Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΝΑΖΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΠΡΩΤΟ!

 Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΙΡΕΤΑ, ΕΞΑΕΡΩΘΗΚΕ! 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΩΤΑ ΔΗΛΩΣΕ "ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!
Ευθεία αναφορά στο γεγονός ότι το 2011 ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ενεργοποιήσει τη διαδικασία για την έξοδο της χώρας του από το ευρώ, έκανε ο Χανς Βέρνερ Σιν, πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Γνωρίζουμε ότι το Φθινόπωρο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός, είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα του από το ευρώ», δήλωσε, χαρακτηριστικά ο Σιν.

Την είδηση μεταδίδουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι, το Φθινόπωρο του 2011, ακριβώς όταν τα ιταλικά επιτόκια δανεισμού της χώρας είχαν παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, ο Μπερλουσκόνι είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και είχε αντικατασταθεί από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

Αναφερόμενος πάντα, στην ολοκλήρωση του πρωθυπουργικής του θητείας, ο πρώην Καβαλιέρε δήλωσε, πρόσφατα, ότι «πλήρωσε το ότι εναντιώθηκε στην πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου ΄Αγγελας Μέρκελ και του Γάλλου πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί».

Σε σχέση με την όλη αυτή υπόθεση, ο τραπεζίτης Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε βιβλίο του τονίζει: «η απειλή εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν δείχνει να είναι μια ωφέλιμη διαπραγματευτική στρατηγική. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση του Μπερλουσκόνι έφτασε μετά την αναφορά του- σε ιδιωτικές συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών- στη δυνατότητα να εξέλθει, η χώρα, του ευρώ».

Την ερχόμενη Τετάρτη, τέλος -εκτός και αν υπάρξουν αναβολές τις τελευταίας στιγμής- ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ψηφοφορία της ιταλικής Γερουσίας για την οριστική αποπομπή του από το Σώμα, μετά την καταδίκη του από τον ΄Αρειο Πάγο της Ρώμης για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ixnos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου