Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ


ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 


H κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας τους πάντες,  σήμερα τα ξημερώματα (1/4/2011) προχώρησε  στην αναγνώριση  των ορίων της  ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη),  ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με τα όρια της ΑΟΖ που έθεσε πριν από ενάμισι μήνα το Ισραήλ.
Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι που πρόσκεινται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον  αποκαλύπτουν ότι η κίνηση αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού είχε επιλεγεί ήδη εδώ και καιρό, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να την ανακοινώσει.  Και αυτό διότι σήμερα τα κέρδη, τόσο για τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου όσο και για την χώρα είναι πολλαπλά.

Οι χάρτες που ήδη έχει δώσει στην δημοσιότητα το Ισραήλ και  περιγράφουν την πορεία που θα έχει ο αγωγός φυσικού αερίου από το κοίτασμα "Λεβιάθαν", αποτελούν και τον οδηγό πλεύσης της αιφνίδιας αλλαγής πλεύσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εν’ όψει των δυσμενών οικονομικών δεδομένων για την χώρα μας,  με την ανάγκη εξεύρεσης 50 δις ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για την πληρωμή λογαριασμών στην τρόϊκα, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιδείξει πυγμή και να αναμετρηθεί με τον εαυτό της. Καθόρισε λοιπόν την ΑΟΖ και σε συνεργασία με το Ισραήλ προχωρά στην εκμετάλλευση του τεράστιου κοιτάσματος «Λεβιάθαν» το οποίο αναμένεται να αποφέρει πολλά κέρδη για την χώρα μας.
Τα κέρδη λοιπόν που αποκομίζει η χώρα και  ο Παπανδρέου συνοψίζονται στα εξής σημεία:
1.Αναπτερώνει την χαμένη ελληνική υπερηφάνεια,
2. Προσδίδει κύρος στην εξωτερική του πολιτική,
3. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο την διεθνή συγκυρία, φέρνοντας σε θέση άμυνας την Τουρκία
4. Αποσβολώνει τους διεθνείς κερδοσκόπους και τους… οίκους αξιολόγησης που πόνταραν στην χρεωκοπία της Ελλάδος.
4. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκηρύξει εκλογές έχοντας το μεγάλο αβαντάζ να τις κερδίσει.   

Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες  για την συγκλονιστική αυτή είδηση, μέσα στις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου