Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!

Σε κατάθεση δικής του τροπολογίας για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, με εισηγητή τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προτίθεται να προχωρήσει την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ, μετά τη γνωστοποίηση ότι το θέμα μπαίνει στο ψυγείο λόγω αντιδράσεων των βουλευτών της ΝΔ.

Η κυβέρνηση προωθούσε σχετική τροπολογία έπειτα από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή η τροπολογία πάγωσε, καθώς η Νέα Δημοκρατία υπαναχώρησε υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος γνωστοποίησε ότι το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία την Παρασκευή προκειμένου να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών.

«Ολίγον συγκλονισμένοι με τους αφορισμούς Σεραφείμ»

Παράλληλα, σχολίασε τα περί αφορισμού που είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς: «Είμαι εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Διάβασα δημόσια παρέμβαση μητροπολίτη ότι όσοι στηρίξουμε την ένταξη ομοφύλων ζευγαριών στο σύμφωνο συμβίωσης θα μας αφορίσει. Δεδομένου πως εμείς προτιθέμεθα να στηρίξουμε αυτή την πρόταση, είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι και για αυτό θα είμαι και πολύ σύντομος», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε:

«Με κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Παιδείας και του υπουργού Οικονομικών ορίζεται πως θα αποφασίζονται οι διαχειριστικοί έλεγχοι σε νομικά πρόσωπα του παρόντος νόμου για τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων που διέπουν τη νομιμότητα της διαχείρισής τους.

» Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εξαιρέσουμε την Εκκλησία από τη σχετική διάταξη. Εμείς δεν συμφωνούμε σε αυτό. Και δεν νομίζω να το έχει ζητήσει και η ίδια η Εκκλησία. Αρα, ό,τι διέπει όλα τα Νομικά Πρόσωπα διέπει και την Εκκλησία. Σε αυτό είμαστε κάθετοι, κύριε υπουργέ, και ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή τη διάταξη».

Αποσύρθηκε η διάταξη που εξαιρούσε την Εκκλησία

Μετά τη σαφή στάση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, η κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, απέσυρε τη σχετική διάταξη-εξαίρεση της Εκκλησίας από τους φορείς που εμπίπτουν στην ΚΥΑ για τον έλεγχο τήρησης νομιμότητας στη διαχείρισή τους.

tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου