Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" ΣΕ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ"

Σήμερα το πρωί κατατέθηκε από την εφημερίδα μας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού με πρωτοκολλημένη επιστολή  (Αρ. πρωτ. 1585) προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ηλία Αποστολόπουλο, η  πρότασή μας για την μετωνομασία της οδού "17 Νοέμβρη" σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου" με ταυτόχρονη τοποθέτηση του υπό κατασκευή ανδριάντα του μεγάλου στρατηλάτη, στο τέρμα της οδού.
Η πρόταση του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" συνοδεύεται από περίπου 250 υπογραφές ενώ μέχρι την συζήτηση της πρότασης από το δημοτικό συμβούλιο, είναι βέβαιον ότι θα ακολουθήσουν και άλλες υπογραφές.

Θεωρούμε ότι πέραν από κομματικές αγκυλώσεις ή σκοπιμότητες, η πρόταση του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" πρέπει να αγκαλλιαστεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Την ώρα που η χώρα δέχεται μπαράζ δυσφημιστικών επιθέσεων από στημένη προπαγάνδα των διεθνών καιροσκόπων-εχθρών της Ελλάδος, με στόχο έχουν να καταρρακώσουν την Πατρίδα και το ηθικό των Ελλήνων, την ώρα που το Σκόπια οικειοποιούνται την ιστορία της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ώρα που στον τόπο μας δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι προς τιμή του Μέγα στρατηλάτη ανδριάντες, θα αποτελούσε μεγίστη τιμή για τον Χολαργό και τους κατοίκους του η ονομασία ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους του, σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου". Πολύ δε μεγαλύτερη τιμή, η τοποθέτηση του ανδριάντα του στρατηλάτη, στο τέρμα της οδού!
Αυτές τις ώρες ο λαός μας χρειάζεται να ανατρέχει στα εθνικά ορόσημα που ελάμπρυναν και εκόσμησαν χρυσές της σελίδες της Ιστορίας, με το έργο τους και την πορεία τους, ώστε να αναπτερώνει το ηθικό, την υπερηφάνεια και φιλοπατρία του.
Ο Μεγας Αλέξανδρος εκ των σπουδαιοτέρων μορφών της Ιστορίας μας, πρέπει να τύχει της τιμής που του αρμόζει: Με την μετωνομασία της "17 Νοέμβρη" σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου" και την τοποθέτηση του ανδριάντα στο τέρμα της οδού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου