Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Πρώτο Θέμα (τίτλος: δικός μας)
Η σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι συντάσσεται με την Άγκυρα κατά της Ελλάδας, και αναφέρει...

ότι η Ρωσία «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται» πως η Ελλάδα έχει δικά της κριτήρια στη διεθνή πολιτική 
Σκληρή ανακοίνωση που κατηγορεί την Ρωσία ότι συντάσσεται με την Τουρκία κατά της Ελλάδας εξέδωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Εξωτερικων.

Η ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά κάνει λόγο για «εκδικητική  και αυθαίρετη» απέλαση των Ελλήνων διπλωματών, που δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σταδιακής απομάκρυνσης της Ρωσίας  «από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας» των δύο χωρών τα τελευταία 190 χρόνια.

Αυτή η απομάκρυνση αποδίδεται από το ΥΠΕΞ στο γεγονός ότι το Κρεμλίνο αποτελεί πλέον «σύντροφο εν όπλοις» της Τουρκίας, ενώ η ανακοίνωση αφήνει σαφείς υπαινιγμούς ότι τα δυο κράτη έχουν σχηματίσει κοινό άξονα κατά της χώρας μας.

Η ρωσική κυβέρνηση  «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική» συνεχίζει στο ίδιο αυστηρό ύφος η ανακοίνωση του κ. Κοτζιά, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμφανέστατα μια μερίδα Ρώσων «που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές».

«Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας» συμπληρώνει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει στα «αυθαίρετα μέτρα» με υπομονή και νηφαλιότητα.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης:


«Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, με πολυδιάστατη, ανεξάρτητη δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Ως κυρίαρχο κράτος με μακρά ιστορία, απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από κάθε τρίτο. Σε αυτά τα πλαίσια τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής φιλικής συνύπαρξης και με τη Ρωσία. Μιας μεγάλης χώρας με ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις και συνεργασία με τους γείτονές της προκειμένου να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως το ονοματολογικό, προς όφελος της ίδιας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλων των λαών.

Η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική.

Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να διαβάσει κανείς την κίνηση της Ρωσίας να προβεί σε απελάσεις στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα. Η απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν βασιζόταν σε στοιχεία, όπως εκείνη της ελληνικής πλευράς που στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες αποδείξεις παράνομης και παράτυπης δραστηριότητας Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών στο εσωτερικό της χώρας. Αντίθετα, η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα προέβη σε μέτρα μόνο κατόπιν καταγραφής απτών επιβαρυντικών στοιχείων. Εξάλλου, η ίδια ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Είναι φανερό ότι υπάρχει μια μερίδα Ρώσων, ευτυχώς μειοψηφική, που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές. Η ελληνορωσική φιλία επιτάσσει την εγκατάλειψη τέτοιων αντιλήψεων και όχι το αντίστροφο.

Τέτοια περίπτωση είναι και η προσπάθεια να επιβληθεί στη χώρα η παρουσία της "Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινείας Εταιρείας", οργάνωσης που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τις μυστικές υπηρεσίες των Τσάρων που στόχο είχαν τον αφελληνισμό των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα.»

3 σχόλια:

  1. Στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα, ο έλληνας ΥΠΕΞ έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! Δεδομένης της συνεχώς επαναλαμβανόμενης προκλητικής και άγαρμπης φρασεολογίας του Ερντογάν κατά της χώρας μας, με ευθείες απειλές κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας, και φρασεολογία διανθισμένη με υπονοούμενα ανάκτησης 'χαμένων' εδαφών που συνιστούν 'τα σύνορα της καρδιάς του', οι 'αδελφοί' ρώσοι φροντίζουν να τον εξοπλίζουν και να του παρέχουν επιπλέον του στρατιωτικού οπλοστασίου,και στρατηγικής φύσεως πολυεπίπεδες διευκολύνσεις. Συνεπώς, είτε ο κουμπαρούλης τους τους υποσχέθηκε να μην επωφεληθεί των ρωσικών δώρων κατά της 'προστατευομένης' τους Ελλάδας(χα!), είτε έτσι και 'παραβεί' τον λόγο του, θα σπεύσει ο Βλαδίμηρος να του κηρύξει τον πόλεμο!(ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!) Λυπάμαι για τους συμπατριώτες μου που είναι τόσο κοντόφθαλμοι λόγω νοσηρών αγκιστρώσεων σε πονηρά δολώματα περί 'προφητειών', 'αγίων', 'ξανθού γένους', και κατσαρών βοστρύχων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ !!!!!!!! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80% !!!!! ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!!! ΤΟ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ !!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΡΩΣΙΑ !!!!!!Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣ ΥΠ.ΑΡ.1 ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ !!!!! ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ !!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Και από που πηγάζει αυτή η εκτίμηση των συναισθηματικά αγκιστρωμένων Ελλήνων, αν όχι από τις έξυπνα στοχευμένες στο θυμικό τους, Ψυχολογικές Επιχειρήσεις των ρωσόφιλων πρακτόρων,που αφειδώς αναπαράγουν και οι αθώοι, ειλικρινείς, αφελείς,γνήσιοι στα συναισθήματά τους συμπατριώτες μας, περί 'ξανθών προστατών' και παλαιοημερολογίτικής σκοταδιστικής θρησκευτικομπουρδολογίας προφητών που έχουν αντικαταστήσει τους ασκούντες την εξωτερική πολιτική στα μάτια του αγαθού ποπολάρου; Δεν προχωράνε έτσι μπροστά οι λαοί ούτε συνάπτονται συμμαχίες ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ που θα παρέχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναχώματα κατά της επιβουλής των αχόρταγων γειτόνων μας. Και από πότε ο κάθε `πατερούλης` δικαιούται να επεμβαίνει για να επηρεάσει υπέρ των συμφεροντων της ΔΙΚΗΣ του χώρας την ΝΟΜΙΜΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ! εκλεγμένη κυβέρνηση ενός λαού;Δεν είμαι ψηφοφόρος αυτού του κόμματος που τώρα μας κυβερνά, ωστόσο ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ως γνήσια ελληνίδα και πολίτης αυτής της χώρας ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗΣ προς ενέργειες εξωτερικής πολιτικής κυβέρνησής της να πράττει ως κρίνει αυτή...Ποιός είναι ο κάθε 'πατερούλης Βλαδίμηρος' που θα ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ του ελληνικού λαού και θα του ορίσει ΑΥΤΟΣ την εξωτερική του πολιτική; Οσο για το παραμυθάκι με τους κωδικούς των S400 που τάχατες ο Πούτιν θα δώσει στους Τούρκους όποτε αυτός το αποφασίσει, υποτιμά τη νοημοσύνη του κάθε μη αφελούς ακόμα και των 'μπουνταλάδων' γειτόνων μας.
    Ποιός άραγε γνωρίζει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ παρασκήνιο της υπόγειας συμφωνίας Πούτιν - Ερντογάν; Ποιός μας λέει ότι δεν μπορούν οι Τούρκοι να εκμεταλλευτούν κάποια υποσυστήματα των τεχνολογιών που αφειδώς τους προσφέρουν οι Ρώσοι έστω και με 'κωδικούς'; Ό,τι επίσης τα περί 'κωδικών' είναι στάχτη για τους 'συμμάχους' των Ρώσων; Η ότι οι Τούρκοι με την βοήθεια προηγμένου υλικοτεχνικού αλλά και έμψυχου δυναμικού από σύμμαχες με αυτούς χώρες,π.χ.Ιράν, δεν θα μπορούν να επαυξήσουν την στρατηγική ισχύ των ρωσικών όπλων; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ...Ούτε ο Ερντογάν είναι μπουνταλάς να ακριβοπληρώνει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

    Υ.Γ.Ο λόγος που απαντώ στα σχόλια του συμπαθητικού ανωτέρω σχολιαστή, είναι επειδή εντάσσονται στην κατηγορία αυτών που προανέφερα ανωτέρω, περί γνήσιου συναισθηματισμού αφελών αγκιστρωμένων που αφορά πολλούς συμπατριώτες μας που υιοθετούν παράλληλο με τον ανωτέρω συμπαθέστατο σχολιαστή, τρόπο σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή