Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ...ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ...ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!

Αυτή η κατάσταση που βλέπετε, επικρατεί καθημερινά στο δάσος του ...

Χολαργού, στον Υμηττό, στο σημείο όπου βρίσκεται το τένις (οδός Ναυαρίνου). Μέσα στο δάσος παρκάρουν τα αυτοκίνητα του καλού καιρού! Το θράσος των οδηγών δεν λέγεται. Προφανώς, όμως, βρίσκουν και το έχουν αυτό το θράσος. Γνωρίζουν ότι δεν τους διώχνει ούτε η Πυροσβεστική ούτε η Αστυνομία! Ναι, καλά διαβάζετε. Η Αστυνομία λέει ότι είναι δουλειά του Δήμου και η Πυροσβεστική απαντά ότι επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά! "Μα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος με την παρουσία τόσων αυτοκινήτων μέσα στο δάσος. Ένας οδηγός μπορεί να ανάψει ένα τσιγάρο και να γίνει παρανάλωμα του πυρός το δάσος", λες στην Πυροσβεστική, αλλά σου απαντάει ότι...δεν ενεργεί προληπτικά!!! "Και ποιανού δουλειά είναι τότε;". Σου απαντά και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ότι είναι δουλειά του Δήμου! 
Ευτυχώς που στη συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησαν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, όμως, όταν το απαράδεκτο φαινόμενο είναι καθημερινό, η πιθανότητα της εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλη. Αν δε λάβουμε υπόψη και τα σκουπίδια που πετάνε (χαρτάκια, αποτσίγαρα, κουτάκια κ.λ.π.), τότε...δεν τη γλιτώνει το δάσος μας. 
Ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει για το πρόβλημα και να βάλει απαγορευτικό. Η Δε Δημοτική Αστυνομία πρέπει να τους βάλει και καμιά κλήση.

1 σχόλιο:

  1. εδω απο έξω απο το tease εχουν κλείσει ολοκληρη θέση πάρκινγκ για ολιγόλεπτη στάθμευση, στο πάρκινγκ μές το δάσος θα κολλήσουμε? αφου ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και αστυνομία πουθενά, τι περιμένετε. Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή