Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΘΥΜΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ MYXOLARGOS.GR;

Ο πατήρ Ευθύμιος, ο αγαπητός παπάς του Χολαργού που επί 35 χρόνια διακονούσε ανελιππώς στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, εκοιμήθη στις 25 Οκτωβρίου. Το γεγονός του θανάτου του συγκλόνισε όλη την τοπική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν άλλωστε να περάσει απαρατήρητος ο θάνατος ενός ιερέα που συνέδεσε την ζωή του, την δράση του, το έργο του με τον Χολαργό. Ο μακαριστός παπα-Θύμιος αποτέλεσε μέρος της ζωντανής ιστορίας του Χολαργού τα τελευταία 35 χρόνια. Το ότι σύσσωμη η τοπική ηγεσία παρευρέθη στην κηδεία του αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Άλλωστε, σε όλες τις τοπικές κοινωνίες ο δήμαρχος, ο παπάς, ο δάσκαλος και ο αστυνομικός έχαιραν της εκτίμησης και του σεβασμού όλων.
Και όμως, το σημαντικότατο γεγονός της εκδήμησης του παπα-Θύμιου δεν πέρασε ούτε καν στα ψιλά της ιστοσελίδας "myxolargos.gr". 
Αγαπητοί συνάδελφοι θα μας επιτρέψετε να εκφράσουμε την θλίψη μας για την στάση σας. Έστω και αν -τυχόν- δεν συμπαθούσατε τον παπα-Θύμιο, είναι ανεπίτρεπτο να μην συμπεριλάβετε στην ειδησεογραφία σας το γεγονός του θανάτου του πρωτοπρεσβύτερου Ευθύμιου Μπάτρα. Είστε ή δεν είστε ειδησεογραφικό site; Όταν λοιπόν τιτλοφορείτε με τον τίτλο "Χολαγός" στην ιστεσελίδα σας, αν μη τι άλλο οφείλετε να γράφετε τα πάντα που έχουν σχέση με τον Χολαργό. Και όχι ό,τι σας αρέσει! 
Έχουμε άδικο; Ο παπα-Θύμιος έσπειρε την σπορά του επί 35 χρόνια στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού. Ήταν και ιερατικώς προϊστάμενος και απλός ποιμένας των ενοριτών. Με το έργο του βοήθησε πολλούς και με τις ανθρώπινες δυνάμεις συνέντρεξε πολλούς δοκιμαζόμενους πολίτες. 
Το αν εσάς δεν σας άρεσε η σπορά του, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να...θάψετε το γεγονός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου