Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο ΟΠΑΔ …ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ




Γύρισε την Ελλάδα στα χρόνια της…κατοχής:
Με βερεσέδες και …παζάρια λειτουργεί ο ΟΠΑΔ!
Η σιωπηρή στάση πληρωμών που έχει κηρύξει ο ΟΠΑΔ από το 2010 σε γιατρούς, φαρμακοποιούς, οπτικούς, εργαστήρια και άλλους προμηθευτές, κάνει πολλούς  από αυτούς να φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους!
Η απόγνωση που έχει καταλάβει πολλούς επαγγελματίες στους οποίους ο ΟΠΑΔ οφείλει τεράστια ποσά, δεν είναι μόνο ότι εξαιτίας της μη πληρωμής τους έχουν χρεωθεί  σε άλλους προμηθευτές για τα υλικά που αγοράζουν στα εργαστήριά τους (π.χ. μικροβιολόγοι)  ή για τον ΦΠΑ που έχουν καταβάλλει για λογαριασμό του ΟΠΑΔ στις εφορίες.
Γιατροί, φαρμακοποιοί, οπτικοί κ.α. έχουν φτάσει σε απόγνωση,  διότι ανησυχούν-εύλογα-  ότι θα χάσουν τα περισσότερα από τα χρήματα που τους χρωστάει ο ΟΠΑΔ !!!  
Η μικροβιολόγος κα Καμινάρη, στην οποία ο ΟΠΑΔ οφείλει πολλές χιλιάδες ευρώ από το 2010, μας λέει: «Έχουμε φτάσει στα όρια της απελπισίας. Ο ΟΠΑΔ δεν μας έχει πληρώσει ούτε το 2010 ούτε το 2011. Έχουμε χρεωθεί για τις αγορές υλικών που κάνουμε, βάζοντας από την τσέπη μας, ενώ το δημόσιο δεν  μας εξοφλεί.  Ήρθε και μια πληροφορία ότι ο ΟΠΑΔ ενημέρωσε την Πανελλήνια Ένωση Βιοπαθολόγων, ότι δεν θα εξοφλήσει  όλα τα τιμολόγια αλλά ένα μέρος από αυτά. Το υπόλοιπο δηλαδή θα …χαθεί;».
Γεγονός είναι ότι ο ΟΠΑΔ ως ασφαλιστικός οργανισμός καταργείται και δημιουργείται ο ΟΠΥ ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει τα χρέη του προηγούμενου Οργανισμού. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι τα χρέη πάνε …στις καλένδες!  Αφού γίνει εκκαθάριση στον καταργηθέντα Οργανισμό, μέχρι να βεβαιωθούν τα χρέη του και να περάσουν στην νέα διαχείριση η οποία θα συσταθεί  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι! 

Κ. Λουράντος: Υποκριτικό το «άνοιγμα» των φαρμακείων
                                                                                                                       Ο Πρόεδρος των Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ  για το χρέος του ΟΠΑΔ προς τα Φαρμακεία της Αττικής, είπε  ότι «φτάνει στα 50 εκατομμύρια ευρώ για τιμολόγια του 2011, ενώ ο ΟΠΑΔ οφείλει ακόμη να εξοφλήσει τιμολόγια από το 2010 και συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους. Ο ΟΠΑΔ μας διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος Αυγούστου θα έχει εξοφλήσει  όλα τα τιμολόγια του 2010».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους οπτικούς, αυτοί μένουν ανεξόφλητοι από  τα τέλη του 2010, ενώ με εντολή του ΟΠΑΔ εξοφλήθηκε… μέρος τιμολογίων Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου  2011!!!
Σε ερώτηση οπτικού προς υπάλληλο του ΟΠΑΔ «με τεφτέρια και βερεσέδες  θα συνεργαζόμαστε τώρα;» η απάντηση ήταν: «Αυτή είναι η εντολή της διοίκησης»!  
Η Διοίκηση του ΟΠΑΔ κάνει κοινωνική-ασφαλιστική πολιτική με τα λεφτά των προμηθευτών, τούς  οποίους εμπαίζει με βερεσέδες και τεράστια ανεξόφλητα προς αυτούς χρέη!
Το Δημόσιο διαλύθηκε και μας γύρισε στα χρόνια της γερμανικής κατοχής!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου