Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΠΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ: "ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"! ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΡΕΖΙΛΕΥΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ο Σύλλογος της ΠΕΟΟ διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό το συκοφαντικό άρθρο;
Απίστευτο και όμως τραγικά αληθινό! Ο οπτικός οίκος Παπαδιαμαντόπουλου, ίσως ο μεγαλύτερος και ο παλαιότερος στην Ελλάδα, διασύρει το επάγγελμα του οπτικού μέσα από το επίσημο περιοδικό -house organ- της επιχείρησής του. Λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, λίγο μετά το διεθνή διασυρμό που πέτυχε σε βάρος της χώρας μας ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας "διευθύνω μια διεφθαρμένη χώρα", ένας άλλος Γιώργος, ο Παπαδιαμαντόπουλος, πρόεδρος των οπτικών καταστημάτων "Optical Papadiamantopoulos" έσκαψε τον λάκο όλων των οπτικών!!! Το καλοκαίρι του 2010 στο περιοδικό της επιχείρησής του, που διαθέτει μέσα από τα καταστήματά του, σε δισέλιδο άρθρο του έγραφε: "ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"! 
Δεν είναι ότι προκαλεί οργή σε όλο τον κλάδο, ενεργώντας με τον ίδιο πρόστυχο τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο ΓΑΠ σε βάρος της χώρας, επιστρατεύει άθλια επιχειρήματα τα οποία εν τέλει εκθέτουν και την ίδια την επιχείρησή του. 
Δείτε λοιπόν τι λέει ο νεαρός (Οπτικός F.B.D.O. City and Islington College London αλλά και Οικονομολόγος  BsC Boston Univercity), του οποίου το αυτί δεν γνωρίζουμε αν το τράβηξε ο πατέρας του Διαμαντής Παπαδιαμαντόπουλος (ιδρυτής της επιχείρησης). 
"Η αρχή των προβλημάτων στον οπτικό κλάδο όσο και σε πολλούς άλλους στην πατρίδα μας προέρχεται από την προβληματική και ελλιπή εκπαίδευση που λαμβάνουν οι υποψήφιοι νέοι οπτικοί και οπτομέτρες. Αρχικά ο τρόπος εισαγωγής στα ΤΕΙ οπτικής μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μοριοδότησης είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε η πλειοψηφία των εισακτέων είναι είτε αποτυχόντες ανώτερων σχολών ή συγγενείς οπτικών, αποκλείοντας μια κατηγορία νέων παιδιών που τελικά καταλήγουν να συνεχίσουν την κατάρτισή τους σε ιδιωτικές σχολές στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της χώρας.  Ήταν και είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι θα πρέπει η εισαγωγή σε μια σχολή να είναι εύκολη διαδικασία αλλά να είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο να αποκτήσει κάποιος το πτυχίο του, έτσι ώστε τελικά αυτοί που εξέρχονται να αγαπούν, να αντιλαμβάνονται και να σέβονται το επάγγελμα"!!!
Προσέξτε πόσο επικίνδυνος είναι άνθρωπος. Με απλά λόγια λέει ότι αυτοί που εισέρχονται στη σχολή Οπτικών ΤΕΙ είναι είτε αποτυχημένοι άλλων ανώτερων σχολών είτε συγγενείς οπτικών (πώς μπορούν οι πανελλαδικές εξετάσεις να καθορίζουν την εισαγωγή συγγενών μιας επαγγελματικής ομάδας, αυτό μόνο το επιστημονικό μυαλό του κ. Παπαδιαμαντόπουλου μπορεί να το σοφιστεί), ενώ αυτοί που εξέρχονται δεν σέβονται το επάγγελμά τους!!! Μιλάμε για σκέτη λασπολογία!!! 
Και παρακάτω συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο:
"Εκείνο που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι η υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση που ο κάθε υποψήφιος οφείλει να ολοκληρώσει προκειμένου να αποφοιτήσει, έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα οι νέοι οπτικοί να μην λαμβάνουν στοιχειώδεις πρακτικές γνώσεις..."!!!

Αφού λοιπόν αυτά λέει ο κ. Παπαδιαμαντόπουλος, εμείς τον ρωτάμε: Στα καταστήματά του δεν προσλαμβάνει  οπτικούς των ΤΕΙ να εργασθούν ή να ολοκληρώσουν την πρακτική τους εξάσκηση; Ή μήπως προσλαμβάνει  μόνον απόφοιτους κολεγίων του εξωτερικού; Επειδή είναι βέβαιον ότι στα καταστήματά του έχει απασχολήσει απόφοιτους των ΤΕΙ Οπτικών, ουσιαστικά ο κ. Παπαδιαμαντόπουλος παραδέχεται ότι η επιχείρησή του είναι αναξιόπιστη!!! Μια και έχει στις τάξεις της οπτικούς, που είτε δεν σέβονται τη δουλειά τους είτε έχουν αποκτήσει ελλιπή και προβληματική εκπαίδευση (σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεαρού Παπαδιαμαντόπουλου)!!! 
Σε ό,τι αφορά στην πρακτική εξάσκηση, που όπως λέει  έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια; Πώς γνωρίζει με ποιο τρόπο οι άλλες οπτικές επιχειρήσεις εξασκούν τους οπτικούς των ΤΕΙ; Με απλά λόγια, ο κ. Παπαδιαμαντόπουλος διασύρει όλους τους συναδέλφους του-ιδιοκτήτες οπτικών καταστημάτων!  Ο Σύλλογος της ΠΕΟΟ διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό το συκοφαντικό άρθρο;

Προσέξτε παρακάτω τι λέει ο οπτικός και οικονομολόγος κ. Παπαδιαμαντόπουλος: "Το αποτέλεσμα είναι να ανοίγουν υπερβολικά πολλά οπτικά καταστήματα και να στελεχώνονται με ανθρώπους που δεν έχουν γνώση της πολυπλοκότητας και της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος του οπτικού-οπτομέτρη"
Και ξαναρωτάμε: Πόσα οπτικά καταστήματα διαθέτετε κ. Παπαδιαμαντόπουλε; Πόσες αλυσίδες οπτικών έχετε δημιουργήσει; Αναρωτιέστε γιατί ανοίγουν ...υπερβολικά πολλά οπτικά καταστήματα ενώ εσείς υιοθετείτε την πρακτική αυτή; 
Και πού δεν έχουν ανοίξει οπτικό κατάστημα τα 'Optical Papadiamantopoulos". Στα Mall, στο αεροδρόμιο, στο Attica! Και από πάνω αναρωτιέται για τα "υπερβολικά πολλά οπτικά καταστήματα"; Έχετε υιοθετήσει την πρακτική του franchising και μιλάτε για επιστημοσύνη; 
Τελικά τι είστε κύριε Παπαδιαμαντόπουλε; Επιστήμονας ή χονδρέμπορας; 
Ή τα έχετε μπερδέψει και τα δύο σε ένα;;; Μάλλον τα έχετε κάνει κομφούζιο! Πάντως ένα είναι βέβαιο, ότι με τις κοτσάνες σας μόνο το διασυρμό επιτύχατε στον κλάδο των οπτικών. Σαν τον διασυρμό του Γιωργάκη Παπανδρέου σε βάρος όλης της χώρας. 
Δείτε στο ίδιο περιοδικό που ο κ. Παπαδιαμαντόπουλος διέσυρε τους οπτικούς διαφήμιζε δύο νέα καταστήματά του. 
Υ.Γ. Παρά τις σπουδές του στο εξωτερικό, ο κ. Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος πρέπει να πάει για...επαναξιολόγηση. Δεν ξέρει να γράφει. Δείτε τι επισημάναμε στο άρθρο του:
"...γεγονός που ενισχύεται από την εξαιρετικά εύθραυστη χρηματοοικονομική συγκυρία στην οποία έχει επέλθει η πατρίδα μας"! Προφανώς ήθελε να γράψει "στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας". 

5 σχόλια:

  1. Η αληθεια πονα στη χωρα της απατης.
    ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ?
    Εγω ζητησα καθαρισμο φακων επαφης και τους πηρα κατεστραμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιπλεον δε σε αλλο καταστημα μου εδωσαν γυαλια με ελατωματικη κατασκευη.
      Αυτο που λεμε ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ.
      Εχει δικιο. Γιατι σας ενοχλει η αληθεια?

      Διαγραφή
  2. Αυτο συμβαινει σε πλειστα παραιατρικα επαγγελματα και τεχνικους.
    Ελλειπης εκπαιδευση και πρακτικη καταρτιση.
    Ολα στην Ελλαδα εχουν εξευτελισθει.
    Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως εχει δικιο.Γνωριζω καταστημα οπτικων που ανοιξε στα Ανω Πατησια ο..γιος του πτυχιουχου οπτικου μαζι με εναν
    ΠΡωην ΤΑΞΙΤΖΗ (!!!) φιλο του.Ο δε ταξιτζης εχει πληρη αγνοια για οτιδηποτε αφορα τα οπτικα,την οπτομετρηση,τις τιμες σε φακους επαφης οπως ειναι φυσικο. Πληρης ασχετοσυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι, στην Ελλάδα, μόνο ένα 5% των επαγγελματιών ανταποκρίνονται ικανοποιητικά σ' αυτό που πουλάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή