OPTOCENTER

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ: "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ; ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ"!!!

«Όλα στο φως» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη...

Βουλή, αναφορικά με το αίτημα συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ζήτησε ωστόσο να ελεγχθούν το 1996, αλλά και η τελευταία διετία.

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διερωτήθηκε «με ποια λογική ξεκινάτε την εξεταστική από το 1997;». «Δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το 1996 αν είναι να πιάσουμε όλη την περίοδο Σημίτη;», συνέχισε και απάντησε: «Γιατί τότε ήταν γ.γ. του υπουργείου Υγείας ο υπουργός κ. Κουρουμπλής. Και για να αποφύγετε τον έλεγχο της περιόδου του κόβετε μια χρονιά από την περίοδο Σημίτη».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Όταν ανοίξατε την πόρτα σε διάφορους περιπλανόμενους από το ΠΑΣΟΚ και στα ορφανά του κ. Τσοχατζόπουλου, πήρατε μαζί και τις ευθύνες τους».

«Αν ουδέν μεμπτόν προκύψει, τόσο το καλύτερο για όλους. Η άρνησή σας όμως κάτι λέει», παρατήρησε και για την τελευταία διετία πρόσθεσε ότι θεωρεί ζήτημα στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης να εξεταστεί αφού «έχουν αποσταλεί στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν τη συγκεκριμένη περίοδο».

«Διαγωνισμοί που καταργήθηκαν αυθαίρετα, παράνομες αποφάσεις που κατέπεσαν στα δικαστήρια, ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε υπαλλήλους που εκτελούσαν εντολές τις πολιτικής ηγεσίας», πρόσθεσε.

«Ελάτε και δείξτε ότι δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Κάντε το και θα υπερψηφίσουμε την δικιά σας πρόταση, αλλά δεν θα το κάνετε γιατί δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια και γιατί ξέρετε ότι στη δικιά σας περίοδο έχετε λερωμένη τη φωλιά σας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Εκλογές τώρα

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση, επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές.

«Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Και να κλείσει η αξιολόγηση, που είναι και το πιθανότερο, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αν η συνέπεια δεν ήταν άγνωστη για τον κ. Τσίπρα, θα είχε ήδη οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές». Απευθυνόμενος προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό είπε: «Είσαστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή. Για να υπάρξει ελπίδα, πρέπει να έλθει η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν, μία πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αλήθεια, την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και θα φέρει στην εξουσία τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να βγάλουν την χώρα από την κρίση».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση και στη συμφωνία του Eurogroup: «Η μόνη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι με τους βαρόνους και με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ… Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες. Η εξέλιξη δυστυχώς μας δικαίωσε, καθώς η ύφεση επέστρεψε στην οικονομία στο τέλος του 2016, ενώ χάθηκαν 144.000 θέσεις εργασίας, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και τα “κόκκινα” δάνεια αυξάνονται. Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό συνιστά ένα γραφειοκρατικό ανεφάρμοστο συνονθύλευμα διατάξεων που δεν θα λύσει το πρόβλημα και θα το κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση. Ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017 έχει χαθεί και αυτό ενέχει κίνδυνο να ζητηθούν επιπλέον μέτρα όχι μόνο για το 2019 και το 2020 αλλά ακόμη και για το 2018».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν επιτυγχάνεται το πλεόνασμα του 3,5 %, ενώ τα μέτρα, η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση. Έχετε εκχωρήσει στο ΔΝΤ τον τελικό ρόλο του αξιολογητή των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Ζητούσατε ρύθμιση για το χρέος δίχως μέτρα και πήρατε μέτρα δίχως ρύθμιση του χρέους, φέρατε τέταρτο μνημόνιο δίχως χρήματα. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές. Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων όπως και του διαθέσιμου εισοδήματος, έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου