Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του Θεόδωρο Μπριάννη, τον Γ.Γ. Ευάγγελο Κούρκουλο, τον Ταμία Σωτήριο Τζοβάρα και το μέλος Σωτήριο Ησαϊα, δημοτικό σύμβουλο, μαζί με ομάδα ανεξαρτήτων αθλητών (Μαραθωνοδρόμων), κατοίκων της Αγ. Παρασκευής, τους οποίους εκπροσωπούσαν οι Μάνος Ιακώβου και Δημήτρης Πετεινάρας (μέλος του Δ.Σ. των Εφ. Αξκων), επισκέφθηκαν τον  Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής  Βασίλειο Ζορμπά, την Τρίτη 27-3-2012, με σκοπό την διοργάνωση αγώνα δρόμου στον Υμηττό, εντός των ορίων του Δήμου Αγ. Παρασκευής.
Οι ανεξάρτητοι αθλητές (Μαραθωνοδρόμοι) μεταξύ των οποίων και αρκετά μέλη του Συνδέσμου μας, με στόχο την ανάδειξη της πόλης μας μέσα από τον αθλητισμό, -ως γνωστόν ο Δήμος της Αγ. Παρασκευής συμμετέχει μέσα από την «μπλε γραμμή» στον γνήσιο κλασικό Μαραθώνιο-, σκεφτήκαμε να χαράξουμε μια διαδρομή (αγώνα δρόμου) που να συνδυάζει το χώμα με την άσφαλτο και το βουνό με το φυσικό του κάλλος, εντός των ορίων του Δήμου μας.
Ο σκοπός και η προσδοκία μας είναι: α) να δώσουμε την ευκαιρία στους παλιούς δρομείς και να μεταλαμπαδεύσουμε σε νέους συνδημότες μας να συμμετέχουν σε μια γιορτή με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, β) να αναδείξουμε την τεράστια οικολογική και αθλητική αξία του μεγάλου ΠΝΕΥΜΟΝΑ της πόλης μας που λέγεται ΥΜΗΤΤΟΣ με τον συνολικού μήκους αγώνα 13 χλμ. και γ) να δοθεί κοινωνική διάσταση με την εθελοντική συμμετοχή δρομέων ή και περιπατητών σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα πυροπροστασίας που θα σχεδιάσει ο Δήμος.
Με την προσπάθειά μας αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της Αγ. Παρασκευής, διαμέσου ενός λιτού και απέριττου αγώνα, όπως ταιριάζει στο ήθος των Μαραθωνοδρόμων και συνάδει με τους χαλεπούς οικονονομικά καιρούς και να προάγουμε το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενική άμιλλα μεταξύ των συνανθρώπων μας.
Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς αφού παρέλαβε τον φάκελο της πρότασης με όλα τα στοιχεία και την προτεινόμενη διαδρομή (Εισηγητής Μ. Ιακώβου σε συνεργασία με τους αθλητές Δ. Πετεινάρα και Α. Πολύχρονο), υποσχέθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την διοργάνωση του αγώνα αυτού, ο οποίος εκτός όλων των άλλων, στόχο έχει να αποτελέσει διαχρονικό θεσμό για το Δήμο μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΑΝ                              ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               
Θ. ΜΠΡΙΑΝΗΣ                                               Μ. ΙΑΚΩΒΟΥ






                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου