτσαβακισμός-χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών δυνάμεων-σε συνδυασμό με την γεμάτη παράγκες Δικαιοσύνη υπόσχονται πρωτόγνωρα-για τη γενιά μας δεινά και απώλειες. Οι πιο επώδυνες θα είναι οι εθνικές απώλειες με φυσική κατάληξη την επιστροφή στη Δραχμή.
Δυστυχώς το τίμημα των ανώριμων πολιτικών μας οι οποίοι αντανακλούν σε έναν κατσιαπλιά λαό θα είναι ο ακρωτηριασμός της χώρας. Τίποτε λιγότερο.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι επειδή γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα (τους πολιτικούς ταγούς και τους αυλικούς τους) δεν αμφιβάλλει για το γεγονός ότι οι κατσιαπλιάδες πολιτικοί μας τα πιάνουν διαχρονικά.
Τα έπιαναν οι προηγούμενοι, τα πιάνουν και οι τωρινοί.
Είναι χαρακτηριστικό και με φόντο το σκοτεινό παρασκήνιο της Συμφωνίας των Πρεσπών το παράδειγμα στελέχους των ΑΝΕΛ το οποίο κυνηγάνε οι τράπεζες εξαιτίας των δανείων που έχουν σκάσει ετοιμάζεται με άνεση να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με το περιβάλλον του αρχηγού των ΑΝΕΛ να υποστηρίζει ότι 29 “κυπριακές” offshore έχουν συσταθεί ήδη για να λαδώσουν τα περιστέρια της Βουλής ώστε να περάσει η Συμφωνία. Οτι ακριβώς έγινε και στα Σκόπια.
Ο ίδιος ο Καμμένος πάντως είναι αποφασισμένος-σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές-να τα κάνει Κούγκι και να μην παραδώσει εύκολα τα όπλα σε κανένα φερόμενο διάδοχό του:
–Eγώ έφερα πίσω τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς, υπερασπίσθηκα τους μισθούς και τις συντάξεις των ενστόλων, δεν άφησα ούτε μία μέρα να περάσει χωρίς να είμαι στη πρώτη γραμμή-στο πιο ακριτικό σημείο της Επικράτειας. Δεν θα παραδώσω τα όπλα. Δεν θα στηρίξω με ψήφο εμπιστοσύνης το όργιο εξαγοράς συνειδήσεων από επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να περιμένετε αποκαλύψεις που μπροστά τους το ΚΕΕΛΠΝΟ και η NOVARTIS θα μοιάζουν με πρωινό…Θα τα πούμε σύντομα…
Για τις διαθέσεις του Καμμένου διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού.
Για κάποιο περίεργο λόγο ο Τσίπρας έχει άγνοια του περιβάλλοντος όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τελευταία. Ισως να φταίνε οι σύμβουλοί του στο Μαξίμου που τρέμουν στην ιδέα της απώλειας της εξουσίας. Την ίδια άγνοια κινδύνου επιδεικνύει και ο Πρόεδρος της πεπετζίδικης Δημοκρατίας μας Προκόπης Παυλόπουλος-πιο γνωστός σαν Πάκης.
Κάθε μέρα που περνάει Τσίπρας και Πάκης βουλιάζουν όλο και πιο πολύ στη κινούμενη άμμο του ολέθρου που έρχεται. Λες και το επιδιώκουν. Φυσικά και οι εκλογές δεν πρόκειται να ανατρέψουν το σκηνικό της διεφθαρμένης Κολομβίας των Βαλκανίων που οδεύει στον όλεθρο και τον εθνικό ακρωτηριασμό-πρέπει όμως να διαξαχθούν άμεσα για να εκτονωθεί η συσσωρευμένη οργή. Αλλωστε όπως είναι σήμερα τα πράγματα τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο Τσίπρας θα είναι ανάμεσα στους ηττημένους των εκλογών.
Πιο πιθανό είναι κερδισμένοι να βγουν ο Βελόπουλος, ο Τζήμερος, η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης παρά οι Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά. Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο χρηματισμός των Ελλήνων πολιτικών από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα που ήδη καταγγέλει ο Καμμένος σε συνδυασμό με θερμό επεισόδιο (ακόμη και πόλεμο) με την Τουρκία θα μπορούσε να οδηγήσει πολύ κόσμο σε Ειδικά Δικαστήρια και φυλακίσεις-τίποτε λιγότερο.
Ηδη οι Τούρκοι μιλάνε ανοιχτά για το ξέσπασμα πολέμου εντός του 2019.
Οι πιθανότητες για βίαιο επεισόδιο στη Μεσόγειο με την εμπλοκή Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, μέσα στο 2019, διατυπώνονται στα αποτελέσματα έρευνας τουρκικής δεξαμενής σκέψης, η οποία, αναλύοντας… τα δεδομένα, υιοθετεί όλες τις πολιτικές, τα συμπεράσματα και τις απειλές του τουρκικού κράτους.
Η έρευνα του τουρκικού TRT World Research Centre εστιάζει, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τους αναλυτές του να επιχειρούν την πρόβλεψη των γεγονότων που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα μέσα στο 2019.
Υιοθετώντας τη ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, κάνουν λόγο για τη “συμπαιγνία” Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου, τον αγωγό East Med, και την πιθανή εκδήλωση βίαιου επεισοδίου σε περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Αγκυρας.
“Η ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο έχει γίνει πηγή έντασης στην περιοχή αυτή. Οι περιφερειακοί παίκτες προσπαθούν να αναπτύξουν παράκτια πεδία χωρίς να σκεφτούν πολύ τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Στην περίπτωση της Κύπρου, το ζήτημα είναι ακόμη πιο επείγον, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Αυτό υποχρέωσε την Αγκυρα να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά της και να εμποδίσει ιταλική εταιρεία ενέργειας από τη γεώτρηση στα ανατολικά της Κύπρου. Η Αίγυπτος είχε επίσης προειδοποιηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμιά αδικαιολόγητη πρόκληση από αυτή την άποψη”, αναφέρει.
“Η ΕΕ εξετάζει σοβαρά τον αγωγό EastMed, ο οποίος συνδέει το Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα και την Ιταλία. Το έργο αυτό θα επιτρέψει στην ΕΕ να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές πηγές της από τη Ρωσία. Ο αγωγός θα αντιπροσωπεύει το 5% των εισαγωγών ενέργειας της ΕΕ.
“Ωστόσο, εκτός από το υψηλό κόστος εξόρυξης λόγω του περίπλοκου υπεράκτιου εδάφους, υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα που αποδυναμώνουν τη βιωσιμότητα αυτής της ενεργειακής οδού. Η εκκρεμούσα διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, την οποία η Τουρκία δεν αναγνώρισε από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που οργανώθηκε από την Ελληνική Στρατιωτική Χούντα το 1974 και την επακόλουθη τουρκική στρατιωτική παρέμβαση, έχει ουσιώδη σημασία στα θαλάσσια σύνορα”, σημειώνει.
Και προσθέτει: “Ως εκ τούτου, η Αγκυρα απαιτεί το δικαίωμά της για κέρδη φυσικού αερίου εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων. Ωστόσο, ο άξονας Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας προσπαθεί να προχωρήσει με το έργο στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να ληφθούν υπόψη ούτε τα συμφέροντα της Τουρκίας ούτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων”.
Σε αυτό το πλαίσιο, καταλήγει η έκθεση, η Ανατολική Μεσόγειος θα εξακολουθήσει να αποτελεί πηγή εντάσεων, ιδιαίτερα καθώς η Τουρκία αισθάνεται μια περιφερειακή συμπαιγνία που αποσκοπεί στη αποκοπή της από τη Μεσόγειο.
“Εάν οι προκλήσεις αυτές συνεχιστούν το 2019, είναι πιθανό να σημειωθεί βίαιο επεισόδιο στη θάλασσα, τυχαία ή με άλλο τρόπο”, τονίζεται.
Στις ΗΠΑ τώρα άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις του προέδρου Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για την άρση της μερικής αναστολής που έχει επιβληθεί στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με τον αμερικανό πρόεδρο να απειλεί ότι το λουκέτο μπορεί να διαρκέσει «μήνες ίσως και χρόνια» αλλά και να προειδοποιεί με κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης προκειμένου το τείχος με το Μεξικό να ανεγερθεί τάχιστα.
Κεντρικό σημείο τριβής στις διαπραγματεύσεις των δύο κομμάτων, είναι ο τρόπος χρηματοδότησης (με κονδύλια ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) της σχαδιαζόμενης ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ερωτηθείς αν έχει εξετάσει την προοπτική να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε πανεθνικό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί η ανέγερση του τείχους, ο Τραμπ απάντησε:
«Ναι το έχω εξετάσει. Μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά δεν το έχω κάνει. Μπορεί να το κάνω. Αλλά μπορούμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να το κτίσουμε πολύ γρήγορα (…) Μπορούμε να κηρύξουμε έκτακτη ανάγκη εξαιτίας της ασφάλειας της χώρας μας, απολύτως».
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε εάν μια τέτοια κίνηση συνιστά απειλή για τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ είπε: «Δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν , αλλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι».
Οσον αφορά στη συνάντηση που είχε προηγηθεί με τους εκπροσώπους των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ την περιέγραψε ως παραγωγική, αλλά η Νάνσι Πελόζι, νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε τις επαφές ως διεξαγόμενες σε ενίοτε εριστικό κλίμα.
«Είπαμε στον πρόεδρο ότι χρειαζόμαστε την κυβέρνηση ανοικτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των δημοκρατικών γερουσιαστών Τσακ Σάμερ, ο οποίος μετέφερε και την αντίδραση Τραμπ: «Αντιστάθηκε. Στην ουσία μας είπε ότι θα συντηρήσει το λουκέτο στην κυβέρνηση, για πάρα πολύ καιρό, για μήνες, ίσως για χρόνια».
Από την πλευρά του, ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι είναι προετοιμασμένος το λουκέτο στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διαρκέσει για μήνες ή για χρόνια, προσθέτοντας πάντως ότι ελπίζει αυτό να αρθεί σε λίγες ημέρες.
Η Νάνσι Πελόζι γνωστοποίησε πάντως ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τις συνομιλίες. «Αλλά αναγνωρίζουμε από την πλευρά μας ότι δεν μπορούμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα (του τείχους με το Μεξικό) εάν δεν ανοίξει η κυβέρνηση, και το καταστήσαμε σαφές στον πρόεδρο», πρόσθεσε.
Περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι για 13η ημέρα, καθώς ο Τραμπ μπλοκάρει τις χρηματοδοτήσεις πέντε υπουργείων αν δεν λάβει τα 5,6 δισ. από το Κογκρέσο για να κατασκευάσει μέρος του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που έχει υποσχεθεί στους υποστηρικτές του.
Μεταξύ των επιχειρημάτων που έχει χρησιμοποιήσει ο Τραμπ για να πείσει τους Δημοκρατικούς είναι ότι η Πελόζι πρέπει να υποστηρίξει το τείχος γιατί… είναι καλή καθολική και το Βατικανό είναι περιτριγυρισμένο από τείχη.
Οι Δημοκρατικοί έχουν αντιπροτείνει χρηματοδότηση 1,3 δισ. για την ασφάλεια των συνόρων, μεταξύ αυτών κάμερες και ενισχυμένους φράκτες, αλλά όχι το τείχος.
Ετσι διαμορφώνεται το σκηνικό στις αρχές του νέου χρόνου και όποιος επιχειρεί να το αγνοήσει εξαιτίας της βουλιμίας για εξουσία ρισκάρει να σαπίσει στις φυλακές με φόντο μια εθνικά ακρωτηριασμένη Ελλάδα και συσσωρευμένο “εμφυλιοπολεμικό” μίσος…
kourdistoportocali, το διαβάσαμε στο https://katohika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου