Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Οι προφητείες αρχίζουν σιγά-σιγά να επιβεβαιώνονται. Ο θρησκευτικός φανατισμός οδηγεί σε πόλεμο. Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν και η επίθεση από το ΝΑΤΟ σε μια ακόμη μουσουλμανική χώρα μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν έχει εξάψει τον θρησκευτικό φανατισμό και το μίσος των μουσουλμάνων κατά των χριστιανών. Δυστυχώς  η παραφροσύνη των ηγετών και τα παιχνίδια με το δολάριο και το πετρέλαιο φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα!
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτά από το http://tvxs.gr

 12 νεκροί στις θρησκευτικές συγκρούσεις στο Κάϊρο


Τραγικά επεισόδια πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε σαλαφιστές ισλαμιστές και κόπτες χριστιανούς στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, τα οποία .είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 τουλάχιστον -μέχρι τώρα- πολιτών, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Υγείας , τον τραυματισμό τουλάχιστον 232 ατόμων, ενώ υπήρξαν καταστροφές σε δύο εκκλησίες της περιοχής με την ρίψη βομβών μολότωφ. Σύμφωνα με τις αρχές, τέσσερις από τους νεκρούς είναι χριστιανοί κόπτες, έξι μουσουλμάνοι, ενώ για τους δύο δεν έχει γίνει ακόμη εξακρίβωση της ταυτότητάς τους. /blockquote>
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία. Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο στρατός και η αστυνομία ανέπτυξαν θωρακισμένα οχήματα για να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις. Οι δύο ομάδες άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα, πέταξαν εμπρηστικές αυτοσχέδιες βόμβες και πέτρες πριν επέμβουν ο στρατός και η αστυνομία, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν οι ταραχές.
Αργότερα κόπτες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο με την πρόθεση να παραμείνουν εκεί ώσπου να συναντηθούν με τον αμερικανό πρέσβη για να συζητήσουν τις «αδικίες» που υφίσταται η μειονότητα.
Τον προηγούμενο Μάρτιο, 13 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο σε διαδογματικές ταραχές στη συνοικία Μανσιγέτ Νασρ μετά τον εμπρησμό μιας εκκλησίας στο χωριό Σολ, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου