Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΠΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΩΝΙΑ! ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ"!


Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα έως και την Κυριακή με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινάΟι μετεωρολόγοι μιλούν για έντονα φαινόμενα, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο κάνει λόγο για σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες.

Λόγω των νοτίων ανέμων που θα επικρατήσουν, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 με 17 βαθμούς Kελσίου. 

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι: 


1. Άνεμοι γενικά νοτίων διευθύνσεων που η έντασή τους κατά περιόδους θα φθάνει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ του Σαββάτου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

2. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Κατά διαστήματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και πιθανώς το ανατολικό Αιγαίο.

3. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για τις επόμενες 10 με 12 μέρες, ενώ περίπου στις 8 με 10 Φεβρουαρίου ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι πιο ψυχρός. 

«Πρόκειται για ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό ιδιαίτερα σπάνιο για τις ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε στο zougla.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός και συμπλήρωσε πως «αυτό το βαρομετρικό χαμηλό καλύπτει όλη την Ευρώπη και είναι σαν ένα νοερό χωνί που ο αέρας γυρίζει αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού». 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου