Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ! 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!

NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR
Στην εξάρθρωση της συμμορίας που σκότωσε τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον περασμένο...
Απρίλιο, προχώρησε η αστυνομία.
Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Δημητριάδη που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018, στο σπίτι του στην Κηφισιά έφτασε μετά από πολύμηνες έρευνες, η αστυνομία.


Η σπείρα αποτελείται από αλλοδαπούς, ένας εκ των οποίων συνελήφθη έπειτα από συνεργασία με την Ιντερπόλ στις Βρυξέλλες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Οι δράστες είχαν εισβάλει ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι τού επιχειρηματία και όταν εκείνος αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να υποκύψει λίγες μέρες αργότερα.

Το χρονικό του τρόμου
«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του.
Είδα το ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ηταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί.

Εβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά το ληστή. Τότε είδα το δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Επεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν», αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο.

Είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής, καθώς όλα εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια της.
Την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους τής οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι όμως κατάλαβαν καθυστερημένα το περιστατικό. Δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Εξαιτίας του πολύωρου χειρουργείου του συζύγου της, αναμένεται να δώσει κατάθεση αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δεν… κοιμήθηκε
Ο 52χρονος δεν έκανε τον… κοιμισμένο, δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τις σωστές, όπως αποδεικνύεται, συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας. Λειτουργώντας με το ένστικτο αυτοπροστασίας θέλησε να προστατεύσει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Οι δύο κουκουλοφόροι ένοπλοι ληστές ήθελαν να τους πάρουν ομήρους για να τους αποκαλύψουν πού είχαν χρήματα και κοσμήματα. Η πρώτη έρευνα των ληστών για κλοπιμαία είχε αποβεί άκαρπη. Εφθασαν μέχρι το υπνοδωμάτιο του 1ου ορόφου της μονοκατοικίας. Ο 52χρονος επιχειρηματίας είχε αντιληφθεί την ξένη παρουσία στο σπίτι του και σηκώθηκε να δει τι συνέβαινε. Αρχικά απειλήθηκε με λοστό, με αποτέλεσμα να αντιδράσει και να έρθει σε συμπλοκή με τους ληστές. Ο δεύτερος δράστης κατάλαβε ότι το θύμα δεν ήταν του… χεριού τους και υπό το φόβο σύλληψής τους, τον πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη ήπατος, αιμορραγία στο θώρακα, τραύμα στον πνεύμονα, άλλα τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια και να δίνει πολύωρη μάχη για τη ζωή του στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών.

«Τους ήθελαν ομήρους»
Οι δύο ληστές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εισέβαλαν στη μονοκατοικία, που βρίσκεται στην οδό Κηφισού στην Κάτω Κηφισιά, σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών, λίγο πριν από τις 05:00 χθες τα ξημερώματα, από μία ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα του ισογείου. Αρχικά ερεύνησαν τους κάτω χώρους του σπιτιού, ενδεχομένως χωρίς να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα γι’ αυτούς σε επίπεδο κλοπιμαίων. Ανέβηκαν στο γο όροφο της κατοικίας και κινήθηκαν προς το υπνοδωμάτιο, με σκοπό, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους και με τη βία να τους αποσπάσουν πληροφορίες για το πού έχουν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης με ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και η σύζυγός του φαίνεται να κατάλαβαν ότι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι τους. Στο εσωτερικό της κατοικίας βρίσκονταν η σύζυγός του, ο ένας γιος και η οικιακή βοηθός. Ο επιχειρηματίας ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές και αντέδρασε στις προθέσεις τους. Ο ένας δράστης, βρίζοντας και φωνάζοντας στα ελληνικά, άρχισε να τον χτυπά με έναν σιδερένιο λοστό προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Ο επιχειρηματίας συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά το δράστη. Ο δεύτερος ληστής θέλοντας να «απελευθερώσει» το συνεργό του πυροβόλησε τον 52χρονο πισώπλατα από κοντινή απόσταση, τουλάχιστον τρεις φορές. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χωρίς ακόμη να έχει διαπιστωθεί αν άρπαξαν κλοπιμαία, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν κάλυκες από πιστόλι των 9 mm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου