Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΡΕΖΙΛΙ: Πώς "πέταξαν" τα χρήματα από το Δήμο Αγίας Παρασκευής

πηγή: zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 22:25


Μία περίεργη υπόθεση με ύποπτο παρασκήνιο και προεκτάσεις εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Πρωταγωνιστής είναι ένας δημοτικός σύμβουλος, ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και... συμπρωταγωνιστής ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Ο δήμαρχος κατηγορεί τον δημοτικό σύμβουλο ότι εισέπραξε και κατακράτησε παράνομα τα δίδακτρα του δημοτικού Ωδείου,  ύψους χιλιάδων ευρώ, που προοριζόταν για τις αμοιβές των καθηγητών, ο δε σύμβουλος ισχυρίζεται ότι ο ίδιος ο δήμαρχος του έδωσε την άδεια να εισπράξει τα χρήματα και ότι τα παρέδωσε μόλις του ζητήθηκαν.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, ο κ. Ζορμπάς υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Μουστογιάννη, ο οποίος μάλιστα επαύθη από την δημοτική ομάδα της παράταξής του, και όπως φαίνεται τη λύση θα δώσει η Δικαιοσύνη.

Εντύπωση και απορίες προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Ζορμπάς και ο κ. Μουστόγιαννης ανήκαν στην ίδια παράταξη και ήταν στενοί συνεργάτες, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο η υπόθεση να οφείλεται σε πολιτική αντιπαράθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα άρχισαν όταν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης άρχισε να εισπράττει τα δίδακτρα των μαθητών του δημοτικού Ωδείου, ύψους 21.500 ευρώ, και να τα κρατάει... σπίτι του. Αν και όλοι συμφωνούν ότι ο κ. Μουστόγιαννης δεν είχε καμία αρμοδιότητα και δικαίωμα να εισπράττει αυτά τα χρήματα, ο ίδιος υποστηρίζει μετ΄ επιτάσεως ότι ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα με την προτροπή και την άδεια του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά.

Ξαφνικά όμως, όπως διηγείται ο κ. Μουστόγιαννης, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ο δήμαρχος του ζήτησε να παραδώσει άμεσα το ποσό των 21.500 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από τα δίδακτρα, στο ταμείο του Δήμου. Αυτό όμως ήταν αδύνατον αφού οι τράπεζες ήταν κλειστές, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μουστόγιαννη. Τότε, συνεχίζει, ο δήμαρχος επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς το πρόσωπό του, το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2011, του απέστειλε εξώδικο ζητώντας του εντός τριών ωρών να παραδώσει τα χρήματα. Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση και δηλώνει ότι θα προσφύγει και αυτός στην Δικαιοσύνη και ότι βρισκόταν στο γραφείο του, πράγμα που αν και ο δήμαρχος γνώριζε ισχυριζόταν ότι είχε εξαφανιστεί με τα χρήματα.

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους Δημότες της Αγίας Παρασκευής ότι εάν ο Βασίλης Ζορμπάς (Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής) είχε επισκεφθεί τους τελευταίους τεσσερισήμισι μήνες τα γραφεία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, στον οποίο με τοποθέτησε Πρόεδρο, θα γνώριζε πού βρίσκεται το γραφείο μου και θα παρατηρούσε ότι βρισκόμουν εκεί ανελλιπώς έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011, καθώς και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, οπότε και υπέβαλα την παραίτηση μου.

Η Δικαιοσύνη, την οποία επικαλείται και στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και όλους μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μουστόγιαννης.

Μιλώντας στη zougla.gr ο κ. Μουστόγιαννης λέει ότι ουδέποτε εξαφανίστηκε, ότι τα χρήματα βρίκονταν στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου και δηλώνει αδυναμία να απαντήσει στην ερώτηση γιατί ο δήμαρχος κίνησε αυτές τις διαδικασίες εναντίον του.



Καθώς ο κ. Μουστόγιαννης δεν παρέδωσε τα χρήματα, την επόμενη ημέρα Τρίτη 12 Ιουλίου ο δήμαρχος υπέβαλε μήνυση στο τμήμα Ασφαλείας της Αγίας Παρασκευής, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει εξαφανιστεί.

Στη συνέχεια ο κ. Μουστόγιαννης, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 13 Ιουλίου και κυριολεκτικά «πέταξε στα μούτρα» του Δημάρχου κ. Ζορμπά έναν φάκελο με τα χρήματα που «δανείστηκε». Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν δέχτηκε την επιστροφή με αυτό τον τρόπο, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Τι το πέρασες εδώ; Περίπτερο;». Την ίδια ημέρα ο δημοτικός σύμβουλος επαύθη από την δημοτική ομάδα της παράταξής του με απόφαση του ΔΣ.

Τελικά τα χρήματα επεστράφησαν στο ταμείο του Δήμου την Πέμπτη 14 Ιουλίου, όπως φαίνεται και από επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής.


«Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγίας Παρασκευής, σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 και ώρα 12:15 και ενώπιον του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Δημήτρη Αλεφαντή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Ιωάννη Βουτσινά και του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Κρητικίδη, προσήλθε ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, Δημοτικός Σύμβουλος και παρέδωσε στην υπάλληλο του Δήμου, αρμόδια για την είσπραξη των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου, κα Ελένη Κρητικίδη, χρηματικό ποσό 21.500 ευρώ για τους λόγους και τις αιτίες που αναλυτικά αναφέρονται στην από 11/07/2011 εξώδικο πρόσκληση και δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασιλείου Ζορμπά, ενεργούντος και υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π) προς τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη του Ιωάννη και η οποία επιδόθηκε σε αυτόν όπως προκύπτει από τις υπ. Αριθμούς 5274 και 5275/11/07/2011 εκθέσεις επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Σοφίας Αθανασίου Μέγα, με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Δήμου».

Πάντως, με καθυστέρηση ενός μήνα, πληρώθηκαν οι καθηγητές του Ωδείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουστόγιαννης στον παρελθόν εργαζόταν στο γραφείο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ενώ έπειτα συνέχισε την πορεία του στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες του κ. Μουστόγιαννη τόσο με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο με τον Βουλευτή Β' Αθήνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ερωτηθείς για το θέμα απάντησε:

“Ουδέν σχόλιον. Το θέμα εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης η οποία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα».




Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι πολλά και σημαντικά:

- Πώς ανέλαβε να εισπράττει τα χρήματα ο κ. Μουστόγιαννης, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα; Είναι δυνατόν ο κ. Ζορμπάς να μην γνώριζε τι συμβαίνει; Και αν γνώριζε πως το ανεχόταν; Γιατί ο δήμαρχος ζήτησε ξαφνικά από τον κ. Μουστόγιαννη να παραδώσει τα χρήματα και γιατί στράφηκε με τόσο ενός τόσο στενού του συνεργάτη από το 2006;

- Ποιες είναι οι ενέργειες της αστυνομίας καθώς εκεί υποβλήθηκε η μήνυση από το Δήμαρχο, με δεδομένο ότι ενώ δεν είχε παρέλθει το 48ωρο ο κ. Μουστόγιαννης εμφανίστηκε στη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

- Ποιες είναι οι ενέργειες της Δικαιοσύνης και γιατί ακόμα δεν έχει παρέμβει ο εισαγγελέας για να διερευνήσει το θέμα;

- Έχει ενημερωθεί για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

- Έπειτα από την επιστροφή των χρημάτων, ο Δήμαρχος θα επιμείνει στις κατηγορίες εναντίον του κ. Μουστόγιαννη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου