Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ: ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΙΚΗ ΣΕΓΔΙΤΣΑ!

Η δημοσιογράφος Κική Σεγδίτσα, «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Κική Σεγδίτσα πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η Αγγελική (Κική) Σεγδίτσα, είχε γεννηθεί στη Λαμία και υπήρξε...

δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας, ποιήτρια και κριτικός κινηματογράφου. Ήθελε να σπουδάσει ψυχίατρος, αλλά την κέρδισε η Δημοσιογραφία και η Λογοτεχνία. Στα κείμενά της ωστόσο οι αναφορές της στην Ψυχολογία εκφράζονται με ολοκληρωμένα ψυχογραφήματα είτε των συνεντευξιαζόμενων όταν εργάζεται ως δημοσιογράφος, είτε των ηρώων της, όταν εργάζεται ως λογοτέχνις.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας (ΕΣΕ) της οποίας υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. 2009-10, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πρωτεργατών Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, μέλος της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (I.F.J.).
Στη δημοσιογραφική της καριέρα, η οποία κάλυψε περίπου πέντε δεκαετίες (αρχές δεκαετίας ’60- τέλη δεκαετίας ’00), υπηρέτησε σε όλο το φάσμα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες: ‘‘Αθηναϊκή’’, ‘‘Απογευματινή’’, ‘‘Ακρόπολη’’, ‘‘Προοδευτική’’, ‘‘Νίκη’’, ‘‘Οικονομική’’, ‘‘Νέα Πολιτεία’’, ‘‘Εξπρές’’, ‘‘Μεσημβρινή’’ κ.α., με τα περιοδικά ειδικής ύλης: ‘‘Έρευνα και ‘‘Κυνήγι’’, με τα περιοδικά ποικίλης ύλης: ‘‘Ρομάντσο’’, ‘‘Πάνθεον’’, ‘‘Βεντέττα’’, ‘‘Ταχυδρόμος’’, ‘‘Επίκαιρα’’, ‘‘Και’’, καθώς και με τα νεανικά: ‘‘Αλίκη’’ και ‘‘Μανίνα’’, του οποίου διετέλεσε και αρχισυντάκτρια.

Στο Ραδιόφωνο συνεργάστηκε με την ΤΕΔ (κατόπιν ΥΕΝΕΔ), το ΕΙΡ (κατόπιν ΕΡΤ) και το Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΑ. Στην Τηλεόραση συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 και ειδικότερα στον ‘‘Πρωινό Καφέ’’.

Διακρίθηκε κυρίως ως ρεπόρτερ στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ έχοντας πάρει συνεντεύξεις από όλους σχεδόν τους μεγάλους του καλλιτεχνικού χώρου: σκηνοθέτες, ηθοποιούς συνθέτες, τραγουδιστές κλπ), καθώς επίσης και ως κριτικός Θεάτρου και Κινηματογράφου, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε και η ίδια υποκείμενο συνεντεύξεων σχετικών με την παρουσία της στον χώρο της επαγγελματικής και της λογοτεχνικής δραστηριότητάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου