Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ Η ΜΙΜΗ ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ



Ρεσιτάλ Πιάνου από τη ΜΙΜΗ ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012
 

Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση)
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος Ελεύθερη

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, η διακεκριμένη σολίστ Μιμή Ρουφογάλη θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα έργα ελλήνων και ξένων συνθετών όπως Chopin, Gershuin, Rahmaninof, Μπενάκη, Μάσκα, Χατζηδάκι, κ.α.
Η Μιμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χολαργό και η αγάπη της για το δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι γνωστή. Δίπλα σ΄ αυτό το κηποθέατρο έκανε τα πρώτα της βήματα. Έχει παίξει πολλές φορές στον ίδιο χώρο. Έχει μια μοναδικότητα στο να προσφέρει αφιλοκερδώς τη χαρά που δίνει η τέχνη της. Σ’ αυτό το ρεσιτάλ εκτός απο τους μεγάλους κλασσικούς συνθέτες, θα ακουστούν και Έλληνες συντοπίτες μας καταξιωμένοι που η ίδια η πιανίστα αγαπάει εκτιμάει, θαυμάζει και σέβεται. Για άλλη μια φορά θα δούμε την προσφορά της και την αγάπη της για τον τόπο της.
Όπως σχολίασε η κ. Ρουφογάλη στο MyXolargos λίγες μέρες πριν την εμφάνισή της:
Πρόκειται για μια υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου. Σε ότι αφορά τον τόπο μου θέλω να προσφέρω  και το κάνω με πολύ αγάπη.  Όμως παρόλο που προσφέρω τον εαυτό μου,  μέσα από αυτή τη συναυλία ικανοποιείται και μία δική μου ανάγκη σαν καλλιτέχνιδα, που είναι η επικοινωνία με τον κόσμο. Διότι δεν σκοπεύω απλά να ερμηνεύσω κάποια έργα αλλά να εξηγήσω στο κοινό τι παίζω, για ποιο λόγο, την  ιστορία και το νόημα των έργων…
Μία άλλη πτυχή είναι ότι εκτός από έργα των Chopin, Gershuin, Rahmaninof, Χατζηδάκι και άλλων γνωστών συνθετών θα ερμηνεύσω μελωδίες σύγχρονων Ελλήνων που είτε δραστηριοποιούνται στο δήμο μας, είτε είναι δημότες.  Αυτοί είναι ο κ. Μπενάκης ο οποίος έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, η κ. Μάσκα η οποία είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της παιδικής χορωδίας του δήμου και ο κ. Χατζηνάκης, ο μαέστρος της χορωδίας.
Πιστεύω λοιπόν ακράδαντα ότι δίπλα μας ζουν εξαιρετικοί συνθέτες των οποίων το έργο αξίζει να προβάλλεται από κάθε καλλιτέχνη. Και γενικά μιλώντας, εύχομαι η δουλειά τους να προβάλλεται από το δήμο μας. Δεν αρκεί φυσικά να το θέλει μόνο ο δήμος-που είμαι σίγουρη ότι το θέλει-αλλά και οι ίδιοι. Θα προέτρεπα λοιπόν τους καλλιτέχνες του τόπου να μη διστάζουν να προσφέρουν το έργο τους. Διότι όλοι έχουμε ανάγκη την πνευματική τροφή και αλληλεγγύη.
myxolargos.gr

1 σχόλιο:

  1. Μάκη θα πάμε στο κηποθέατρο να ακούσουμε την Μιμή;
    Θα είναι και ο κος Καραμπίνας παρέα...
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή