Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ" ΛΕΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ!

Τουρκικοί χάρτες-σοκ με στοχοποίηση της Κρήτης: «Η Ελλάδα την κατέχει παράνομα» λέει η ΑγκυραΤουρκικοί χάρτες-σοκ με στοχοποίηση της Κρήτης: «Η Ελλάδα την κατέχει παράνομα» λέει η Αγκυρα.


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Άπαντα για την πρόθεση των Τούρκων να εισβάλουν στην Κρήτη ΕΔΩ.


Ανοικτά στοχοποιούν πλέον οι Τούρκοι την Κρήτη. Όσο παράλογο και αν...

ακούγεται δεν είναι για την τουρκική μηχανή προπαγάνδας.
Το επικίνδυνο όμως είναι πως δεν πρόκειται για απλή προπαγάνδα, αλλά για το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που θέτει σε εφαρμογή η Άγκυρα και ουδείς, στην Ελλάδα έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητά του.

Με τις συνεχείς «έρευνες» του Barbaros επι περιοχών που βρίσκονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτια και ανατολικά της Ρόδου τη μεγάλη άσκηση «Mavi Vatan» που ετοιμάζουν για τα τέλη Φεβρουαρίου πληθαίνουν τα άρθρα στον καθοδηγούμενο τουρκικό Τύπο, για κατοχή της Κρήτης από την Ελλάδα.

Και οι Τούρκοι το λένε πολύ σοβαρά, εν πάση περιπτώσει με όποια σοβαρότητα μπορεί να διαθέτουν. Αλλά το λένε.
Επικαλούμενοι τις συνθήκες της 30ης Μαΐου του 1913 του Λονδίνου (άρθρα 4 και 5) και της 24ης Ιουλίου της Λωζάννης λένε ότι:

α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Β. Από το 2004 η Ελλάδα έχει καταλάβει τρία νησιά: Αυτά είναι η Γαύδος, το Γαϊδουρονήσι και το Κουφονήσι.
β. Μετά την συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους στην Κρήτη επομένως τα ¾ της νήσου έγιναν αυτόματα τμήμα της Τουρκίας.

γ. Έτσι, η Ελλάδα σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.


δ. Σύμφωνα με τα άρθρα Md.76 and Md.121 του διεθνούς ναυτικού Δικαίου η τουρκική υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται στις συντεταγμένες  33 ° 45 '00 και  023 ° 20' 00 όπως και μεταξύ 33 ° 40 '00 και  032 ° 16' 18.

Όλα αυτά συζητήθηκαν, όπως και η κατάσταση στη Συρία στην κρίσιμη συνάντηση που είχε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.
Για μια 1 ώρα και 40 λεπτά οι τρεις τους συζητούσαν τόσο για την κατάσταση στη Συρία όσο και για τις μελλοντικές κινήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.


Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αλλαγής του status quo στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης η Ελλάδα πραγματικά βρίσκεται σε αφασία, με το μέγα πρόβλημα να είναι πότε ο Καμμένος θα συναντήσει τον Τσίπρα ή τι θα γίνει με την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Δυστυχώς οδεύουμε ταχύτατα σε νέες εθνικές περιπέτειες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου