Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η επιμονή της τρόικας να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της χώρας και η στάση Παπανδρέου-Σαμαρά, αφήνει…
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
** Φοβάμαι ότι τα Σκόπια θα μας πάρουν το όνομα «Μακεδονία», με τον ενδοτισμό ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
** Θα εκλέξω 25 βουλευτές στις επόμενες εκλογές
** Δεν έπρεπε να είχαμε μπει στο ευρώ. Θα ήταν λάθος όμως να αποδράσουμε τώρα
** Στερούνται επιχειρημάτων όσοι με χαρακτηρίζουν «κωλοτούμπα». Έκανα πάντα το πατριωτικό μου καθήκον
** Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην Μέρκελ
** Γνώριζα ότι ο Παπαδήμος είναι οικείος προς τις Τράπεζες. Έπρεπε όμως να είναι κάποιος που να μιλάει την ίδια γλώσσα μαζί τους
** Δεν μπορώ να συνεργαστώ μετά τις εκλογές με ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ , αφού έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα κάνουν τίποτε κόντρα στο Μνημόνιο
**Εγώ θα βγάλω τη χώρα από το «Δουβλίνο 2»
Συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.
στον Μάκη Βραχιολίδη
Σε μία καταιγιστική συνέντευξη, τόσο στη ροή της όσο και με όσα αποκαλύπτονται σε αυτή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απαντά στις καυτές ερωτήσεις, του συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας», Μάκη Βραχιολίδη. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αν και δεν εκστομίζει τις λέξεις «εθνική προδοσία» και «δόλιο σχέδιο σε βάρος της χώρας», υποστηρίζει ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής, ενώ δεν θεωρεί σύμπτωση το γεγονός ότι η καθίζηση της Πατρίδας άρχισε από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα ευρήματα θησαυρού στον υποθαλάσσιο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ. Τα ευρήματα αυτά, όπως λέει, «επιτάχυναν την διαδικασία που μας οδήγησε στο αγγλικό δίκαιο». Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτηρίζει «πουλημένο παιχνίδι» τη στάση Παπανδρέου-Σαμαρά, στις συζητήσεις με την τρόικα, οι οποίοι ενέδωσαν στα εθνικά μας θέματα τόσο στο όνομα των Σκοπίων, όσο και στην επιταγή της τρόικας για δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, γεγονός που όπως επισημαίνει, «αφήνει το αρχιπέλαγος στο έλεος της Τουρκίας»! Ειδικά για τον Σαμαρά, εκφράζει την έκπληξή του, μια και ενώ είχε τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. ότι δεν θα υπέγραφε και δεν θα ενέδιδε, τελικά υποχώρησε ακόμη και στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, χαρίζοντας στο γειτονικό κρατίδιο παράγωγο του ονόματος «Μακεδονία», όταν πριν από 20 περίπου χρόνια, για το ίδιο θέμα είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Γ. Καρατζαφέρης δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, εξαιτίας της ενδοτικής στάσης των πολιτικών αρχηγών της προς την τρόικα.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αφού εξηγεί για ποιο λόγο στήριξε για Πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, απαντά σε όσους τον χαρακτηρίζουν «κωλοτούμπα», τονίζοντας ότι δεν είπε ποτέ ψέματα ούτε πρόδωσε την Πατρίδα, αντιθέτως, επιμένει ότι μέχρι σήμερα η στάση του ήταν πατριωτική. «Αδειάζει» τους πρώην στενούς συνεργάτες του Βορίδη-Γεωργιάδη, για τους οποίους υπογραμμίζει ότι προτίμησαν τον νεοφιλελευθερισμό από τον πατριωτισμό, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάσει τον Βενιζέλο, αλλά και την «Χρυσή Αυγή».
Τέλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αφού περιγράφει το σχέδιο του κόμματός του για έξοδο της χώρας από την κρίση, εκφράζει την βεβαιότητά του ότι θα αυξήσει τα ποσοστό του στις επόμενες εκλογές, παρά τον πόλεμο που δέχεται από την Γερμανία και το ΔΝΤ, οι οποίοι όπως λέει, τον έχουν γράψει στην μαύρη τους λίστα.
Η συνέντευξη Καρατζαφέρη, σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί και σε βίντεο, στην ηλεκτρονική εφημερίδα της «Ελεύθερης Ώρας», elora.gr.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σε συνέντευξή σας έχετε πει ότι «πάνε να μας πάρουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Πάνε να μας τα πάρουν ξεκάθαρα όλα οι Γερμανοί». Πιστεύετε κύριε Πρόεδρε ότι αυτά που ζει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελούν ευρύτερο σχέδιο των τοκογλύφων προκειμένου να μας πάρουν τη δημόσια περιουσία;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν πιστεύω πολύ στις συμπτώσεις, αλλά η καθίζηση της εθνικής οικονομίας συνέπεσε από τότε που είχαμε τις πρώτες ενδείξεις ότι υπάρχει θησαυρός στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδος, αυτό που έκανα γνωστό ως ΑΟΖ, διότι μέχρι τότε ουδείς είχε αναφερθεί. Θυμίζω ότι είχε πρωτοαναφερθεί στην ώρα του Πρωθυπουργού στον Καραμανλή, ο οποίος δεν ήξερε καν τι είναι ΑΟΖ,
Θα μπορούσαν να συνεχίσουν για ένα ακόμη μικρό διάστημα αυτή την άθλια δανειοδότηση με τους υπερτόκους. Όμως τα ευρήματα επιτάχυναν την διαδικασία που μας οδήγησε στο αγγλικό δίκαιο, κάτι για το οποίο επαναστάτησα κατά την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών και όχι στο γερμανικό, όπως τους ζήτησα. Σας θυμίζω ότι το γερμανικό δίκαιο είναι πιο βατό και από το ελληνικό: δεν επιτρέπει κατασχέσεις. Το αγγλικό δίκαιο επιτρέπει κατασχέσεις με απόφαση στο Λονδίνο ή στο Λουξεμβούργο, χωρίς την συμμετοχή ελληνικών δικαστηρίων. Πιστεύω ότι αυτό φτάνει εις τα όρια της ακραίας ενδοτικότητας.
Δεν μου απαντήσατε όμως ευθέως σε αυτό που σας ρώτησα κύριε Καρατζαφέρη. Πιστεύετε ότι όλο αυτό που ζούμε, είναι σχέδιο βγαλμένο από την Γερμανία και τους άλλους τοκογλύφους που θέλουν να μας πάρουν τη δημόσια περιουσία;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σας το είπα ξεκάθαρα, δεν πιστεύω σε συμπτώσεις.
Παρ’ όλα αυτά εσείς υπογράψατε ένα μέρος του Μνημονίου 1.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μόνο την δανειακή σύμβαση, το άρθρο 1. Μόνο για να πάρουμε τα λεφτά. Όλα τα άλλα άρθρα τα καταψηφίσαμε από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να σας θυμίσω ότι τότε είχαμε μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση μόλις 5-6 μηνών, με 44%, η οποία βγαίνει και λέει ξαφνικά «κλείνω τα πάντα, νοσοκομεία, φαρμακεία». Έπρεπε να βρεθούν λεφτά. Έκανα μια μεγάλη προσπάθεια κύριε Βραχιολίδη και έφερα εδώ τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας, του κάναμε ένα δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη με τον Γιώργο Γεωργίου, τον αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος, εξασφαλίσαμε το «ναι» για 10 δισεκατομμύρια, το ισόποσον της δόσης που χρωστάγαμε 19 Μαΐου που μας οδηγούσε τότε εις την πτώχευση, για 10 χρόνια, με επιτόκιο 3% , ένα χαμηλότατο επιτόκιο εκεί που είχαν φτάσει τα spreads. Πήρα τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό και τον έστειλα σε αυτόν. Την άλλη μέρα πήγε και η συμφωνία δεν έκλεισε γιατί δεν επετεύχθη με τον κ. Παπανδρέου. Τότε μου μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά. Όμως έπρεπε να σκεφθώ ως Έλληνας πατριώτης. Και ο Έλληνας πατριώτης δεν αφήνει ποτέ την χώρα του…
Πραγματικά δεν υπήρχαν λεφτά; Δηλαδή κινδύνευε η χώρα να μην δώσει μισθούς και συντάξεις τότε;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, λεφτά δεν υπήρχαν.
Το ίδιο όμως λένε και οι σημερινοί, της συγκυβέρνησης.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υπάρχει μια διαφορά κύριε Βραχιολίδη. Τότε η Ελλάδα είχε 260 δισεκατομμύρια καταθέσεις, σήμερα οι καταθέσεις αυτές είναι 160 δισεκατομμύρια, 100 δισεκατομμύρια λιγότερα. Τότε μπορούσαμε με τους κατάλληλους χειρισμούς να απορροφήσουμε κραδασμούς. Τώρα πλέον, ο τρόπος με τον οποίο τους χειρίστηκαν οι δύο, ήταν αποκρουστικός.
Αποκαλύπτονται ορισμένα πράγματα τις τελευταίες ημέρες, με τον κύριο Κοντοπυράκη, πρώην γενικό γραμματέα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, να λέει ότι ο κ. Παπακωνσαντίνου, όντας δύο μόλις ημερών υπουργός, του είπε «θα αλλάξω εγώ τα στοιχεία». Τελικά τι υπάρχει; Ένα σχέδιο το οποίο εκτελούσαν πειθήνια ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με τον κ. Παπανδρέου;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είναι μόνον αυτοί, γιατί το περιορίζετε μόνον εκεί. Το ίδιο πράγμα είχε γίνει και επί Σημίτη, το ίδιο είχε γίνει και επί Καραμανλή: Η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων. Ήταν μια δημιουργική λογιστική όπως την λέγανε, να αλλοιώνουν τα στοιχεία. Αυτό λοιπόν δημιούργησε και την καχυποψία στην Ευρώπη, που ερχόμενοι εδώ, μας έβαλαν τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι. Η αλλοίωση των αριθμών για να μπούμε στην ΟΝΕ, η αλλοίωση των αριθμών από τον κ. Αλογοσκούφη και η αλλοίωση των αριθμών από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Μια και αναφερθήκατε στην εποχή Σημίτη. Η αλλοίωση των αριθμών είχε γίνει με ευθύνη του κ. Παπαδήμου, αν δεν κάνω λάθος.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η ευθύνη ανήκει πάντα στον Πρωθυπουργό. Από’ κει και πέρα υπάρχουν άλλοι που συνεργάζονται με τον Πρωθυπουργό…
Υποστηρίξατε όμως με σθένος, τον κ. Παπαδήμο.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, το έκανα, γιατί σ’ εκείνο το σημείο που ήταν η Ελλάδα, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος να συνομιλεί μ’ εκείνους οι οποίοι είχαν απειλήσει τα… όσα. Εσείς πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να είχα επιτρέψει να είναι στην θέση του, ο κ. Πετσάλνικος ή η κ. Έλσα Παπαδημητρίου; Εάν το υποστηρίζει κάποιος αυτό, χάνει κάθε σοβαρότητα. Εγώ βρήκα ένα τετελεσμένο γεγονός.
Δεν δόθηκε αυτή η αίσθηση προς τα έξω. Δόθηκε η αίσθηση ότι εσείς ήσασταν διαπρύσιος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Παπαδήμου, όχι ως το «μη χείρον βέλτιστον» που παρουσιάζετε τώρα
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επαναλαμβάνω τα πραγματικά γεγονότα κι ελπίζω να τα θυμάστε: Παρασκευή άλλαξε ο Σαμαράς στάση. Παρασκευή έως Δευτέρα προσπαθούσαν οι δύο του τους να βρουν Πρωθυπουργό, περιέφεραν τον πρωθυπουργικό θώκο σε κάθε πιθανό και απίθανο, το ενθυμείστε: Ρουμελιώτη, Διαμαντή, Σκουρή και την Τρίτη με φώναξε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας και μου είπε: «έλα να βάλεις ένα χεράκι, γιατί εδώ δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου».
Εσείς είχατε εμφανιστεί πολλούς μήνες πριν παρουσιαστεί η περίπτωση της συγκυβέρνησης, και προτείνατε τον κ. Παπαδήμο.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βεβαίως πρότεινα και τότε τον κ. Παπαδήμο, γιατί έβλεπα ότι ο Παπανδρέου πήγαινε το καράβι στα βράχια. Εγώ είχα να κάνω μ’ έναν Παπανδρέου ο οποίος ήταν ο χειρότερος Πρωθυπουργός από κάθε άλλη εποχή. Έπρεπε λοιπόν να βρω μία λύση να φύγει ο χειρότερος Πρωθυπουργός. Εξ’ άλλου είχα μία δέσμευση, σας θυμίζω κύριε Βραχιολίδη, ότι πρέπει να φύγουν τα «τζάκια» από την Ελλάδα. Είχα φροντίσει γι’ αυτό πάρα πολύ. Έφυγε ο Καραμανλής, έφυγε ο Παπανδρέου, έφυγε η Μπακογιάννη. Κι είναι μεγάλη ωφέλεια για την Δημοκρατία και πιστεύω δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Όταν διαπίστωσα λοιπόν ότι ο κ. Παπανδρέου, οδηγούσε την χώρα στα μπάζα, έπρεπε να υπάρξει κάποιος άλλος. Έπεισα τον Παπανδρέου να φύγει. Την πρώτη φορά «κλώτσησε» ο Σαμαράς όπως ενθυμείστε, για να πάει ένας τρίτος Πρωθυπουργός. Τότε λοιπόν είπα ότι αυτός πρέπει να είναι ένας Πρωθυπουργός οικείος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να τον ψηφίσει. Τι θέλατε; Να προτείνω κάποιον άλλον από την άλλη πλευρά; Αφού δεν θα τον ψήφιζαν οι του ΠΑΣΟΚ που είχαν την πλειοψηφία των 160 βουλευτών. Έπρεπε λοιπόν να βρω κάποιον ο οποίος να είχε το σθένος, να μπορούσε εν πάση περιπτώσει να παρακολουθήσει τα πράγματα και να ήταν αποδεκτός από το ΠΑΣΟΚ. Έτυχε λοιπόν να φύγει ο Παπανδρέου και αυτό είναι το τίμημα της όλης διαδικασίας.
Υπάρχει όμως η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν και είναι οικείος προς τις Τράπεζες και την Goldman Sachs.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτό είναι αλήθεια. Ποιος είπε ότι είναι ψέμα; Ουέ κι αλλοίμονο να μη ξέραμε ποιος είναι. Αλλά ποιος θα ήταν συνομιλητής με όλους αυτούς; Έπρεπε να είναι κάποιος που μιλάει την ίδια γλώσσα μαζί τους. Από ‘κει και πέρα ο κ. Παπαδήμος μπήκε στις ράγες του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά. Κι εκεί τσίνησα, γι’ αυτό έφυγα. Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να μπει άλλος, που να ’χει την ψήφο εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ. Μακάρι να μπορούσαν να ψηφίσουν κάποιον προερχόμενο από την δεξιά. Αλλά δεν το έκαναν.
Αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου, πριν από την συμμετοχή σας στην συγκυβέρνηση, είχατε μιλήσει για Γουδί. Εξακολουθεί να ισχύει αυτή η δήλωσή σας; Θεωρείτε ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να περάσει από Ειδικό Δικαστήριο για όσα διεπράχθησαν με ευθύνη του τα τελευταία δύο χρόνια;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να λογοδοτήσουν εις την Δικαιοσύνη και εις την συνείδηση της Δημοκρατίας. Όλοι αυτοί που πήραν μία χώρα κραταιά στην μεταπολίτευση και ..κατάφεραν να την φέρουν εκεί που την έφεραν τώρα. Ήμασταν μια χώρα που δεν χρώσταγε και είμαστε μια χώρα που χρωστάει περισσότερα από κάθε άλλη. Ήμασταν μια χώρα πανίσχυρη οικονομικά στον πλανήτη και καταντήσαμε Μπαγκλαντές. Κάποιοι φταίνε.
Το ίδιο λέτε και για τον κ. Σαμαρά;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Στο ποσοστό που ο κ. Σαμαράς κυβέρνησε, το χρονικό διάστημα που κυβέρνησε. Ο κ. Σαμαράς ευθύνεται το ότι υπέγραψε αυτά που υπέγραψε προς την κ. Λαγκάρντ.. Αυτό μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Είχα την διαβεβαίωση από τον κ. Σαμαρά ότι δεν θα υπογράψει. Του είχα πει εγώ δεν πρόκειται να υπογράψω ό,τι και αν συμβεί, ο κ. Σαμαράς μου είχε πει το ίδιο, αλλά υπέγραψε!
Ε τότε, για ποιο λόγο έγινε η συγκυβέρνηση; Αφού οδηγούμασταν σε ένα αδιέξοδο με την τρόϊκα.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ποιος το είπε αυτό. Ήταν θέμα διαπραγμάτευσης, δεν κάνανε καλή διαπραγμάτευση. Ποιος είπε ότι θα πτώχευε η χώρα; Ήταν ένα εκβιαστικό δίλημμα το οποίο χρησιμοποίησαν ως άλλοθι εκείνοι για να προχωρήσουν στην παραχώρηση κυριαρχίας της χώρας. Διαφωνώ ριζικά. Η χώρα δεν μπορούσε να πτωχεύσει. Δεν εξυπηρετούσε κανέναν. Θα πήγαινε ο Σαρκοζί για Πρόεδρος Δημοκρατίας εάν είχε πτωχεύσει η Ελλάδα; Ή θα πήγαινε ο Ομπάμα για Πρόεδρος των ΗΠΑ εάν είχε πτωχεύσει μια χώρα του άρματος της Αμερικής;
Δηλαδή τι λέτε κύριε Καρατζαφέρη, ότι πήγαν οι Παπανδρέου-Σαμαράς να συζητήσουν με την τρόικα, με κάτω τα χέρια;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πιστεύω ότι δεν τους επέτρεψαν να τα σηκώσουν. Και εν πάση περιπτώσει θέλει δύναμη το «όχι», το «ναι» είναι εύκολο.
Ωστόσο μετά την αποχώρησή σας από την συγκυβέρνηση, τα γκάλοπ δείχνουν πτώση του κόμματός σας.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βεβαίως, εάν έμενα μέσα, θα με έδειχναν ψηλά.
Γιατί το λέτε αυτό;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Διότι υπάρχει ένα γραφείο επικοινωνίας, το οποίο προφανώς δεν έχει ανακαλύψει ακόμα την «Ελεύθερη Ώρα» και ευτυχώς, το οποίο παρεμβαίνει ανοιχτά μέσω των γνωστών διαδικασιών. Υπάρχουν αργυρώνητα μικρόφωνα, αργυρώνητες γραφίδες αλλά και εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες εξυπηρετούν το σύστημα που θέλει να επιβάλει η τρόικα. Εγώ πληρώνω αυτό που έγραψε η «Ελεύθερη Ώρα», η οποία είναι σοβαρή εφημερίδα και την εμπιστεύομαι. Έγραψε λοιπόν η «Ελεύθερη Ώρα», ότι «η τρόικα δεν πάει καθόλου τον Καρατζαφέρη όπως και η Γερμανία» και μάλιστα ο κ. Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είχε την πληροφόρηση αυτή από την γερμανική πρεσβεία: «Ο Καρατζαφέρης είναι πολύ Έλληνας και δεν μας κάνει». Εμείς ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται το κόμμα από πλευράς δημοσκοπήσεων, ξέρουμε πού βρίσκεται από πλευράς συσπειρώσεως και είμαστε στην καλύτερη περίοδο από κάθε άλλη φορά, στα 12 χρόνια που υπάρχει ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός».
Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η κοινοβουλευτική σας δύναμη;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σημειώστε το κύριε Βραχιολίδη, εμείς θα εκλέξουμε γύρω στους 25 βουλευτές. Και σας θυμίζω, εξέλεξα δεκαπέντε. Δεν με φοβίζει ο πόλεμος των τροϊκανών και του ΔΝΤ.
Συγγνώμη κύριε Πρόεδρε, αυτά που ακούγονται ότι ο Καρατζαφέρης είναι κωλοτούμπας υπάρχουν στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν έντονα. Αυτά δεν πιστεύω να είναι προπαγάνδα της τρόικας;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Βραχιολίδη, είναι προπαγάνδα εκείνων που θέλουν να μας κρατήσουν μικρούς. Εγώ θέλω να μου πει κάποιος από όλους αυτούς, πότε ο Καρατζαφέρης είπε ψέματα ή πρόδωσε. Να σας πω ανθρώπους που έχουν προδώσει και είναι στο πολιτικό προσκήνιο σήμερα ή που είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό; Εγώ δεν είπα ψέματα και δεν πρόδωσα ποτέ. Η ιστορία μου είναι εμφανής. Εγώ είχα ένα στόχο, να βοηθήσω την Πατρίδα. Αυτό έκανα και αυτό κάνω. Το «κωλοτούμπας» έπρεπε να είχε κάποιο νόημα. Δεν ακούω κάποιον να έχει ένα επιχείρημα.
Βρήκα τυχαία μια ανακοίνωσή σας κατά την διάρκεια των συνομιλιών σας με την τρόικα όπου προσπαθούσατε να επιτύχετε κάτι. Είχατε πει λοιπόν ότι σώσατε τον 13ο και 14ο μισθό.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, είχε σωθεί.
Είχε σωθεί ή κατέρρευσε με βάση τον κατώτερο μισθό;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αμέσως μετά, γι’ αυτό έφυγα. Όταν ήμουν εγώ μέσα, δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Δεν υπήρχε μείωση της επικουρικής σύνταξης, δεν υπήρχε μείωση της κύριας σύνταξης, δεν υπήρχε μείωση στο ΝΑΤ. Όλα αυτά έγιναν μετά, όταν έφυγα.
Πείτε μου ειλικρινά, όταν πήγατε να συζητήσετε με την τρόικα, πήγατε με το ενδεχόμενο ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όταν μίλαγα εγώ, δεν υπήρχε αυτό το θέμα. Εγώ την τρόικα την είδα μέχρι που έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Μετά δεν εδέχθην να την δω. Είπα, υπάρχει Πρωθυπουργός της χώρας και δεν δέχομαι να την δω. Πιστεύω κ. Βραχιολίδη να το εκτιμήσετε αυτό, το είχε δημοσιεύσει και η «Ελεύθερη Ώρα». Εγώ λοιπόν τους είδα αρχές Νοεμβρίου, πριν γίνει αυτή η κυβέρνηση. Και δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι είχαν στο μυαλό τους μείωση 13ου και 14ου μισθού. Εν συνεχεία, εις την πορεία των πραγμάτων διεπίστωσα ότι η δέσμευσή μου στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο ότι θα βοηθήσω αυτή την Κυβέρνηση με κάποιες δεσμεύσεις, όπως όχι μείωση μισθών και συντάξεων, όχι μείωση εθνικής κυριαρχίας, όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και εκδιωγμό των λαθρομεταναστών, όταν είδα λοιπόν ότι όλα αυτά τα πράγματα, αρχίζουν και παραμερίζονται από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Παπανδρέου, εγώ άρχισα να δυσανασχετώ και έγραψα τις περίφημες τέσσερις επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, που τους έδειχνα την δυσαρέσκειά μου και την διαφοροποίησή μου. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η αποχώρησή μου από την κυβέρνηση.
Όταν η τρόικα διά της κας Μέρκελ και των υπολοίπων ζητούσε να σταλούν υπογραφές, είχατε στείλει μια επιστολή…
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κάνετε λάθος και σας πιάνω αδιάβαστο, μου κάνει εντύπωση. Εγώ είχα στείλει μια επιστολή στον ελληνικό λαό, ότι αυτή είναι η θέση μου. Στον ελληνικό λαό όμως. Αυτή την επιστολή την έστειλα και στους άλλους, όχι στην τρόικα. Δεν θα δεχόμουν ποτέ αυτή την υποτέλεια που δέχτηκαν οι άλλοι δύο. Υπάρχει μια διαφορά: εγώ έστειλα μια ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό όπου μιλάω σαφώς για αμοιβαιότητα και ότι εάν δεν υπάρχει αυτή η αμοιβαιότητα, να μην περιμένουμε αποτελέσματα. Άρα λοιπόν εγώ δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην κ. Μέρκελ Δεν θα τ’ αναγνώριζα ποτέ αυτό και δεν θα ήμουν Έλληνας πατριώτης. Θα ήμουν ένας Έλληνας νεοφιλελεύθερος.
Στελέχη σας όμως έχουν φύγει από το κόμμα σας. Πόσο θεωρείτε ότι αυτό επηρεάζει τη δυναμική σας;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Καθόλου. Έφυγαν άνθρωποι που συνειδητοποίησαν ότι ήταν σε λάθος χώρο. Δεν ήταν πατριώτες και ήταν νεοφιλελεύθεροι. Δεν είναι κακό αυτό, ανθρώπινο, είναι. Το κόμμα τούς διέγραψε κι εμείς προχωράμε με όλους εκείνους που έχουν μείνει κοντά μας. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι ενώ έφυγαν δύο στελέχη προβεβλημένα από το κόμμα, δεν πήραν μαζί τους ούτε την γραμματέα τους.
Είχατε βάλει όμως αυτούς του δυο, ως υπουργούς δικούς σας στην κυβέρνηση. Δεν ξέρατε δηλαδή ποιους είχατε επιλέξει σε αυτή την θέση;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Είχα επιλέξει τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
Δηλαδή σας πρόδωσαν;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επρόδωσαν τις αρχές τους, όχι εμένα. Εγώ τους ήξερα για πατριώτες, νομίζω κι εσείς. Εάν εσείς είχατε παρασυρθεί, το ίδιο κι εγώ. Να σας θυμίσω πόσα θριαμβευτικά σχόλια είχε γράψει η «Ελεύθερη Ώρα « για τον Βορίδη; Όταν λοιπόν εσείς τον είχατε καταγράψει ως πατριώτη, γιατί εγώ να μην τον καταγράψω ως πατριώτη; Εάν ξαφνικά ο καθένας από αυτούς γλυκάθηκε εις τα στολίδια του νεοφιλελευθερισμού, δεν φταίω εγώ.
Στις επόμενες εκλογές, εάν δεν σχηματιστεί αυτοδυναμία από τα δύο ισχύοντα μεγάλα κόμματα, θα συμμετείχατε σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Χαίρομαι που το πιστεύετε για να κάνετε αυτή την ερώτηση ότι υπάρχει ενδεχόμενο, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να εκλέξουν μαζί 150 βουλευτές. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Το θέμα είναι πώς μπορεί κανείς να συνεργαστεί με αυτούς που έχουν υπογράψει ότι δεν θα ασκήσουν καμία πολιτική απέναντι στο Μνημόνιο. Δεν μπορείς να συνεργαστείς. Αφού έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα κάνουν τίποτε κόντρα στο Μνημόνιο.
Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο, έτσι όπως το περιγράφετε;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει την ευφυΐα και θα δώσει την πρέπουσα απάντηση το βράδυ των εκλογών..
Γιατί δεν είστε υπέρ της επιστροφής της χώρας στην δραχμή; Οι κασσάνδρες υποστηρίζουν ότι η επιστροφή της χώρας στην δραχμή θα ήταν καταστροφή. Το ίδιο υποστηρίζετε κι εσείς;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υποστηρίζω ότι δεν έπρεπε να μπούμε τότε και να κρατήσουμε μια θέση ανάλογη με της Αγγλίας και της Δανίας. Τώρα που είμαστε μέσα, δεν μπορούμε να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή να φύγουμε από το ευρώ.
Δηλαδή τι εννοείτε; Μας έχει δεμένους η Ευρωπαϊκή Ένωση;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι. Απλώς εμείς είμαστε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση από την οποία δεν μπορούμε να αποδράσουμε με αυτό τον τρόπο. Θα ήταν συγκλονιστικό λάθος να φύγουμε τώρα από το ευρώ.
Σε αυτά τα δύο χρόνια κύριε Πρόεδρε, που δώσατε, όπως πιστεύετε, την μάχη σας μέσα στην Βουλή και σ’ ένα μικρό διάστημα στην συγκυβέρνηση, αισθάνεστε προσωπικά, εάν θέλετε να κάνετε την αυτοκριτική σας, ότι κάνατε λάθη;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι. Έκανα ό,τι επίτασσε το πατριωτικό μου καθήκον. Μην προσπαθείτε να το ερμηνεύσετε με όρους των υπολοίπων κομμάτων. Εμείς προτάσσουμε ό,τι εξυπηρετεί την Ελλάδα. Μακάρι να με είχαν ακούσει και να είχαμε κάνει μια Εθνική κυβέρνηση πριν από το πρώτο Μνημόνιο. Εγώ μιλούσα από τότε για κυβέρνηση συνευθύνης αλλά την φοβόταν πολύ ο κ. Σαμαράς. Εάν είχαμε κάνει κυβέρνηση συνευθύνης, με Πρωθυπουργό τον έχοντα τότε την εντολή και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό τον Σαμαρά, τότε πιστεύω, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Από ένα σημείο και μετά, η κατάσταση είχε περιέλθη σε τέτοια περιδίνηση που πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να σώσει το σκάφος.
Μπορείτε να μου κάνετε μια πρόβλεψη για το πού βαδίζει η χώρα; Διότι ο ελληνικός λαός έχει πέσει σε μια βαθιά κατάθλιψη, χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ. Εσείς βλέπετε φως;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν έχουν χαθεί τα πάντα. Εάν έχει αυτοεξευτελιστεί ένα τμήμα του πολιτικού κόσμου, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ίδιοι. Νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγής πλεύσης, υπάρχουν και στρατηγικές, υπάρχουν και δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα. Σας θυμίζω ότι όταν πήγα εγώ πριν από 6 μήνες εις την Ρωσία, άνοιξα ένα δίαυλο τον οποίο εν συνεχεία ακολούθησε και ο κ. Σαμαράς. Υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερων σχέσεων με την Κίνα. Πιστεύω ότι μπορούμε να καλυτερεύσουμε τις σχέσεις με μια σειρά διεθνών παραγόντων που μπορούν να μας βοηθήσουν. Το σχέδιο το δικό μου, με το οποίο διεφώνησα με τους άλλους εις το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, είναι πενταετής περίοδος χάριτος, για να φτιάξουμε την χώρα, μείωση της φορολογίας στο 13% ΦΠΑ, να αλλάξω δημόσια διοίκηση και μετά από πέντε χρόνια από την ανάπτυξη που θα έχω δημιουργήσει να δίνω 10 δισεκατομμύρια επί τους πραγματικού χρέους, μέχρι εξοφλήσεώς του. Τι εννοώ πραγματικό χρέος και όχι επαχθές χρέος, φράση την οποία δανείστηκε και άλλος πολιτικός χώρος: Αυτά που πραγματικά χρωστάμε. Γιατί όταν πλήρωσα δυο φορές επάνω τα F16 ή τα Μιράζ, προκειμένου να τα «πιάσουν» κάποιοι υπουργοί ή άλλοι παράγοντες, αυτό δεν είναι το πραγματικό χρέος. Οι εταιρείες μας βάλανε παραπάνω, θα αφαιρεθούν λοιπόν αυτά τα ποσά, σύμφωνα με μελέτη που έχουμε κάνει είναι 50 ίσως 60 δισεκατομμύρια και θα δίνω 10 δισεκατομμύρια και το πραγματικό χρέος, μέχρι εξοφλήσεως. Με επιτόκιο; Όσο χρεώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τις τράπεζες, 1%. Αυτό είναι το σχέδιό μας. Σχέδιο το οποίο έχουν υιοθετήσει αρκετοί νομπελίστες και οικονομολόγοι, και πρόσφατα ο προτελευταίος Διοικητής της Τράπεζας Κύπρου ο οποίος είπε ότι αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει. Χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Η λέξη-κλειδί είναι ανάκαμψη. Ανάκαμψη του ηθικού μας, του φρονήματος, ανάκαμψη του εμπορίου, της βιοτεχνίας, της βιομηχανίας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τα μπρος.
Οκ. Βενιζέλος εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όντας μοναδικός υποψήφιος. Βγαίνει έξω θριαμβολογώντας για την …επιτυχία του αυτή, λέγοντας ότι τον ψήφισαν 240.000 περίπου ψηφοφόροι. Τι έχετε να πείτε επ’ αυτού;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, είναι ένα ποσοστό που τον βάζει στην Βουλή. Είναι γύρω στα 3,2 % . Τόσο περίπου είναι 240.000 ψήφοι.
Σε μια πρόταση για συνεργασία με την «Χρυσή Αυγή», τι θα λέγατε;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι. Η «Χρυσή Αυγή» κινείται σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο. Εγώ πιστεύω στην γαλανόλευκη, εκείνοι πιστεύουν στην σβάστικα. Δεν μπορεί ένας εσμός να είναι σήμερα το σωσίβιο για την Ελλάδα. Πολύ φοβούμαι ότι κινούνται πολύ μακρυά…
Την ελληνική σημαία δεν έχουν;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχω δει και την σβάστικα και το χέρι σε χαιρετισμό, τεταμένο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πείσουν. Μπορεί ο Έλληνας να είναι απογοητευμένος, μπορεί να είναι απελπισμένος, αλλά δεν νομίζω ότι το διαβατήριο για μια καλύτερη μέρα είναι ο ναζισμός.
Φοβάστε τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας;
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι κ. Βραχιολίδη, φοβάμαι. Φοβάμαι ότι αυτό που έκανε η τρόικα και εγώ αρνήθηκα πεισμώνως εκείνο το βράδυ, η μείωση κατά 300 εκατομμύρια ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, αφήνει το αρχιπέλαγος εις το έλεος της Τουρκίας. Κάθε φορά που η Τουρκία βρίσκει έδαφος, παρεμβαίνει. Να θυμίσω το ’55 στην Κωνσταντινούπολη με τον θάνατο του Παπάγου, να θυμίσω το’74 με την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, να θυμίσω το’96 με την ανυπαρξία κυβερνήσεως και τον Σημίτη. Φοβάμαι λοιπόν μήπως αποφασίσουν να κάνουν ευκόλως μία ζημιά. Φοβάμαι ότι τα Σκόπια θα μας πάρουν το όνομα «Μακεδονία». Όταν το έθεσα στο συμβούλιο, μου είπαν «εντάξει ρε Γιώργο, να πάμε σε παράγωγο»
κι εγώ τους είπα, «Δεν πάμε. Εάν θέλετε να πάτε σε παράγωγο, να πάμε σε δημοψήφισμα. Ή χωρίς το όνομα “Μακεδονία” ή δημοψήφισμα». Τσίνησαν όλοι, ακόμη και ο κ. Σαμαράς ο οποίος έριξε την κυβέρνηση το 1993, έδειξε να συμφωνεί για σύνθετο όνομα με το παράγωγο «Μακεδονία». Τρόμαξα. Εδώ, είπα, το παιχνίδι είναι εντελώς πουλημένο. Κάντε δημοψήφισμα κύριοι, να δείτε εάν ο ελληνικός λαός σας το επιτρέψει. Εάν ο λαός αποφασίσει ότι θέλει σύνθετο όνομα, εμένα μου περισσεύει. Αλλά δεν νομίζω να υπάρξει Έλληνας σήμερα που να ψηφίσει υπέρ του «Μακεδονία» εις τα Σκόπια. Η συντριπτική πλειοψηφία 85-86%, δεν το θέλει. Όμως μου κάνει εντύπωση που και ο Σαμαράς ακόμη, ακολουθεί τη γραμμή της κ. Μπακογιάννη.
κι εγώ τους είπα, «Δεν πάμε. Εάν θέλετε να πάτε σε παράγωγο, να πάμε σε δημοψήφισμα. Ή χωρίς το όνομα “Μακεδονία” ή δημοψήφισμα». Τσίνησαν όλοι, ακόμη και ο κ. Σαμαράς ο οποίος έριξε την κυβέρνηση το 1993, έδειξε να συμφωνεί για σύνθετο όνομα με το παράγωγο «Μακεδονία». Τρόμαξα. Εδώ, είπα, το παιχνίδι είναι εντελώς πουλημένο. Κάντε δημοψήφισμα κύριοι, να δείτε εάν ο ελληνικός λαός σας το επιτρέψει. Εάν ο λαός αποφασίσει ότι θέλει σύνθετο όνομα, εμένα μου περισσεύει. Αλλά δεν νομίζω να υπάρξει Έλληνας σήμερα που να ψηφίσει υπέρ του «Μακεδονία» εις τα Σκόπια. Η συντριπτική πλειοψηφία 85-86%, δεν το θέλει. Όμως μου κάνει εντύπωση που και ο Σαμαράς ακόμη, ακολουθεί τη γραμμή της κ. Μπακογιάννη.
Ο κ. Παπουτσής είχε πει ότι θα έφτιαχνε τείχος στον Έβρο για να παρεμποδίσει τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν στη χώρα. Οι λαθρομετανάστες μπαίνουν με το τσουβάλι στη χώρα.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Το έγκλημα είναι το «Δουβλίνο 2». Αυτό που στήριξε και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Το «Δουβλίνο 2» λέει ότι εάν πιάσουν έναν μετανάστη στο Βερολίνο, δεν τον στέλνουν στη χώρα του, τον στέλνουν την Ελλάδα. Εγώ θα βγάλω τη χώρα από το «Δουβλίνο 2» και θα ξεκαθαρίσω στους Ευρωπαίους ή «τους παίρνετε όλους ή βγάζω ταξιδιωτικά έγγραφα και σας τους μοιράζω. Σφραγίζω σε όποιον μπαίνει εδώ πέρα έγγραφο και φεύγει». Εάν η χώρα κ. Βραχιολίδη απαλλαγεί από τα δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες και εάν η Ευρώπη αναλάβει τις ευθύνες της, δηλαδή φυλάξει τα σύνορά της στην περιοχή του Αιγαίου, τότε δεν χρειάζομαι καμία βοήθεια για να βγάλω την χώρα από την ύφεση. Η σπατάλη μου σε εξοπλισμούς και τα 12 δισεκατομμύρια που βγάζουν οι λαθρομετανάστες στην χώρα τους, αυτό είναι το χρέος της χώρας. Εάν μου πάρουν τους λαθρομετανάστες και μου φυλάξουν τα σύνορα, εγώ θα σώσω την Πατρίδα χωρίς ούτε ένα ευρώ βοήθεια.
Τι μήνυμα έχετε να στείλετε στον ελληνικό λαό;
Φίλες και φίλοι πατριώτες. Θα ψηφίσετε για Πρωθυπουργό της χώρας. Ζυγίστε και μετρήστε. Ποιοι κάνουν γι’ αυτό τον ρόλο. Ποιοι έχουν την ευφυΐα που πρέπει, ποιοι έχουν τις γνωριμίες που πρέπει, ποιοι έχουν περπατήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μην ψηφίσετε με το θυμικό, είναι κακός σύμβουλος. Το θυμικό θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο. Ψηφίστε ψύχραιμα και τότε σίγουρα η επιλογή σας θα είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου