Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

Ακυρώθηκε εκ των πραγμάτων το "Βόρεια Μακεδονία"! Με την κύρωση της Συμφωνίας η χώρα των Σκοπίων θα ονομάζεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Ο Ζάεφ από τη στιγμή που πήρε το ΟΚ από την κυβέρνηση τσίπρα, το "Βόρεια Μακεδονία" μπήκε ως καμουφλάζ. Από 'δω και στο εξής τα Σκόπια θα έχουν τη συνταγματική τους ονομασία. 
Ιδού πώς  επιβεβαιώνονται τα γεγονότα. Δείτε τι αναφέρει το pronews.gr.
Το Foreign Office στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα μεγάλο βήμα...

προς την επίλυση μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, που ανοίγει το δρόμο για την "Μακεδονία να προχωρήσει προς την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ".

"Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Μακεδονία" υπογραμμίζεται.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ με ανάρτηση του στο Twitter συνεχάρη τους πολίτες και τους βουλευτές για την υπευθυνότητα που έδειξαν για τις συνταγματικές αλλαγές με τις οποίες «ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Συγχαίρω τους πολίτες και τους βουλευτές για την ευθύνη για τις συνταγματικές αλλαγές, με την οποία μαζί ανοίξαμε τις πόρτες ΝΑΤΟ και ΕΕ για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας», γράφει ο Ζάεφ, κάνοντας λόγο για ακόμη μία φορά περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», όπως ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης ο Ζόραν Ζάεφ με άλλο tweet ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε με την οποία «συνεχάρη όλους τους πολίτες της χώρας για την ιστορική επιτυχία και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου