Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ! Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

Διαφωνούμε κάθετα με τον Φθιώτιδος που τάσσεται υπέρ του θρησκευτικού όρκου. Το να ορκίζεσαι στο ευαγγέλιο, βάζοντας το χέρι σου επ'αυτού  δεν είν αι κάτι που πρέπει να το επιδοκιμάζει η Εκκλησία. Η αναγνώριση του Θεού δεν είναι ανάγκη να γίνεται επί του Ευαγγελίου. Το "υπακούω στην Εκκλησία" ή "πιστεύω στον Θεό" ποιες άγιες Γραφές επιτάσσουν ότι πρέπει να γίνεται επί του Αγίου Ευαγγελίου; Γι' αυτό πιστεύουμε ότι κάνει λάθος με όσα υποστηρίζει ο άγιος Φθιώτιδος. 
Όπως λοιπόν διαβάζουμε από το pentpostagma.gr, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας με δήλωσή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας πήρε  ξεκάθαρη...

θέση στην συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τον πολιτικό όρκο του νέου πρωθυπουργού.
Σε αντίθεση με άλλους Ιεράρχες που τάσσονται υπέρ της κατάργησης διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη ότι τα ευαγγελικά κείμενα το απαγορεύουν ρητά, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας τονίζει πως «κάνουν λάθος». Ο κ. Νικόλαος εξηγεί πως «ο θρησκευτικός όρκος είναι αναγνώριση της Εκκλησίας και δεν είναι όρκος μεταξύ ανθρώπων».
«Η νέα άθεη κυβέρνηση παραμερίζει την Εκκλησία και αυτό με λυπεί» λέει ο κ. Νικόλαος και εύχεται ο ελληνικός λαός να μην το μετανιώσει. Ο Μητροπολίτης εκφράζει επίσης την άποψη πως ο κ. Τσίπρας δεν θα προχωρήσει τελικά στον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους γιατί δεν θα τον συμφέρει οικονομικά.

Νικόλαος για Τσίπρα by LAMIASTARGR


2 σχόλια:

  1. «Ο θρησκευτικός όρκος είναι αναγνώριση της Εκκλησίας και δεν είναι όρκος μεταξύ ανθρώπων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον προλαλησαντα,ο όρκος είναι σαν το πιστεύω.
    Δεν σας κανει εντύπωση που οποτε μπορούν οι νεοταξιτες συριζαιοι θέτουν θέμα.Θέλουν να διώξουν τους ιερείς απο όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του Έλληνα γάμος, σχολείο, ταφή, κυβέρνηση...Τυχαίο δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή