Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΣΩΣΗ ΝΑΥΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ"! ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ!

Αμφισβητεί ανοικτά  την ελληνική κυριαρχία στο Καστελόριζο η Τουρκία...

μετά την έκδοση ΝΟΤΑΜ με την οποία αποκαλεί άκυρη αντίστοιχη ελληνική αναφορικά με την διάσωση ναυαγών στην περιοχή.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Την ερχόμενη Τρίτη η Τουρκία προγραμματίζει αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή όπου και αναμένεται να σημειωθεί μεγάλος αριθμός παραβιάσεων όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα η ελληνική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε στις 20:13 το Σάββατο ανακοίνωνε την έναρξη επιχείρησης διάσωσης ναυαγών (SAR)  σε μια εκτεταμένη περιοχή νότια του Καστελόριζου, νοτιοανατολικά της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου καλώντας συγχρόνως όλα τα Μέσα (θαλάσσια και εναέρια) που βρίσκονταν στην περιοχή να μείνουν συντονισμένα με το κέντρο του Πειραιά. (PIRAEUS JRCC).

Η Τουρκία αντιδρώντας αμέσως στην αναγγελία της Ελλάδας από νωρίς το πρωί της Κυριακής και με την ΝΟΤΑΜ Α1752/17 έσπευσε  να κηρύξει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνοντας ότι δεν αναγνωρίζει τον καθορισμό της Ελληνικής περιοχής ευθύνης SAR βάσει του FIR Αθηνών και υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτει στην τουρκική περιοχή ευθύνης SAR.

Επιπρόσθετα  η Τουρκία όχι μόνο ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει το FIR Αθηνών αλλά μάλιστα επανέλαβε –την αστήριχτη- την θέση της ότι η συγκεκριμένη τουρκική περιοχή ευθύνης (SRR) εχει κατατεθεί στον ΙΜΟ (International Maritime Organization) και περιλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο του ΙΜΟ (IMO’S GLOBAL SAR PLAN). Και τελικά η τουρκική ΝΟΤΑΜ δηλώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να συντονισθούν από τις «αρμόδιες» τουρκικές Αρχές.

Φυσικά κάτι τέτοιο για την Ελλάδα δεν ισχύει, απλά οι ισχυρισμοι αυτοί αποτελούν μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας. και τίποτα παραπάνω.

Παράλληλα όμως η Άγκυρα με την NAVTEX 384/17 για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου για πραγματοποίηση ασκήσεων, ενώ η αρμοδιότητα για την έκδοση αναγγελίας ανήκει στην Ελλάδα και όχι στις τουρκικές αρχές.

Έτσι η Τρίτη αναμένεται αν είναι μια ιδιαίτερα «θερμή» ημέρα αναφορικά με παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ)  και παραβάσεις του FIR Αθηνών.
pronews.gr (τίτλος: τροποποιημένος)

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ !!!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 80-90 ΜΕ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΤΩΣΕΘΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή