Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ!


ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ 
ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ 
ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ!
Από την αρχή του έτους το παράβολο για την υποβολή   μήνυσης        είναι 100 €!

 Από τις 23 Ιανουαρίου 2011 το παράβολο για την υποβολή μήνυσης αυξήθηκε από τα 10 ευρώ στα 100 ευρώ! Η πρωτοφανής αυτή αύξηση της τάξεως του 900% μπορεί να εξοργίζει όσους προσέρχονται στα...γκισέ για να καταθέσουν μήνυση, όμως έχει και  πολλά θετικά  στοιχεία:
Πρώτα απ' όλα αποτρέπει τον οποιοδήποτε να υποβάλει μήνυση για το παραμικρό. Επειδή ο διπλανός  σήκωσε ψηλά το χέρι αλλά ο άλλος το εξέλαβε ως μούντζα σε βάρος του, έσπευσε να τον μηνύσει! Του είπε ο γείτονας "άσε μας, φύγε από 'δω" αλλά  επειδή δεν μπόρεσε να αντέξει αυτή την ...μεγάλη προσβολή, του κατέθετε μήνυση, βάζοντας μέσα και ψέματα, ότι τον εξύβρισε, τον προπηλάκισε κ.λ.π.
Τώρα που το παράβολο είναι 100 ευρώ, θα σκεφτεί πολύ ο υποψήφιος μηνυτής εάν θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη να βρει λύση στο πρόβλημά του! Με την οικονομική κρίση που υπάρχει τα 100 € θα μπορούν να τα δώσουν μόνον όσοι έχουν γεμάτο πορτοφόλι!

Η εφημερίδα μας, ο "Παρατηρητής" έχει δεχθεί σωρεία μηνύσεων για...ψύλλου πήδημα. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι των δημοτικών αστυνόμων Παπάγου-Χολαργού και συγκεκριμένα του Αθανάσιου Σαγώνα και της Ευφημίας Μακαρατζή. Ανδρόγυνο όντας,  σκέφτηκαν να  βγάλουν καλά λεφτά κάνοντας δυο μηνύσεις και μια αγωγή από την οποία ζητούν 170.000 €!!! Οι δυο δημοτικοί αστυνόμοι πλήρωσαν μόνον 20 € τον Απρίλιο του 2010  σε παράβολα, για να καταθέσουν τις μηνύσεις στο Αστυνομικό τμήμα Παπάγου. Με τα σημερινά δεδομένα θα έπρεπε να καταβάλουν 200 €! Το ποσό και μόνον θα ήταν αποτρεπτικό!

Η αύξηση του παραβόλου από τα 10€ στα 100 €,  έχει ακόμη ένα -το σημαντικότερο- ευεργετικό αποτέλεσμα: θα αποσυμφορηθούν οι αίθουσες των δικαστηρίων, με συνέπεια οι δικαστές να μπορούν να διεκπεραιώνουν με  άνεση τις υποθέσεις και κατά ακολουθία θα απονέμουν με μεγαλύτερη ευθυκρισία δικαιοσύνη.
Όπως πάντα ένα νόμισμα έχει δυο όψεις. Έτσι και η μεγάλη αύξηση του παραβόλου έγκλησης, δυσκολεύει και αυτούς που πραγματικά ζητούν δικαιοσύνη. Θύματα κλοπών ή ληστείας, για να μηνύσουν τον ληστή τους πρέπει να πληρώσουν πρώτα το παράβολο των 100 €!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου