Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ! ΑΠΕΛΥΣΕ 12 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!

Ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη των 12 συναδέλφων τους που απολύθηκαν την Παρασκευή
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ...


ΣΚΑΙ, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 12 συναδέλφων τους που απολύθηκαν την Παρασκευή (11.10.2019) και εξήγγειλαν νέα απεργία.

Οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ συνεδρίασαν σήμερα και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με στάση εργασίας αλλά και απεργία.

Όπως αποφασίστηκε, οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 και απεργία από τις 12:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (15.01.2019).

Τη Δευτέρα θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τη στάση τους.

Η ανακοίνωσή τους κλείνει με την αιχμή πως οι απολύσεις έγιναν σε μια περίοδο που δεν υπάρχει γενικός διευθυντής στο σταθμό, ενώ η αιτία της απόλυσης δεν έγινε γνωστή στους 12 εργαζόμενους. Παράλληλα, ζητείται ρητή διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ

Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις “χρεωθεί” κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.

skai.gr, τίτλος: δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου