Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ»

ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» 
ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Ο Νίκος Μαγδαληνός και ο Πρίαμος Αθανασίου (φωτό) είναι οι δυο νέοι ιδιοκτήτες του «Δημοτικού Αναψυκτηρίου» στο άλσος Χολαργού οι οποίοι  τονίζουν ξεκάθαρα ότι στόχος τους είναι να διατηρήσουν το αναψυκτήριο στην κατάσταση που βρίσκεται, σεβόμενοι απόλυτα το περιβάλλον.
«Είμαστε Χολαργιώτες και εδώ μεγαλώσαμε. Μέσα σε αυτό το δάσος περπατήσαμε και ζήσαμε τα καλύτερα παιδικά μας χρόνια. Αγαπάμε τον τόπο μας και θα σεβαστούμε το περιβάλλον στο οποίο αναλαμβάνουμε τη νέα δουλειά μας στο δημοτικό αναψυκτήριο».
Ο Νίκος Μαγδαληνός και ο Πρίαμος Αθανασίου είναι επαγγελματίες επί πολλά χρόνια εντός και εκτός Χολαργού.
 Ο Νίκος διηύθυνε για χρόνια το περίφημο τοστάδικο έξω από το Λύκειο Χολαργού, στην συμβολή των οδών Καραϊσκάκη & Μελά, ενώ σήμερα διατηρεί επιχείρηση στην οδό Κων/πόλεως, το τσιπουράδικο-ουζερί «Γοργόμυλος».
Ο Πρίαμος, επί χρόνια ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας  στην Πάρο, εδώ και έτη δραστηριοποιείται στον Χολαργό με το ουζερί «25αράκι».
Οι δύο μοντέρνοι επιχειρηματίες,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και κέρδισαν τον ανοιχτό διαγωνισμό του δήμου, αναλαμβάνοντας την επιχείρηση «δημοτικό αναψυκτήριο» στο άλσος Χολαργού.
--- Δεν είναι πολύ υψηλό το τίμημα των 13.000 € μηνιαίως; Ρωτήσαμε.
---Πολύ υψηλό τίμημα, μας λέει ο Νίκος Μαγδαληνός. Θα φανεί στην πορεία αν κερδίσουμε στην επιλογή μας. Είναι αλήθεια ότι η σύζυγος του κ. Μπόμπου (ο σύζυγός της είναι ιδιοκτήτης του TEASE PLUS) επιχείρηση που πρόσφατα έκλεισε με δικαστική απόφαση, έπαιξαν …παιχνίδι,  με αποτέλεσμα η τιμή της δημοπρασίας να εκτοξευτεί στα 13.000 €. Στο τέλος φάνηκε ότι –μάλλον- ήταν σκόπιμη ενέργεια από την άλλη πλευρά, μια και ο Θωμάς (Μπόμπος) μου είπε, «ήθελα να δείτε και σεις την γλύκα να πληρώνετε τόσο ψηλό νοίκι». Όπως είπα όμως, θα φανεί στο τέλος ποιος θα δικαιωθεί.  Εγώ ειλικρινά λυπήθηκα που έκλεισε το μαγαζί του Θωμά, διότι 15 τουλάχιστον οικογένειες έχασαν το ψωμί τους και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.


Ρωτήσαμε τον κ. Μαγδαληνό και για τις αποφάσεις που βγαίνουν και κάθε τόσο σφραγίζουν την επιχείρηση.
---Κατ' αρχήν αυτό έχει κάνει ζημιά στην επιχείρησή μας. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα είχατε παρουσιάσει στην εφημερίδα σας. Δεν υπήρξε λάθος δικό μας. Ανέκαθεν ισχύει, όταν ανοίγει μια επιχείρηση,  παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και περιμένει να έρθει η άδεια, ενώ η επιχείρηση λειτουργεί. Έτσι έγινε και στη δική μας περίπτωση. Όμως απ' ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω, ο κ. Νικολάου, ο πρώην Δήμαρχος, κάνει συνεχείς προσφυγές, με αποτέλεσμα να μας κλείνει την επιχείρηση. Δεν ξέρω τι θέλει να πετύχει ο άνθρωπος. Προφανώς έχει εμπάθεια επειδή νόμιζε ότι το αναψυκτήριο που δημιούργησε ο ίδιος, θα ήταν μια ζωή στα χέρια του. Όσο για την τελευταία απόφαση της Περιφέρειας που γράψατε στην εφημερίδα σας ότι αναμένεται, περιμένουμε κι εμείς να δούμε τι θα λέει αυτή. 

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης  μαζί με το προσωπικό του καταστήματος φορούν ειδικές μπεζ εμφανίσεις με την σφραγίδα «Δημοτικό Αναψυκτήριο».
---Έτσι θα παραμείνει ο τίτλος, διότι η επιχείρηση ανήκει στον δήμο και σε όλους τους δημότες. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και φροντίζουμε να διατηρούμε χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας. Μια επιχείρηση φτιαγμένη για τον δημότη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Αγαπάμε τον τόπο μας, σεβόμαστε τον καταναλωτή και όσο βρισκόμαστε εδώ δεν πρόκειται να θίξουμε ούτε την τσέπη του πελάτη και πολύ περισσότερο θα σεβαστούμε το δάσος. Εάν φύγουμε, όποτε φύγουμε από την επιχείρηση και ο χαρακτήρας της αλλοιωθεί, προσβάλλοντας το περιβάλλον, θα βρεθούμε απέναντι, με όλους αυτούς που είναι εναντίον όσων ασεβούν στη φύση. Πρέπει να τονίσουμε ότι διατηρούμε και αυστηρό ωράριο μέχρι τις 12.00 το βράδυ, οπότε και κλείνουν οι ταμειακές μας μηχανές χωρίς να πουλάμε τίποτε, ενώ μετά τις 11.00 μ.μ. σταματάμε και την μουσική.
---Λέγεται  ότι τον χειμώνα θα τσιμεντοποιήσετε και θα επεκτείνετε το αναψυκτήριο, προκειμένου να …τραβήξετε πελατεία.
--- Είπαμε, δεν πρόκειται να θίξουμε το περιβάλλον ούτε  την σημερινή εικόνα του αναψυκτηρίου. Μια απλή τέντα θα βάλουμε και δεν πρόκειται να κλείσουμε το χώρο. Εξάλλου ο Χολαργός έχει πολλές καλές μέρες και τον χειμώνα.
Οι ιδιοκτήτες της τονίζουν ότι οι Χολαργιώτες και οι Παπαγιώτες πρέπει να στηρίζουν την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις:
---Οι μέρες είναι κρίσιμες. Η κρίση χτυπάει όλους μας. Είναι ανάγκη λοιπόν να αλληλοβοηθηθούμε. Όσοι ακόμη δυσπιστούν στην λειτουργία του αναψυκτηρίου ας αναθεωρήσουν άποψη. Εμείς ξαναλέμε, δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε, γιατί είμαστε κομμάτι της περιοχής. Εδώ γεννηθήκαμε, σπουδάσαμε και ζούμε επαγγελματικά. Ας στηρίξουμε όλοι την τοπική αγορά. Και μέρος της τοπικής αγοράς είναι και το «δημοτικό αναψυκτήριο».
Μετά από αυτό τον γόνιμο διάλογο που είχαμε με τον Νίκο Μαγδαληνό και τον Πρίαμο Αθανασίου, δυο ανθρώπους δικούς μας, νομίζουμε ότι μας κέρδισαν…
Καλή δύναμη και καλές δουλειές παιδιά!   

3 σχόλια:

  1. Ο Κος Νικολάου Δ. είναι παρελθόν.
    Δεν είναι Δήμαρχος, δεν διοικεί αυτός.
    Δήμαρχος είναι ο Κος Ξύδης Β.
    Οι επιχειρηματίες και ο Κος Βραχιολίδης να ελέγξουν την απόφαση που πήρε ο Δήμαρχος Κος Ξύδης Β. και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την λειτουργία του κυλικείου, εάν είναι σύμφωνη με τον νόμο.
    Απ’ ότι καταλάβαμε Κε Βραχιολίδη επί Δημαρχίας Κου Ξύδη Β. θέλετε να λειτουργήσει το κυλικείο ενώ επί Κου Νικολάου Δ. κάνατε προσφυγές στην Περιφέρεια και στο Δασαρχείο για τη μη λειτουργία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παρατηρητής κάνει κριτική στον κο. Νικολάου και κο Δασκαλόπουλο ΑΛΛΑ ξεχνάει να κάνει και κριτική στον κο. Αυγουρόπουλο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με 13000 ευρώ ενοίκιο δύσκολα θα αντέξουν οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή