Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...ΓΟΜΑΡΙΑ!

NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου βαδίζει προς το τέλος της με τους χειρότερους δυνατούς όρους για την ίδια και έχοντας προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα...

Η ΜΑΝΙΑ για την εξουσία, που είχε εκδηλωθεί ήδη από το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. χρησιμοποίησαν κάθε ψέμα και κάθε μέσο προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ν.Δ. και να τη διαδεχθούν, τάζοντας παροχές, σκίσιμο Μνημονίων και κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο, τους οδηγεί τώρα σε λάθη, τα οποία δεν θα πληρώσουν μόνο οι ίδιοι, αλλά κυρίως οι πολίτες.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ είναι δέσμιος των υπογραφών του. Τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά μας θέματα. Επί εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδιζε το τέλος των Μνημονίων και την «καθαρή» έξοδο, αλλά την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Eurogroup, ήλθε η ψυχρολουσία από τον ESM που δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα ύψους 28 εκατ. ευρώ για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που έχουν χτυπηθεί από το προσφυγικό.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ που έστειλαν με τον τρόπο αυτό οι δανειστές είναι σαφές εν όψει της εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων, για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου, που έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Οταν δεν κάνουν «έκπτωση» για ένα μικροποσό της τάξεως των 28 εκατ. ευρώ, είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσουν την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων από την 1η – 1 – 2019, διαλύοντας το μύθο της επαναδιαπραγμάτευσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα επαχθές μέτρο, αχρείαστο έως το 2015 και αποτέλεσμα της καταστροφικής διαπραγμάτευσης των Τσίπρα – Βαρουφάκη, που φρέναρε την οικονομία και διόγκωσε το πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα το δείξουν με την ψήφο τους.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ είναι και το πατατράκ στα εθνικά μας θέματα. Οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε οριακό σημείο, παρά το κόκκινο χαλί που στρώσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Ερντογάν, ενώ η περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών αποδοκιμάζεται από τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού που δικαίως θεωρεί ότι εκχωρήσαμε τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στα Σκόπια.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ θα αντιληφθεί ότι όσο μένει στην εξουσία θα επιδεινώνεται η κατάσταση για αυτόν. Γιατί θα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που ο ίδιος έχει υπογράψει. Και τη μείωση των συντάξεων από τις πληρωμές του Δεκεμβρίου και τη συμφωνία των Πρεσπών που θα έλθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Η ΠΑΡΕΑ του Μαξίμου θέλει να παραμείνει στις καρέκλες της εξουσίας μέχρι τέλους, όμως τώρα πλέον ο κατήφορος για τους κυβερνητικούς εταίρους είναι χωρίς τέλος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου