Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ 850 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!

Αφορά 850 μόνιμους γιατρούς του Οργανισμού οι οποίοι αν και διακόπτεται η σύμβασή τους θα μπορούν να συνταγογραφούν
Διακόπτονται οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά ιατρεία που ανήκουν σε ιατρούς-υπαλλήλους του

Την διακοπή των συμβάσεων που διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά ιατρεία που ανήκουν σε ιατρούς-υπαλλήλους του Οργανισμού, ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντ. Μπέζας.
Η απόφαση αφορά 850 μόνιμους γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι μετά το πρωινό τους ωράριο στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, δέχονται στο ιατρείο τους ασφαλισμένους. Σήμερα, η επίσκεψη κοστίζει δέκα ευρώ και καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Από αύριο Παρασκευή, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι την απογευματινή επίσκεψη στο ιατρείο, στην τιμή που θα καθορίσει κάθε γιατρός. Επίσης, παρότι θα διακοπεί η σύμβασή τους, θα μπορούν να συνταγογραφούν.
Σημειώνεται ότι οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και όπως δήλωσε ο κ. Μπέζας «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΠΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί». Έτσι, ανακοίνωσε ότι «από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ».
Σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις ο κ. Μπέζας είπε ότι «η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».    
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου