Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Shekhovtsov: «ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"! ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩ!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  
Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 
Ο Anton Shekhovtsov είναι υποψήφιoς διδάκτωρ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του University College του Λονδίνου, μέλος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Αυστρία, εκδότης σειράς βιβλίων  οι «Εξερευνήσεις της άκρας δεξιάς», και ανήκει στον  ριζοσπαστικό όμιλο...

«New Media Research» του  Πανεπιστήμιου του Northampton, στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης είναι  μέλος της συντακτικής επιτροπής της «Ανοικτής Πρόσβασης» στο  ηλεκτρονικό περιοδικό κατά του φασισμού. Το βιογραφικό του μπορεί να διαβαστεί εδώ: http://www.shekhovtsov.org/
Ο ίδιος αυτός λοιπόν «μελετητής», γράφει σε άρθρο του, ότι μετά από μια εντυπωσιακή νίκη στις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015, ο ελληνικός Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) εξασφάλισε 149 έδρες στο κοινοβούλιο. Μετά από αυτό, ο κόσμος ξαφνιάστηκε , όταν οι αριστεροί, συμφώνησαν να σχηματίσουν, την επόμενη κιόλας ημέρα κυβέρνηση συνασπισμού, με το ακροδεξιό κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ), με 13 έδρες στο κοινοβούλιο.
Η έντονη λαϊκή υποστήριξη για το ακροδεξιό  κόμμα « Χρυσή Αυγή»,  μειώθηκε ελαφρά μετά το εγκλεισμό του ηγέτη της, Νικολάου  Μιχαλολιάκου στην φυλακή. Το Κόμμα κέρδισε 13 έδρες (μια λιγότερη από ό, τι το 2012), αλλά εξακολουθεί να είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα.
Matviyenko-Tsipras
Ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΑΝΕΛ, είναι τα  λεγόμενα «κόμματα που αντιτίθενται στην λιτότητα»  δηλαδή, είναι αντίθετοι με τα μέτρα για τη μείωση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος, ως απάντηση στην χρηματοπιστωτική κρίση που έπληξε τη χώρα. Η «πλατφόρμα» αυτή μπορεί να φαίνεται το μόνο ενοποιητικό στοιχείο στις δύο μέρη, αλλά στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζονται από μια παρόμοια στάση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η προσέγγισή τους στην εξωτερική πολιτική, θα μπορούσε να υπονομεύσει την στάση της ΕΕ, έναντι στην ρωσική απειλή.
Και τα δύο μέρη , είναι «ανοικτά φιλορωσικά». Ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα  καταδίκασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες  εγκρίθηκαν από την ΕΕ μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την εισβολή στην  Ουκρανία. Τον Μάιο του 2014,  μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Μόσχα, όπου  και συναντήθηκε με σημαντικές προσωπικότητες όπως την Βαλεντίνα Ματβιένκο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας, και τον Alexei  Pushkov,  επικεφαλή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας. Υπενθυμίζουμε ότι η  Ματβιένκο ευρίσκεται στην λίστα των αμερικανικών κυρώσεων της ΕΕ.
Ρώσοι και Έλληνες σύμμαχοι σήμερα ακολουθούν κατά γράμμα  το μονοπάτι που προέβλεψε το 2013, ο ρώσος θεωρητικός εθνικισμού  Αλεξάντερ Ντούγκιν: «Στην Ελλάδα, οι εταίροι μας θα είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αρνούνται τον  ατλαντισμό, τον φιλελευθερισμό και την κυριαρχία των δυνάμεων του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος. Απ “όσο γνωρίζω, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αντι-καπιταλιστικό, κάτι που είναι  κρίσιμο για την  παγκόσμια ολιγαρχία, που μετέτρεψε  σε θύματα της την  Ελλάδα και την Κύπρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση λόγω της  αριστερής φιλελεύθερης προσέγγισης του, στο παγκόσμιο σύστημα. Το γεγονός ότι η εν λόγω δύναμη  εμφανίστηκε στην διεθνή  σκηνή,  είναι ένα πολύ καλό σημάδι», κατέληξε ο ρώσος θεωρητικός.
Τα φιλορωσικά αισθήματα του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο του 2014. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ενάντια στην ένωση αυτή, γράφει ο Anton Shekhovtsov .
Οι ΑΝΕΛ ( ιδρύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012), είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, παρόμοιο με την « Χρυσή Αυγή, που αντιτίθεται στην μετανάστευση, την πολυπολιτισμικότητα και αγαπά τις θεωρίες συνωμοσίας. Μεταξύ αυτών μπορούμε να βρούμε πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα, όπως ότι «η  ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει σε άγνωστα αεροσκάφη, αεροψεκασμούς με ένα ειδικό σπρέι που ελέγχει το μυαλό». Ο πρόεδρος του κόμματος Π.Καμμένος, μιλώντας στην ελληνική τηλεόραση επίσης εσφαλμένως διαπίστωσε ότι οι Εβραίοι στην Ελλάδα, ευρίσκονται σε αντίθεση με την Ορθοδοξία, και δεν φορολογούνται.
Την φιλορωσική καθοδήγηση στους ΑΝΕΛ  έχει αναλάβει ο Γαβριήλ Αβραμίδης, ένας βουλευτής από την Θεσσαλονίκη. Διευθύνει επίσης το Πατριωτικό Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Ελληνο-ρωσική  Συμμαχία, που ιδρύθηκε το 2001.
Ο ίδιος ο ηγέτης του κόμματος Π.Καμμένος  μετέβη προσωπικά στην Μόσχα πριν από τις εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015. Στην ελληνορωσική  εφημερίδας  «Athens Courier», εμφανίσθηκε άρθρο που επιχειρούσε να αναβιώσει το ρωσικό κόμμα ,  περιγράφοντας τα  φιλο-ρωσικά αισθήματα των ΑΝΕΛ .
Οι απορίες  σχετικά με τη σημασία αυτών των φιλο-ρωσικών αισθημάτων  και στα δύο μέρη παραμένουν ανοιχτές. Αλλά, χωρίς αμφιβολία, η Ρωσία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει και να κερδίσει πολιτικά και οικονομικά από τον σχηματισμό του  συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Ο Πούτιν  ήδη συνεχάρη τον  Τσίπρα λέγοντας : «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν παραδοσιακά την εποικοδομητική συνεργασία τους, σε όλους τους τομείς και θα συνεργαστούν για την επίλυση των σημερινών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προβλημάτων».
Αμέσως μετά τις εκλογές, ο ανταποκριτής του BBC Gabril Gesthauz ανέφερε ότι είδε τον  Ρώσο πρεσβευτή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσκεψη του Π. Καμένου στην Μόσχα ήταν πιθανό να οφείλεται στην απόφαση σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνασπισμού, μεταξύ  ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Την 23η Ιανουαρίου ο Αβραμίδης επισκέφθηκε το Ρώσο πρόξενο στην Θεσσαλονίκη. Επίσημος σκοπός της επίσκεψης  του ήταν να συζητηθεί  με τον πρόξενο, Alexei Popov, οι προοπτικές για την επανέναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία, και η ενδεχόμενη άρση των κυρώσεων της ΕΕ με την Ρωσία.
Δεδομένου ότι η ΕΕ είναι μία ένωση  που βασίζεται στη συναίνεση, η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων για την Ρωσία, απαιτεί  την συναίνεση όλων των Κρατών . Σε αυτές τις συνθήκες, το πρόβλημα των κυρώσεων θα μπορούσε να είναι ένα διαπραγματευτικό ατού, για τις νέες ελληνικές αρχές για να αλλάξουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, και το πρόγραμμα διευκόλυνσης,  για να σώσουν την χώρα από τη χρεοκοπία. Δεδομένου ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ, αντιτίθενται κυρίως στο πρόγραμμα λιτότητας, τα φιλο-ρωσικά αισθήματα τους αυξάνουν  μάλλον το κόστος, αλλά δεν θα εμποδίσουν ή  ακυρώσουν την επιβολή  νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας», καταλήγει ο ρώσος επιστήμονας με έδρα το Λονδίνο.
pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου