Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ: Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
Αν τελικά ο Τσίπρας προχωρήσει σε αυτή την κίνηση είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και θα συσπειρώσει ως μια γροθιά όλους τους Έλληνες! Θα είναι η κίνηση-ματ που θα αναδείξει και τον ίδιο ως πολιτικό ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς. Βεβαίως τα ονόματα των Αβραμόπουλου και Καραμανλή που ακούγονται είναι...φούσκες μπροστά...

στον Αλβανίας Αναστάσιο, εκτός του ότι υπηρέτησαν τα μνημόνια με τα σφαγιαστικά "ναι" τους στη Βουλή. 
Όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr, το όνομα ενός ηγέτη της Ορθοδοξίας, παγκόσμιας πνευματικής φυσιογνωμίας, ενός Ιεράρχη με μυαλό φωτισμένο, με ιδέες ρηξικέλευθες, προοδευτικές και όχι σκοταδιστικές, του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου (Γιαννουλάτου)  είναι αυτό που εξετάζει ο Τσίπρας και εφόσον το προτείνει θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και θα ανατρέψει άρδην το status quo και τις κατεστημένες αντιλήψεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Η πράγματι εντυπωσιακή αυτή πρόταση έγινε και κατατέθηκε τόσο από στέλεχος της Κουμουνδούρου, όσο και από συνεργαζόμενο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα θα πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του. Πολύ περισσότερο, αφού η πρόταση του πρώτου κόμματος θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι και αυτή που θα επικρατήσει στις ψηφοφορίες (υπενθυμίζουμε, ότι στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, στη δεύτερη 151 και στην τρίτη η σχετική πλειοψηφία αλλά μεταξύ των δύο επικρατέστερων στη δεύτερη).
Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φανεί ικανός να κάνει μια τέτοια μέγιστη υπέρβαση (διότι περί μέγιστης υπέρβασης θα πρόκειται, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο φωτισμένος Ιεράρχης αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση), τότε θα μιλάμε για μια πρωτοβουλία ανατροπών που θα «ανταριάσει» το πολιτικό και κοινωνικό ευρύτερα γίγνεσθαι.

1 σχόλιο: