Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!!!

Η πολιτική μούργα σε αυτό τον τόπο είναι πολύ μεγάλη και πιάνει μεγάλο πολιτικό φάσμα! Για να θυμηθείτε ένα από τα εγκλήματα των Σαμαρά-Βενιζέλου, προ 2ετών, διαβάστε τι αποκαλύπταμε...


«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΕ,  Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!
Ο Βενιζέλος παραδόθηκε άνευ όρων στους Αλβανούς και υπέγραψε χωρίς να διεκδικήσει τίποτα
  • «Η Βορειοηπειρωτική κοινότητα έχει έντονο μέσα της πατριωτικό αίσθημα . Από τη στιγμή όμως που δεν έχει τη στήριξη του εθνικού κέντρου σκεφτείτε πόσο πέφτει το πατριωτικό ηθικό και πώς καταρρακώνεται η προσπάθεια που κάνουμε από μόνοι μας»
  • «Δεν υπάρχει μια υποτυπώδης στρατηγική για το Βορειοηπειρωτικό στο υπουργείο Εξωτερικών»
  • «Οι Αλβανοί φέρονται σκληρά προς του Βορειοηπειρώτες επειδή βλέπουν ότι είμαστε απροστάτευτοι από την ελληνική κυβέρνηση»
Καταπέλτης κατά των Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ο  Αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας» Γιώργος Τζομάκας

Από τον Μάκη Βραχιολίδη
Οι Αλβανοί μπορεί ευθαρσώς να μιλούν για Τσαμουριά, μπορεί ο Μπερίσα να δηλώνει δημοσίως ότι η «Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα» και οι συμπατριώτες του να σφραγίζουν τον  ορθόδοξο ναό της Πρεμετής, η Αλβανική κυβέρνηση μπορεί να συνεχίζει να εκποιεί τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, όμως ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση Σαμαρά άνοιξαν στη γειτονική χώρα την πόρτα εισόδου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να διεκδικήσουν απολύτως τίποτε! Όπως ανύπαρκτη υπήρξε η αντίδραση Βενιζέλου στην προ ημερών πρόκληση της Τουρκίας: «η Κύπρος είναι ανύπαρκτο κράτος», το ίδιο μηδενική ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς το αίτημα της Αλβανίας να μπει σε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Βενιζέλος παραδόθηκαν άνευ όρων», επισημαίνει σε συνέντευξή του-καταπέλτη ο Αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας» Γιώργος Τζομάκας και καταγγέλλει ως «εγκληματίες» τους Σαμαρά, Βενιζέλο και την κυβέρνησή τους επειδή κατάργησαν τη σύνταξη από τους Βορειοηπειρώτες, τους άφησαν στο έλεος του Θεού και τους οδηγούν σε πρόωρο θάνατο. «Η κυβέρνηση Σαμαρά τους λέει “το κράτος-πρόνοιας παρέχει σε όλους τους άλλους εκτός από εσάς  επειδή προέρχεστε από τη Βόρειο Ήπειρο”», υπογραμμίζει ο κ. Τζομάκας σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί!  

Κύριε Τζομάκα το γίνεται με την περιουσία των Βορειοηπειρωτών που εκποιείται από την Αλβανία;
Τζομάκας: Το πρόβλημα είναι διαχρονικό αλλά το τελευταίο διάστημα γίνεται πιο έντονο μια και γκρεμίζουν οικοδομές , επιλεκτικά στην παραλία Ελλήνων. Γενικότερα η μεταχείριση είναι σκληρή απέναντι στους Έλληνες.
Μπροστά σε αυτή τη  δύσκολη κατάσταση τι κάνει ο κ. Βενιζέλος; Ξέρει μόνο να λέει «ναι» στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας;
Τζομάκας: Εμείς, ως ομογένεια επικροτούμε το status της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, όμως πιστεύω ότι ο κ. Βενιζέλος παραδόθηκε άνευ όρων στους Αλβανούς και υπέγραψε χωρίς να διεκδικήσει τίποτα.
Δεν εξασφάλισε έστω κάποιες προϋποθέσεις για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, κάτι για την Ελλάδα;
Τζομάκας: Δεν εξασφάλισε τίποτα, δεν διεκδίκησε τίποτα. Ίσως να το αφήνει στην καλή θέληση των Αλβανών με προοπτική  ότι θα αποκομίσει κάτι για τα θαλάσσια σύνορα.  Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω…
Δεν είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους  Ελλάδα και Αλβανία, για το θέμα της ΑΟΖ;
Τζομάκας: Δεν έχει γίνει τίποτα. Ακούστε, οι Αλβανοί λειτουργούν πονηρά. Παίρνουν ό,τι είναι να πάρουν και μετά τα γυρίζουν. Το θέμα της ΑΟΖ είχε υπογραφεί επί κυβερνήσεως Μπερίσα και μετά έκανε ένσταση ο Ράμα, πήγε στο ΣτΕ και ακυρώθηκε η συμφωνία για την ΑΟΖ.
Ο κ. Βενιζέλος δεν απαίτησε από την Αλβανία να σταματήσει τις απαράδεκτες  διεκδικήσεις της με την Τσαμουριά;
Τζομάκας: Όχι, σας είπα ο κ. Βενιζέλος δεν ζήτησε τίποτα απολύτως από την Αλβανία. Όλα είναι στον αέρα.
Εσείς κάνατε διαμαρτυρηθήκατε για τη στάση Βενιζέλου;
Τζομάκας: Εμείς συνέχεια διαμαρτυρόμαστε. Και για τις περιουσίες των Ελλήνων και για όλα τα ζητήματα έχουμε στείλει επιστολές  ως «Ομόνοια» και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Βαγγέλης Ντούλες έχει κάνει διαμαρτυρίες και διαβήματα συνέχεια και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως κόμμα «Ομόνοια» . Το άσχημο όμως είναι ότι αν δεν έχουμε την έντονη παρουσία του δικού μας εθνικού κέντρου , εμείς είμαστε χαμένοι από χέρι! Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από μόνοι μας. Κι ένας λόγος παραπάνω που οι Αλβανοί φέρονται έτσι προς εμάς είναι επειδή βλέπουν ότι είμαστε απροστάτευτοι από την ελληνική κυβέρνηση!
Σας έχει εγκαταλείψει η ελληνική κυβέρνηση;
Τζομάκας: Βέβαια. Δεν υπάρχει μια υποτυπώδης στρατηγική για το Βορειοηπειρωτικό στο υπουργείο Εξωτερικών. Στοιχειώδης πολιτική δεν υπάρχει, ούτε μια σειρά βρε παιδί μου που να λέει κάτι. Είναι στην ευχέρεια του κάθε υπουργού εξωτερικών που έρχεται στην κάθε κυβέρνηση  πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τα θέματα του Βορειοηπειρωτικού και πράττει. Είτε δεν πράττει καθόλου είτε πολλές φορές ενεργεί εντελώς αρνητικά για τους Βορειοηπειρώτες! Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δει καμία υποστήριξη.  Και τη στιγμή που κάθε αλβανικό κόμμα εδώ ενθαρρύνει το «αδελφό αλβανικό κόμμα», εμείς τι ρόλο παίζουμε ως ομογένεια που έχουμε το δικό μας κόμμα; Δηλαδή ο πατριωτισμός και τα εθνικά ζητήματα πάνε περίπατο και υπερισχύει η ιδεολογία; Αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά με τις εκλογές και τις στηρίξεις που παρέχει το κάθε ελληνικό κόμμα. Η ΝΔ στηρίζει το δημοκρατικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το σοσιαλιστικό κι εμείς είμαστε στον ….αέρα! Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα για μια χώρα που έχει πολλά εθνικά προβλήματα και τα παρατάει. Η Βορειοηπειρωτική κοινότητα έχει έντονο μέσα της πατριωτικό αίσθημα . Από τη στιγμή όμως που δεν έχει τη στήριξη του εθνικού κέντρου καταλαβαίνετε πόσο πέφτει αυτό το πατριωτικό ηθικό και πώς καταρρακώνεται η προσπάθεια που κάνουμε από μόνοι μας. Γιατί τελικά είμαστε εντελώς μόνοι μας στην Βόρειο Ήπειρο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Είχαμε παραμεληθεί και πουληθεί τότε: Βόρειος Ήπειρος και νησιά.

«Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου επί 50 χρόνια απομόνωσης δεν έχασαν ούτε ένα στοιχείο του ελληνισμού. Και όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά μας σκοτώνει»
Πώς ερμηνεύετε τη στάση του κ. Βενιζέλου; Το ίδιο πράγμα έκανε προ ημερών με την Κύπρο την οποία κυριολεκτικά εγκατέλειψε στην τύχη της όταν η Τουρκία χαρακτήρισε την μεγαλόνησο «νεκρό κράτος». Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να επιπλήξει την ευρωβουλευτή κυρία Θεοχάρους η οποία τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης να καταδικάσει την Τουρκία!
Τζομάκας: Εγώ θα το έβλεπα ως γενική στάση της κυβέρνησης και όχι αποκλειστικά του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ειδικότερα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Στην περίπτωση της Βορείου Ηπείρου δεν έχουμε μια απλή αμέλεια ή αδράνεια της κυβέρνησης  προς την Κύπρο αλλά επίθεση της ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος κατά  της βορειοηπειρωτικής κοινότητας. Από τη στιγμή που έχεις 100.000 πολιτογραφημένους βορειοηπειρώτες σε σύνολο 250.000 βορειοηπειρωτών με ταυτότητα ομογενούς και στους υπερήλικες αφαιρείς τη σύνταξη, δηλαδή τους αφήνεις στο έλεος του Θεού, η κυβέρνηση τους οδηγεί στον πρόωρο θάνατο! Και αυτό γίνεται στην πραγματικότητα: ένα ζευγάρι συνταξιούχων δεν μπορεί να ζήσει! Επειδή είχαν την ατυχία να ζήσουν στην Αλβανία, ήρθαν στην μητέρα Ελλάδα η οποία τους διώχνει και τους λέει «πηγαίνετε να ζήσετε στην Αλβανία με 50 ευρώ σύνταξη»!  Δηλαδή, η κυβέρνηση Σαμαρά τους λέει «το κράτος-πρόνοιας παρέχει σε όλους τους άλλους εκτός από εσάς  επειδή προέρχεστε από τη Βόρειο Ήπειρο»! Το Σύνταγμα, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος το ερμηνεύουν διαφορετικά για έναν που γεννήθηκε στο Κολωνάκι και διαφορετικά για έναν που γεννήθηκε στην Βόρειο Ήπειρο ή τον Εύξεινο Πόντο.
Πραγματικά πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά σκοτώνει εν ψυχρώ τον ελληνισμό της διασποράς;
Τζομάκας: Βεβαίως, αυτό κάνει! Και μάλιστα το πιο καθαρό-πατριωτικό κομμάτι του ελληνισμού. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου επί 50 χρόνια απομόνωσης δεν έχασαν ούτε ένα στοιχείο του ελληνισμού.
Ο νέος πρόξενος των Τιράνων στα Ιωάννινα είναι Βορειοηπειρώτης;
Τζομάκας: Ναι. Ήταν πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας» και στην τελευταία θητεία ήταν γενικός γραμματέας της «Ομόνοιας» και παραιτήθηκε απ’ όλα τα αξιώματα για ν’ αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.
Αυτομόλησε στην Αλβανία;
Τζομάκας: Δεν είναι ευχάριστο γεγονός για μας τους Έλληνες ότι ο πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας» , ειδικά σε τέτοιες συγκυρίες που έχουμε τεράστια προβλήματα με τους Αλβανούς, να εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας» να εκπροσωπεί το αλβανικό κράτος στην Ελλάδα! Δυστυχώς κάποιοι, πάνω από τον πατριωτισμό βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον, την καριέρα τους ή δεν ξέρω τι άλλο. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν βορειοηπειρώτες που έχουν ενταχθεί σε αλβανικά κόμματα και κάνουν πολιτική καριέρα. Δυστυχώς εκφράζουν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αλβανικών κομμάτων και όχι του ελληνισμού, ανεξαρτήτως αν δηλώνουν «Έλληνες».  Κανένα αλβανικό κόμμα δεν προσέφερε στον ελληνισμό.
Όπως περίπου συμβαίνει με τον κύριο Βενιζέλο και την κυβέρνηση Σαμαρά: δηλώνουν όλοι Έλληνες και πατριώτες αλλά –τουλάχιστον- στο βορειοηπειρωτικό ζήτημα ενεργούν εναντίον της Ελλάδος…

Τζομάκας: Έτσι είναι. Από τη στιγμή που έχουν αφαιρέσει τη σύνταξη από τους βορειοηπειρώτες και τους οδηγούν σε πρόωρο θάνατο, για μένα είναι εγκληματίες! Δεν μασάω τα λόγια. Η Πολιτεία τους Βορειοηπειρώτες έπρεπε να τους είχε ανακηρύξει ήρωες γιατί επί 50 χρόνια ζούσανε στην Αλβανία απομονωμένοι και κράτησαν τον ελληνισμό όρθιο αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά τους οδεύει πρόωρα στον θάνατο! Τα θλιβερά συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι αναγνώστες της εφημερίδας σας και όσοι μπορούν ν’ αντιληφθούν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.  

Η αποκαλυπτική συνέντευξη δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου