Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗ ¨Η ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ;

Η οικία της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερης Σκέψις», αυτοκίνητο αστυνομικού του AΤ Εξαρχείων, ή και...

τα τρία μαζί ήταν ο στόχος;
Η οικία της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερης Σκέψις», το αυτοκίνητο αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, ή και τα τρία μαζί, ήταν ο στόχος των βομβιστών; Προς το παρόν για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο στόχος είναι ακόμη απροσδιόριστος μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αν και μεγαλύτερα ποσοστά συγκεντρώνει η περίπτωση της δικαστικής λειτουργού. Ακόμη σοβαρότερο είναι το γεγονός πωςπαρότι υπήρξε διπλή προειδοποίηση για την τοποθέτηση της βόμβας, με διαφορετικό χρονικό περιθώριο σε κάθε μία, η έκρηξη σημειώθηκε 5 με 7 λεπτά νωρίτερα, με τον κίνδυνο τραυματισμού, κυρίως αστυνομικών που απέκλειαν την περιοχή, να ήταν πιθανός.
 Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως ανάλογα με το μέγεθος και την βαρύτητα του στόχου που είχαν επιλέξει η βομβιστές (Εισαγγελέας, βιβλιοπωλείο ή αυτοκίνητο αστυνομικού ακόμη και τα τρία μαζί), αντίστοιχα κλιμακούμενης δυναμικότητας θα είναι και η επωνυμία που θα αναλάβει την ευθύνη.
Δηλαδή αν στόχος ήταν η Εισαγγελέας, δεν αποκλείουν την περίπτωση επανεμφάνισης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» ή της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ως ένα δείγμα ότι είναι ακόμη αλώβητη και ενεργή. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο του «Επαναστατικού Αγώνα», από τη στιγμή που η Πώλα Ρούπα είναι ελεύθερη και πρόσφατα «χρηματοδοτούμενη» μετά την ληστεία στην Μαλεσίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είναι η ουσιαστική ενεργή επωνυμία, που στις 24 Νοεμβρίου 2015, για πρώτη φορά ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταμα, αφήνοντας την προκήρυξή της σε καφάο στη συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Σμολένσκι στα Εξάρχεια.
Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη κ. Θέμης Σοφός  έσπευσε στο σημείο της επίθεσης και δήλωσε ότι «η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο της οικίας της Εισαγγελέως. Η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει την αύξηση των μέτρων ασφαλείας της ή τη διατήρηση των μέτρων φύλαξής της αλλά αυτά είχαν μειωθεί. Έχει κάνει μάλιστα ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία για το σκοπό αυτό η οποία ακόμη εκκρεμεί. Έτσι, η πολιτεία αφαίρεσε μέρος της αστυνομικής της φύλαξης και τα αποτελέσματα της πράξης αυτής τα είδαμε σήμερα. Κινδύνεψε η ίδια και οι κάτοικοι της περιοχής». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η δικαστική λειτουργός είχε δώσει άλλη διεύθυνση κατοικίας.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία κατέληξε τότε στο αρχείο, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, που άσκησε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της. Η Γεωργία Τσατάνη κατηγορείται ότι την είχε αρχειοθετήσει, ενώ παράλληλα είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Στην ίδια πολυκατοικία στον αριθμό 112 της οδού Ιπποκράτους στεγάζεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» που έχει εθνοκεντρικό προσανατολισμό. Το βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος κουκουλοφόρων στις 4 Ιουλίου 2008.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σακούλα κλεισμένη με πλαστικό δεματικό, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και ένα αυτοκίνητο, το οποίο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε αστυνομικό που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.
Άγνωστος στις 22:15 είχε επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στην περιοχή των Εξαρχείων, στην οδό Ιπποκράτους 112, που θα εκραγεί σε 30 λεπτά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για φάρσα» και να «ειδοποιηθούν οι αρχές ώστε να εκκενωθεί ο χώρος άμεσα». Στις 22:22 υπήρξε δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον άγνωστο να δίνει το ίδιο σημείο τοποθέτησης βόμβας και χρονικό περιθώριο 25 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο. Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 22:45.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου