Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ...

Δύο μυστηριώδεις γυναίκες φέρεται ότι πρωταγωνίστησαν στο σχέδιο «Πυθία 1», που αφορούσε τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τον Απρίλιο του 2008! Τις λεπτομέρειες του...

σχεδίου, στο οποίο συμμετείχε ομάδα 20 ατόμων που είχαν γίνει σκιά του τότε πρωθυπουργού, αποκρυπτογραφεί η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία - Σοφία Βαΐτση, στην πρόταση-φωτιά που υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΝΙΚΟ ΡΟΥΣΣΑΚΗ
Μέσα από απόρρητα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης από την ΕΥΠ και τις ρωσικές υπηρεσίες αποκαλύπτεται το σχέδιο (που τελικά δεν κατάφερε να υλοποιηθεί) με τη συμμετοχή δύο γυναικών πρακτόρων, που κυνηγούσαν τον Κώστα Καραμανλή! Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, δηλαδή της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.
Ωστόσο, η εισαγγελέας τονίζει στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν κατέστη δυνατή η ανακάλυψη των άγνωστων δραστών και γι' αυτό η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο. Επισημαίνεται ότι οι άγνωστοι σχεδίαζαν την εξόντωση του Κώστα Καραμανλή επειδή φέρεται ότι ήταν «δυσαρεστημένοι με τις συμφωνίες που είχε κλείσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον Βούλγαρο ομόλογό του για τη διέλευση από την Ελλάδα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου».
Σε έγγραφα που είχε συντάξει η ΕΥΠ από τις αρχές του 2009 περιλαμβάνεται ενημέρωση των Ελλήνων πρακτόρων από Ρώσους συναδέλφους τους ότι «είχαν καταγράψει για πολλές ημέρες την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2008 παρακολούθηση του κ. Καραμανλή από οχήματα βαν, στα οποία επέβαιναν πράκτορες ξένης υπηρεσίας - όχι ευρωπαϊκής», υπονοώντας -χωρίς να το αναφέρει η εισαγγελέας- ότι πρόκειται για «έργο της CIA». Στα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αναφέρεται ότι «οι Ρώσοι πράκτορες αντελήφθησαν τον Ιούνιο του 2008 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, κοντά στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, να παρακολουθούν το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο τρία βαν στα οποία επέβαιναν οι Αμερικανοί πράκτορες! Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες αυτών των οχημάτων είχαν συνάντηση σε εκκλησία της περιοχής του Χολαργού κι ανάμεσα σε αυτούς ήταν “δύο μελαχρινοί άντρες, ένας με καστανά μαλλιά, αλλά και δύο γυναίκες”»!
Ρώσοι πράκτορες
Στις γυναίκες αποδίδεται καθοριστικός ρόλος στην παρακολούθηση και στο σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού! Πάντως, στα ίδια έγγραφα αναφέρεται ότι το σχέδιο επίθεσης στον κ. Καραμανλή ματαιώθηκε, όταν οι Ρώσοι πράκτορες ακινητοποίησαν ένα από τα οχήματα των υπόπτων σε περιοχή της Νέας Μάκρης και βρήκαν όπλα, εκρηκτικά, αλλά και στοιχεία που «πρόδωσαν» την παρουσία γυναικών στην ένοπλη ομάδα.
Η πρόταση της κυρίας Βαΐτση αφορά τη μεγάλη δικογραφία που σχηματίστηκε από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα, στην οποία συνενώθηκαν οι υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών, του σχεδίου «Πυθία 1», καθώς και το σκέλος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν στο εδώλιο και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ Αγγελική Πατελάκη και Θεόδωρος Σπατιώτης, ενώ προτείνει την παραπομπή του καταζητούμενου Ελληνοαμερικανού πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ William Bazil για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο Καρχιμάκης και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου υποκλοπών
Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στέλνει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ' εξακολούθηση, καθώς, σύμφωνα με την πρόταση-φωτιά της Μαρίας-Σοφίας Βαΐτση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, «με πρόθεση παρακίνησε και παρότρυνε με πειθώ και φορτικότητα, διά συμβουλών και παραινέσεών του» τους δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ να του παραδώσουν τα απόρρητα έγγραφα. Ως φυσικοί αυτουργοί η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.
Ενταλμα σύλληψης
Οσον αφορά τον 66χρονο πρώην υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας William Bazil, σε βάρος του έχει εκδοθεί από το 2015 ένταλμα σύλληψης, για το οποίο η εισαγγελέας ζητεί να διατηρηθεί η ισχύς του. Το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε στο προσκήνιο το 2006, όταν αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υπουργών, παραγόντων του δημόσιου βίου και δεκάδων άλλων προσώπων.
Μετά την υποβολή της πρότασής της η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία για το εδώλιο και αναμένεται η τελική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το εάν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου