Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΪΚΟΥ: ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΡΕΣΤΗΣ!

Σοκ έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθήνας με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Βίκτωρας Ρέστης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, ο..

γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται, ότι το Δεκέμβριο του 2012,  έδωσε χρήματα σε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου- έξω από τα γταφεία της ναυτιλιακλης του εταιρείας επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος- να αφαιρέσουν χαρτοφύλακα με έγγραφα από τον πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα απειλώντας τον με όπλο και χτυπώντας τον στο κεφάλι! Για την υπόθεση αυτή ο Β. Ρέστης αντιμετωπίζει επίσης και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το ίδιο τελεσίδικο βούλευμα (υπ’αριθμ. 1507/2018) ο Β. Ρέστης θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ακόμη για:

α) ηθική αυτουργία σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Δασκαλάκη, β) ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του ίδιου επιχειρηματία, γ) παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό βλάβη τρίτων, δ) ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πολιτικού μηχανικού, Χαράλαμπου Στάικου, ε) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Αντώνη Βουγίδη.

Μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και άλλα τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας.

Τέλος, με το ίδιο βούλευμα ο εφοπλιστής απαλλάσσεται από το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ παραμένουν σε ισχύ, μέχρι την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών, οι περιοριστικοί όροι ου του έχουν επιβληθεί από την ανακρίτρια του ν.4022/2011.

*της Δέσποινας Μπρούσαλη
πηγή: http://directnews.gr/dikastika/92485-gia-hthikh-autourgia-se-lhsteia-parapempetai-na-dikastei-o-efoplisths-v-resths

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου