Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"!

Το Βασικό Πρόβλημα της τοπικής μας κοινωνίας παραμένει η Οικονομική Κρίση

Με την έναρξη της νέας επαγγελματικής χρονιάς θυμίζουμε, όπως και τις...

προηγούμενες χρονιές στην δημοτική μας αρχή ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία είναι η οικονομική κρίση.
Σήμερα οι δήμοι καταστρώνουν ολοκληρωμένα σχέδια για την Ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και για την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την Περιφερειακή Αποκεντρωμένη Ανάπτυξη ως μοναδική λύση για τον διεθνή ανταγωνισμό και τις νέες συνθήκες που παρουσιάζονται. Θεωρεί ότι δήμοι και περιφέρειες πρέπει να κάνουν τον δικό τους σχεδιασμό και να δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή τους, δημιουργώντας αύξηση του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων και γι αυτό χρηματοδοτεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και πιλοτικά προγράμματα.
 Ετσι, οι δήμοι αναλαμβάνουν τις εξής Πρωτοβουλίες:
Διοργανώνουν Ενημερωτικές συναντήσεις με τους επαγγελματίες  για να χαράξουν μαζί τους, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε μια διαδικασία διαβούλευσης και brain storming.
Δημιουργούν ανάλογα forum και πλατφόρμες κατάθεσης ιδεών.
Συγκροτούν μηχανισμούς συμβουλευτικής και νομικής υποστήριξης για τα κόκκινα δάνεια και την διαχείρισή τους.
Ιδρύουν Γραφεία Επιχειρηματικότητας.
Οργανώνουν Συμβουλευτικά Γραφεία επιδοτούμενων προγραμμάτων για επιχειρήσεις και ανέργους.
Διοργανώνουν Λευκές Νύχτες για την ενίσχυση της υπερτοπικής προσέλκυσης καταναλωτών.
Αναπτύσσουν Πολιτιστικά περιβάλλοντα που προσελκύουν καταναλωτές.
Οργανώνουν Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις για κοινωφελείς εργασίες δημοσίου συμφέροντος (π.χ. ανακύκλωση, καθαρισμός σχολείων κ.λπ.).
Ιδρύουν one stop shop (σημεία μιας στάσης) για επαγγελματίες και εργαζόμενους.
Ιδρύουν Επιχειρηματικά πάρκα – κτίρια για την φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων με χαμηλό κόστος.
Δημιουργούν τοπικά επιχειρηματικά Social Media.
Αναπτύσσουν δομές Δια βίου μάθησης για επιχειρηματίες και ανέργους για να τους καταρτίσουν σε θέματα marketing, management, social media κ.λπ.
Δημιουργούν θεσμούς Clusters και Crowd funding για να συγκεντρώσουν επενδυτικά κεφάλαια και να ιδρυθούν νέες κερδοφόρες τοπικές επιχειρήσεις.
Θεσμοθετούν κίνητρα για πρόσληψη ντόπιων εργαζομένων (εντοπιότητα) από τις τοπικές επιχειρήσεις.
Δημιουργούν στρατηγικές «Έξυπνης Εξειδίκευσης» για να δημιουργήσουν προϊόν προστιθέμενης αξίας και επιχειρηματικών πλεονεκτημάτων στην περιοχή τους.
Εκπονούν μελέτες κοινωνικών αναγκών για να στηρίξουν εύστοχα και αποτελεσματικά τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα με κλιμακωτά τιμολόγια για όλες τις υπηρεσίες και τις εκδηλώσεις τους.
Ασκούν Κοινωνική Πολιτική με στόχο την επανένταξη του εργατικού δυναμικού μέσω της τοπικής ανάπτυξης.
Ιδρύουν συμβουλευτικά γραφεία ενεργειακής διαχείρισης.
Προωθούν την Κυκλική Kοινωνική Oικονομία για να δημιουργήσουν όρους επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας χωρίς κεφάλαια.
Εκπονούν καμπάνιες προβολής της τοπικής τους αγοράς.
Θεσμοθετούν εκπτωτικές κάρτας με ενιαίο μπόνους πόντους για όλη την τοπική αγορά.
Συμμετέχουν και παρακινούν σε πιστοποιητικά ποιότητας για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.
Διοργανώνουν Επιστημονικούς διαγωνισμούς τύπου hackathon, hack day, hackfest, codefest για την δημιουργία επιχειρήσεων καινοτομίας.
Δημιουργούν κυψέλες επιχειρηματικότητας (start up).
Αναπτύσσουν την Ευρωπαϊκή δικτύωση Επιχειρήσεων και την διπλωματία των πολιτών.
Δημιουργούν διαδικασίες πιστοποιητικού δεξιοτήτων για τους ανέργους με σύστημα ψυχομετρήσεων.
Δημιουργούν δημοτικούς χώρους στάθμευσης γύρω από τις τοπικές αγορές καθώς και εμπορικούς πεζόδρομους.
Φτιάχνουν ολοκληρωμένο δίκτυο Δημοτικής συγκοινωνίας με προορισμό τις τοπικές αγορές.
Εγκαθιστούν διαδικασίες έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών 24ώρου λειτουργίας και με delivery.
Φτιάχνουν Εφαρμογές κινητού για την προβολή της τοπικής αγοράς και των τοπικών επιχειρηματιών.
Δημιουργούν δράσεις εξωστρέφειας της τοπικής αγοράς με θεματολογικά φεστιβάλ, συνέδρια και εκθέσεις.
Συγκροτούν Επιτροπή Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας του Δημοτικού συμβουλίου για την χάραξη στρατηγικής και την συνεχή λήψη μέτρων.
Βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με συμβουλευτικές εταιρείες Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Διοργανώνουν και ενισχύουν Τοπικές πρωτοβουλίες επιχειρηματιών με σκοπό την ανάπτυξη της απασχόλησης μέσω κοινών επενδύσεων.
Αξιοποιούν και συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες και κυρίως στις:
Cosme για την δημιουργία εκκολαπτηρίων (incubators) θερμοκοιτίδων.
Grundtvig 2 «Social entrepreneurship as a way to the active citizenship».
Το πρόγραμμα EASY κ.ά. που προωθούν τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε συλλογικό τοπικό επίπεδο.  

14 σχόλια:

  1. Το Βασικό πρόβλημα στον τόπο μας είναι το ξεπούλημα της Ελλάδος ΣΕ Ξένα Συμφέροντα από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάστρεψε την την χώρα μας . Ούτε οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ του Εγκληματία Χίτλερ δεν άρπαξαν σπίτια Ελλήνων για να τα χαρίσουν σε τοκογλύφους . Αυτά και πολλά άλλα αίσχη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας απλός πολίτης Κύριε Κουμγιουτζόπουλε διαβάζοντας όλα αυτά τα φρικιαστικά εγκλήματα της αριστεράς εναντίον εκατ. αθώων ανθρώπων θα φρίξει . Πιστεύω ότι γνωρίζετε τι έγινε στο Τείχος του Αίματος και της Ντροπής στο Βερολίνο όπου δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις ανατολικές κομμουνιστικές χώρες προσπάθησαν να διαφύγουν από την Κόλαση του Παραπετάσματος και εκτελέστηκαν - σφάχτηκαν εν ψυχρώ από τους κομμουνιστές . Η τελευταία τους κραυγή πριν ξεψυχήσουν ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ?????????????? Το ερώτημα μου είναι πως είναι Δυνατόν σήμερα να υπάρχουν κομμουνιστές στην Πόλη μας μετά από τόσες φρικιαστικές αποκαλύψεις .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΚΕ = ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ = ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ = ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την συριζαία PUTANA που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια πρέπει να την ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχεις δει πώς είναι η πατσαβούρα Νο 2;;;
      Ούτε ουρακοτάγκος δεν την γαμ... αυτή την ακρίδα!
      Η "νύφη" του σατανά είναι η σαβούρα.
      ΟΥΣΤ

      club 21

      Διαγραφή
  5. Αυτή η βρόμα είναι στέλεχος του Γαμ............ ΣΦΥΡΙΖΑ . Με βίαιο τρόπο άρπαξε τον Σταυρό από τον λαιμό μιας γυναίκας και μετά ξεκρέμασε την εικόνα της Παναγίας βρίζοντας και την πέταξε προκλητικά στα σκουπίδια . Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τα θρησκευτικά δικαιώματα όλων των πολιτών . Τον Μάιο του 2009 όταν ένας Πακιστανός είχε πει ψέματα ότι τάχα του έσκισαν μία σελίδα από το κοράνι ο ΣΦΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα και λεηλάτησε χιλιάδες μικρομάγαζα ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας . Αυτή την σκύλα που πέταξε την εικόνα πρέπει να την πηδήξουν και να την πλακώσουν στα χαστούκια . Όλες οι τσούλες στον ΣΦΥΡΙΖΑ μαζεύτηκαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοια καθάρματα σαν τους κομμουνιστές δεν έχει ξαναβγάλει ο τόπος . Μας έχουν τσακίσει στους φόρους και στα χαράτσια . Έκαναν τους περισσότερους Έλληνες φτωχούς και ζητιάνους . Μας κατέστρεψαν οι αλήτες πρώτη φορά αριστερά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η χώρα έχει χάλια μεγάλα . Τώρα με τον συριζα κυβέρνηση καταστραφήκαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Ρε μαρξιστή Τσίπρα . Είσαι τελικά τρομερό μυαλό . Ξεκίνησες και τις κατασχέσεις μαγαζιών . Να χέσω το κόμμα σου και την αριστερά απατεώνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. VIVA COMANTATE MASTURA ΣΟΥΛΕΗΜΑΝ ΠΑΣΑ TSE GEVARA MR ALEXIS MADE IN USA TSOGLAN ΑΡΙΣΤΕΡΑ . ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ . ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ . ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . VIVA LA REVOLUTION ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ . ΖΗΤΩ Η ΜΑΣΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλουν να πάρουν και τα σπίτια μας και δεν θα σταματήσουν μόνο στην άγρια φορολογία . Ο κομμουνιστής Τσίπρας γνωρίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικές Οικογένειες είναι χρεωμένες . Η αριστερή κυβέρνηση με ένα σατανικό σχέδιο χαρίζει στους τοκογλύφους καθημερινά εκατοντάδες σπίτια Ελλήνων . Η αριστερά αποτελεί μεγάλη απειλή για την Πατρίδα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κόφτε φάτσα της Πατσαβούρας του συριζα που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια . Τα Φασιστικά Μπάσταρδα του ΧΑΣΆΠΗ Στάλιν μας προκαλούν να τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ αφού πρώτα τους Γ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει εάν κάποιος είχε πετάξει το κοράνι στα σκουπίδια ??????????????????? Αυτή η βρομιάρα μαζί με χιλιάδες συριζαίους θα είχαν κάψει την Ακρόπολη ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τις χειρότερες μέρες του κόκκινου φασισμού επί Στάλιν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή