Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ! ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΤAΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΤΟ....ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ! ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ή ΘΑ ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ...ΠΙΡΟΥΕΤΑ;

Νίκη του Ζόραν Ζάεφ στη βουλή των Σκοπίων, καθώς πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση για την αλλαγή του ονόματος σε "Βόρεια ...

Μακεδονία". "Ξεκλειδώνει" η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Υπερψηφίστηκαν στη βουλή των Σκοπίων οι συνταγματικές αλλαγές που οδηγούν στην αλλαγή της ονομασίας σε “Βόρεια Μακεδονία”. Όπως μετέδωσε το Reuters, υπέρ των αλλαγών τάχθηκαν 81 βουλευτές από τους 120, καλύπτοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων. Πλέον, είναι θέμα χρόνου να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η συνεδρίαση στη σκοπιανή βουλή άρχισε με πολύωρη καθυστέρηση το απόγευμα της Παρασκευής, σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η νίκη του Ζάεφ
Νωρίτερα το απόγευμα, η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση, από την Βουλή, των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών αναμενόταν να ψηφίσουν και οι δύο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος “BESA”.

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε ακόμη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το θέμα της υπηκοότητας, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του “BESA”. Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης σημειώνεται ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως «μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η διατύπωση, στην αλβανική γλώσσα, για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής πολίτες της χώρας.
https://www.newsit.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου