Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ: Ο ΑΔΩΝΙΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!!!

 Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης (έστω κι αν το έχει διαψεύσει δημοσίως) πάει για λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ. Το αναδείξαμε και χθες, εδώ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΧ! ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Σήμερα μας επιβεβαιωνουν τα μεγαλύτερα sites και οι εφημερίδες. Δείτε τι γράφει το capital.gr και η "Καθημερινή" για το επικείμενο αιφνίδιο θάνατο αλά ΕΡΤ: 
Μέχρι και «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ, όπως έγινε με την ΕΡΤ, προβλέπει εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης εάν οι γιατροί των πολυϊατρείων επιμείνουν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η σύγκρουση με φόντο τον Οργανισμό οδηγείται στα άκρα την ώρα που η Διοίκηση με ανακοίνωσή της αντιδρά στα σχετικά σενάρια, δηλώνοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει.
Το σχέδιο στο συρτάρι

Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», έχει εκπονήσει σχέδιο διάρκειας σχεδόν ενός μηνός για την αντιμετώπιση του προβλήματος και περιλαμβάνει τέσσερα βασικά βήματα.

Το πρώτο έγινε με τη διακοπή της σύμβασης με τα ιδιωτικά ιατρεία 700 γιατρών που παράλληλα εργάζονται στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Το επόμενο αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, όταν το υπουργείο θα αυξήσει το μηνιαίο «πλαφόν» των επισκέψεων ασφαλισμένων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ στους 4.300 συμβεβλημένους γιατρούς, από 200 που είναι σήμερα σε 300.
Τη μεθεπόμενη εβδομάδα το υπουργείο περνάει στο τρίτο βήμα. Το «άνοιγμα» του συστήματος προς όλους του ιδιώτες γιατρούς, με υπογραφή νέων συμβάσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

Το τελευταίο στάδιο -πρόθεση του υπουργείου είναι να υλοποιηθεί τέλη Δεκεμβρίου- είναι το οριστικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ που θα σημάνει την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Λίγες ημέρες μετά θα δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός, που θα έχει διοικητικές υπηρεσίες, αφού θα είναι αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Το αντίστοιχο προσωπικό αυτών των υπηρεσιών αναμένεται να επαναπροσληφθεί.

Για το υπόλοιπο, θα προκηρυχθούν θέσεις στο νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας που δημιουργείται και τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Η ηγεσία του υπ. Υγείας φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το εναλλακτικό σχέδιο να μην υλοποιηθεί, εξαρτώντας το άμεσα από τη στάση που θα τηρήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Διαψεύδει η Διοίκηση

Δεν κλείνει και δεν κινδυνεύει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), υπογραμμίζει από πλευράς της η Διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή φημολογίες, των τελευταίων ημερών, για κλεισιμό του.

Ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού περίθαλψης της χώρας, με 10 εκ ασφαλισμένους, βρίσκεται, υπό πλήρη έλεγχο και οι πληρωμές, προς τους παρόχους γίνονται πλέον τακτικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  ότι οι γιατροί, τα φαρμακεία και οι εξετάσεις είναι διασφαλισμένες.

«Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Τα σημερινά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με την βοήθεια και την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων φορέων» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου