Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΤΟ TWITTER ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΣΩΝ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΦΟΛΕΪ

Το Twitter «παγώνει» τους λογαριασμούς όσων δημοσιεύουν εικόνες του Φόλεϊ

Το twitter ανακοίνωσε πως θα «παγώσει» τους λογαριασμούς όσων ποστάρουν φωτογραφίες ή το βίντεο του δολοφονηθέντος φωτορεπόρτερ Τζέιμς Φόλεϊ από τους ισλαμιστές μαχητές.

Ο Ντικ Κοστόλο, διευθύνων Σύμβουλος του Twitter ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί πως θα ανασταλούν οι λογαριασμοί των χρηστών που μοιράζονται φωτογραφίες από την υποτιθέμενη εκτέλεση του Τζέιμς Φολέϊ.

Μάλιστα έγραψε ο ίδιος: «Αναστέλλουμε όλους τους λογαριασμούς που δημοσιεύουν το βίντεο, καθώς ανακαλύπτουμε ότι συνδέονται με τραγικές εικόνες. Σας ευχαριστώ» προσθέτοντας ένα link με την είδηση της δολοφονίας του.

Η δήλωση του Κοστόλο, έρχεται την ώρα που ξεκινά μία εκστρατεία προτρέποντας τους ανθρώπους να μην μοιράζονται εικόνες ή το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Τρίτη το βράδυ και δείχνει μέλος των Isis να αποκεφαλίζει τον 40χρονος Αμερικανό, που είχε απαχθεί στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012.

Πολλοί χρήστες έχουν απαιτήσει επίσης από το Twitter να λάβει μέτρα σχετικά με την συνεχώς αυξανόμενη τάση να δημοσιεύονται φωτογραφίες με γραφικές εικόνες, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Διασημότητες όπως η ηθοποιός Μία Φάροου, είναι μεταξύ εκείνων που προτρέπουν τους οπαδούς του twitter να αποφεύγουν τη δημοσίευση εικόνων από τον αποκεφαλισμό.

Χιλιάδες απλοί χρήστες από όλο τον κόσμο υποστηρίζουν το σχέδιο άρνησης της δημοσιότητας που επιζητά το Isis, γιατί με αυτό τον τρόπο διαφημίζουν το έργο τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #ISISmediablackout.

Αντί του αποτροπιαστικού βίντεο, χιλιάδες άνθρωποι μοιράζονται φωτογραφίες του Φόλεϊ που χαμογελά, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο κι άλλους.

Η Μία Φάροου μάλιστα έγραψε: «Ρίξτε μαύρο στην ομάδα που δολοφόνησε τον Τζέιμς Φόλεϊ. Μην μοιράζεστε το βίντεο. Μην τους δίνετε τίποτα. #RespectJamesFoley».
Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου