Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ OPEN: ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ!

Διαβάστε τι δήλωσε μέχρι στιγμής στη συνέντευξή του προς την Έλλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας. Προκαλεί και πάλι τον λαό.

Κάνω το σωστό για τον τόπο μας και είμαι από τη σωστή πλευρά της...

Ιστορίας.  Αν ο κ. Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δεν πιστεύω όμως ότι ο κ. Καμμένος θα αναλάβει αυτό το κόστος να ρίξει την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστύνη του στην κυβέρνηση. Αυτό θα του ζητήσω στη συνάντησή μας την Παρασκευή. 
Μόλις ψηφιστεί η Συμφωνία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, θα φέρω άμεσα το θέμα στη Βουλή. Πιστεύω ότι διαθέτουμε τις 151 ψήφους. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Αν όμως τα Σκόπια ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές κι εμείς δεν το περάσουμε από τη Βουλή, τότε θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς. Δώσαμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια για να ανακτήσουμε τον ισχυρό μας ρόλο στα Βαλκάνια! 
Υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει στο μέλλον ένας νέος εθνικιστής στα Σκόπια, ένας Γκρουέφσκι. Εμείς θα αδράξουμε αυτή την ευκαιρία! 
Δεν θέλουμε τη διάλυση αυτής της χώρας, γι΄αυτό δώσαμε το όνομα "Βόρεια Μακεδονία". 
Θα έχουμε μεγάλα ωφελήματα με τη λύση του Μακεδονικού. 
Δεν κάλεσε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας διότι δεν θα έβγαινε τίποτε από αυτό. 
Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι υπάρχει θέμα μακεδονικής εθνότητας Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, αλλά ιθαγένειας.
Το θέμα εισδοχής των Σκοπίων στα ΝΑΤΟ θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο. Το πόσο μεταγενέστερο θα είναι αυτόθα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορες είναι οι διαδικασίες στο ΝΑΤΟ. 
Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Αυτός είναι ο στόχος μου. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα που της δίνει το Σύνταγμα. Αν όμως υπάρξει θέμα κυβέρνησης μειοψηφίας, τότε δεν θα έχω συνταγματικό ζήτημα, θα έχω ποιτικό. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Σε μία τέτοιαπερίπτωση που θα έχω κυβέρνηση μειοψηφίας θα πάω-εν ευθέτω χρόνω-σε πρόωρες εκλογές. Και λέγοντας εν ευθέτω χρόνω εννοώ ότι δεν θα αφήσουμε πίσω τις σημαντικές πρωτοβουλές που έχουμε αναλάβει, όπως τη συνταγματική αναθεώρηση, τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, την οικονομική σταθερότητα κ.λ.π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου