Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Ένα διαγνωστικό προϊόν που γίνεται στο σπίτι για την ανίχνευση των παθήσεων καρκίνου του...


παχέος εντέρου είναι πλέον διαθέσιμο στα φαρμακεία όλης της χώρας. Κατασκευάζεται από τον αμερικάνικο οίκο Biomerica Inc, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα την εταιρεία Medevien και είναι εγκεκριμένο από τον FDA. Πρόκειται για το IQ Home Test Παθήσεων Παχέος Εντέρου.
Πρόκειται για το μοναδικό αυτοδιαγνωστικό τεστ που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, το οποίο βασίζεται στην ανίχνευση μη εμφανούς αίματος στα κόπρανα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ακρίβεια και η ευαισθησία είναι αποδεδειγμένη.

Πώς ακριβώς γίνεται
Το τεστ μπορεί να εφαρμοστεί με ανώδυνο και πρακτικό τρόπο από τον ίδιο τον χρήστη στο σπίτι του χωρίς να απαιτεί ειδική δίαιτα για την εκτέλεση του, ούτε επαφή του ίδιου με το δείγμα. Αποτελείται από ένα χημικά επεξεργασμένο διαγνωστικό φύλλο, που ρίπτεται στη λεκάνη της τουαλέτας. Σε περίπτωση παρουσίας αιμοσφαιρίνης, η περιοχή δοκιμής αλλάζει χρώμα και τα αποτελέσματα είναι στη διάθεση του χρήστη μέσα σε 2 λεπτά.


Τα πλεονεκτήματα του νέου τεστ
Παρά την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, πολλοί διστάζουν να υποβληθούν σε εξετάσεις λόγω της ταλαιπωρίας που αυτές συχνά συνεπάγονται. Το νέο τεστ ωστόσο είναι απλό και φιλικό για το χρήστη, γίνεται σπίτι, ενώ δίνει την δυνατότητα σε ομάδες υψηλού και μέσου κινδύνου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους ακόμα και σε πρώιμα στάδια της νόσου, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά στις δαπάνες για την κάλυψη του οικονομικού και κοινωνικού κόστους που αποφέρει η αντιμετώπισή της σε περίπτωση διάγνωσης σε προχωρημένο στάδιο.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συχνά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως με περίπου 1.000.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο, ενώ είναι o δεύτερος σε συχνότητα επίπτωσης στην Ευρώπη. Προβλέπεται ότι στο εγγύς μέλλον τα νέα περιστατικά του καρκίνου παχέος εντέρου θα αποτελούν το 9,7% των συνολικών νέων καρκίνων μέχρι το 2020, κυρίως λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. H έγκαιρη και σωστή διάγνωση, αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για την αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική θεραπεία οποιουδήποτε προβλήματος υγείας. Το νέο τεστ διατίθεται από την εταιρεία Abbott.


ΠΗΓΗperiergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου