Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μέσα στον ιερό ναό των αγίων Θεοδώρων στην συνοικία της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, ο συνταξιούχος εφημέριος, πατέρας Απόστολος Ζαχαριάς.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής:
«Εκοιμήθη εν Κυρίω την Κυριακή της Τυρινής 2 Μαρτίου 2014 μέσα στην Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων της Νέας Πολιτείας στην Λάρισα, ο παληός και ευλογημένος ιερέας του Θεού του Υψίστου, πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Ζαχαριάς, συνταξιούχος εφημέριος της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Μαυροβουνίου.
Ο μακαριστός ιερέας γεννήθηκε στο Μαυροβούνι στις 10 Απριλίου του 1923, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1976, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Σεραφείμ και εποίμανε τον λαό του Θεού με την καλοσύνη της καρδίας του, τον ένθεο ζήλο του, την μεγάλη αγάπη του προς την Αγία μας Εκκλησία, το χαμόγελό του, ενώ διέθετε καθαρή και κρυστάλλινη φωνή και γνήσια ποιητική φλέβα, με την οποία μάλιστα συνέγραφε διάφορα ποιήματα θρησκευτικού, πατριωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία εκφωνούσε στις εορτές και τις διάφορες περιστάσεις. Στην ενορία του Μαυροβουνίου υπηρέτησε και ως Ιεροψάλτης επί πολλά συναπτά έτη. Είχε δύο γιούς, τρία εγγόνια και ένα δισέγγονο, τα οποία απέκτησε με την μακαριστή πρεσβυτέρα του, την οποία προ ετών προέπεμψε προς την Βασιλεία των Ουρανών.
Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί την Καθαρά Δευτέρα το πρωί στις 11.00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μαυροβούνι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ενώ το σεπτό σκήνωμά του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από το βράδυ της Κυριακής».
amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου