Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ! ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΖΟΥΡΑΡΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;

in.gr (τίτλος: δικός μας)
Τίποτα καινούριο δεν πρόσθεσε στα όσα γνωρίζουμε για το πολιτικό...

διαζύγιο – μαϊμού με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της Δευτέρας ο Πάνος Καμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταφέρθηκε εναντίον των Κουντουρά και Κόκκαλη επειδή δεν αφήνουν τις υπουργικές καρέκλες τους, αλλά δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει γιατί δεν διαγράφει από την ΚΟ του κόμματος τους Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, που επίσης δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι, επί της ουσίας, ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε ότι η απόσυρση της στήριξής του προς την κυβέρνηση δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο παρά για ένα κακοστημένο θέατρο.

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε αποστάτες εκείνους που, ενώ προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, δεν τον ακολουθούν στην αποχώρηση από την κυβέρνηση. «Πρόδωσαν κι εμένα και την εντολή των πολιτών που τους ψήφισαν» είπε, αναφερόμενος μόνο στην Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη. Αντίθετα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε έντιμη τη στάση του Θανάση Παπαχριστόπουλου και υπογράμμισε ότι βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον Κώστα Ζουράρι. Τι διαφοροποιεί τους μεν από τους δε, αφού και οι τέσσερις θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;

Στην πραγματικότητα δεν τους διαφοροποιεί τίποτα. Απλώς έτσι έχουν στήσει τη θεατρική παράστασή τους οι δύο συγκυβερνήτες: Ο Πάνος Καμμένος κάνει δώρο στον Αλέξη Τσίπρα τις ψήφους τεσσάρων βουλευτών, διαγράφει δύο εξ αυτών για να παραστήσει τον «Μακεδονομάχο» και κρατά άλλους δύο για να διατηρήσει εν ζωή την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ο Πάνος – θύμα
Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων για να δηλώσει θύμα των στελεχών που εκείνος ανέδειξε καθώς και να νουθετήσει για ακόμη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι και εκείνον θα τον προδώσουν αν τους κρατήσει. Το θέατρο του παραλόγου του προέδρου των ΑΝΕΛ ξετυλίγεται με κάθε του πρόταση. Δεν είναι ο πρωθυπουργός που τον «πρόδωσε» γιατί έφερε νωρίτερα τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τη συνεννόηση που είχαν οι δυο τους. Είναι οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι είναι πάντα πιστός στις αρχές και της αξίες του και θα «πολεμήσει» για τη Μακεδονία μέχρι τέλους. Και τα λέει αυτά, την ώρα που επιτρέπει στους βουλευτές του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού δεν τους διαγράφει, ούτε θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, όπως για παράδειγμα κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι για τον Σπύρο Δανέλλη και μάλιστα την ώρα που το Ποτάμι έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι και η κυβέρνηση θα συνεχίζει το έργο της, με πρώτη πράξη την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο ίδιος μπορεί να δηλώνει «θύμα». Ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε τη συνέντευξη για να πει ότι με όσες δυνάμεις του απομένουν στη Βουλή θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, ότι θα κατέβει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ότι παλεύει μόνος του στην πολιτική, ότι τον πολεμούν όλοι κλπ. Για την «ταμπακιέρα» τίποτα.

Οι φίλοι και οι εχθροί του Πάνου Καμμένου
Ήταν όμως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βάλει μερικά πρόσωπα στο στόχαστρο, αλλά όχι τον Αλέξη Τσίπρα -τον άνθρωπο που κανονικά θα έπρεπε να καταγγέλλει γιατί αφού τον χρησιμοποίησε για να κυβερνήσει, τώρα τον πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα. «Αγαπώ τον Τσίπρα, έχουμε μια έντιμη σχέση, δεν με έχει κοροϊδέψει ποτέ» δήλωσε, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το πολιτικό ζεύγος διατηρεί άψογες σχέσεις παρά το «διαζύγιο».

Δεν είναι ο πρωθυπουργός το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας» και «αντισυνταγματική»! Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας που δίνει το όνομα της Μακεδονίας, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σύμφωνα με την λογική του παραλόγου που προβάλλει ο Πάνος Καμμένος σε κάθε ευκαιρία, επιχειρώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο. Ρίχνουμε τώρα την κυβέρνηση του Τσίπρα αν υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν παραδίδει το όνομα Μακεδονία, ας πει ότι δεν δέχεται τη σύνθετη ονομασία και θα στηρίξουμε την πρόταση μομφής του, είπε…

Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της Έλενας Κουντουρά, αναφέροντας ότι ο πατέρας της ο στρατηγός Κουντουράς έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, ενώ για τον «αριστερό» Κώστα Ζουράρι ανέφερε ότι βάζει και το χέρι του στη φωτιά. Ανέφερε πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος τον κοιτά στα μάτια και του λέει την αλήθεια, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης βρέθηκε στην Κίνα για να τον αποφύγει… Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να αποφεύγει τον καθρέφτη του με αυτά τα επιχειρήματα, αλλά είναι βαθιά η απόγνωση για τη διάλυση των ΑΝΕΛ και τη δημοσκοπική καταβαράθρωσή του, που θα κάνει και θα πει ό,τι νομίζει πως μπορεί να τον διασώσει.

Ο χρόνος που του απομένει είναι λίγος όμως. Πιθανότατα, το πολύ 100 ημέρες, μέχρι τις κάλπες του Μαΐου. Ερωτηθείς αν του έχει μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το πότε σκοπεύει να κάνει εκλογές, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Αν βρει τους 151 θα προχωρήσει όσο μπορέσει, μου είπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου