Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

νέες αποκαλύψεις με την υπόθεση της διαθήκης Καρύδη


Ο Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μετά τις δηλώσεις Νικολάου οι οποίες  άφηναν αιχμές σε βάρος του Δ. Παπαδόπουλου ακόμη και για κατάχρηση από μέρους του, τμήματος  της περιουσίας της  Καρύδη, ο πρώην στενός συνεργάτης του Νικολάου, απαντάει σε όλες τις μομφές του πρώην δημάρχου Χολαργού.

Ο κ. Νικολάου ισχυρίζεται πως του είπατε ότι μπήκατε στο σπίτι της Καρύδη λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της και  πήρατε μέσα από το κομοδίνο τα βιβλιάρια των καταθέσεων. Αυτές οι δηλώσεις σας έρχονται σε αντίθεση με όσα είπατε σε μένα.
Παπαδόπουλος: Εγώ δεν μίλησα ποτέ για ψάξιμο στο σπίτι της Καρύδη ούτε για κομοδίνα. Η δήλωσή μου είναι αυτή που έκανα και σε σας,  ότι δηλαδή τα βιβλιάρια των καταθέσεων μου τα είχε εμπιστευθεί η μακαρίτισσα γιατί φοβόταν να μην της τα κλέψουν.  
Ο κ. Νικολάου λέει ότι μέσα στο σπίτι της Καρύδη υπήρχαν πολλά χρυσαφικά, διαμάντια και χρυσές λίρες,  κληρονομιά από τον πατέρα τους. Και ότι από όλα αυτά δεν βρέθηκε τίποτε μετά τον θάνατό της.
Παπαδόπουλος: Πού ξέρει ο Νικολάου για χρυσαφικά και χρυσές λίρες; Είχε μπει ο ίδιος μέσα στο σπίτι τους; Εγώ δεν ξέρω τίποτε τέτοιο, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι το 2001 οι αδερφές Καρύδη αναγκάστηκαν να πουλήσουν την κατοικία τους γιατί αντιμετώπιζαν πρόβλημα βιοποριστικό.
Γιατί δεν παραδώσατε αμέσως στην Αστυνομία τα βιβλιάρια καταθέσεων,  παρά μόνον 6 ημέρες μετά τον θάνατο της Καρύδη;
Παπαδόπουλος: Εγώ πήγα αμέσως τα βιβλιάρια στην Αστυνομία η οποία όμως δεν τα δέχθηκε. Ειδοποίησε τον Εισαγγελέα και μετά από μερικές ημέρες με κάλεσαν στο Αστυνομικό τμήμα και έδωσα τα βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία δεν λείπει ούτε ένα ευρώ.
Γιατί δεν δώσατε τα βιβλιάρια καταθέσεων στην αδερφή της Δήμητρας Καρύδη, την Φανή, η οποία ήταν εν ζωή και εφιλοξενείτο στο γηροκομείο «Φιλίππειον»;
Παπαδόπουλος: Πήγα πρώτα στο γηροκομείο με την πρόθεση να δώσω τα βιβλιάρια στην αδερφή της. Όμως όταν διαπίστωσα  ότι δεν μπορούσε ούτε καν να δώσει την συγκατάθεσή της στο γραφείο Τελετών «Σταυρακάκη»,  προκειμένου να μεταφερθεί η σορός της Δήμητρας  από το νοσοκομείο Γεννηματά για να γίνει η ταφή, τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να παραδώσω τα βιβλιάρια στην Αστυνομία.
Είπατε ότι η σορός της Δήμητρας Καρύδη βρισκόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Μα δεν  μου είπατε ότι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της;
Παπαδόπουλος: Εσείς καταλάβατε λάθος. Εγώ είπα ότι την βρήκε ο ταχυδρόμος μέσα στην κουζίνα. Ήταν σε κακή κατάσταση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και μετά από 2-3 ημέρες κατέληξε.
Ποια αίσθηση σας έχει δημιουργήσει η υπόθεση με την διαθήκη;
Παπαδόπουλος:  Έχει δοθεί μεγάλη διάσταση σε αυτή την υπόθεση. Να ξέρετε πάντως ότι ο Ανδρέας Γκοτσόπουλος είναι απόλυτα ηθικό στοιχείο και δεν φέρει καμία ευθύνη. Εγώ πιστεύω ότι η διαθήκη έγινε αλλά ξεχάστηκε σε κάποιο γραφείο του κ. Νικολάου και αμέλησε να καταθέσει προς έγκριση  την διαθήκη  σε συμβολαιογράφο όπως και να την φέρει στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει αποδοχή της δωρεάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου