Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ!

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη 
Στη ΓΑΔΑ πέρασαν τη νύχτα η σύζυγος και ο αδερφός του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου έπειτα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων.  
Το μεσημέρι αναμένεται να δικαστούν από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές, ενώ έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών να βγουν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Εάν προκύψει το παραπάνω ενδεχόμενο, τότε θα σταλούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία θα τα προωθήσει στη Βουλή ώστε να αρθεί η ασυλία του βουλευτή και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. 
Οι κατηγορούμενοι επέμειναν  ότι δεν έχουν γνώση της κατηγορίας και της δικογραφίας, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει λόγο για «σόου μεγάλης δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα». 
Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Γιακουμάτος ο οποίος δήλωσε πως «πρόκειται για μια φορολογική παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα για εταιρία, η οποία ανήκει στον αδερφό μου στην οποία πρόεδρος είναι η γυναίκα μου». Όπως εξήγησε, ο αδερφός του δεν είχε ενημερωθεί καν για την παράβαση αυτή.

Η εταιρία «Άγιος Χαράλαμπος Α.Ε» 

Η εταιρια πρόεδρος της οποίας ήταν η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2004 επρόκειτο για ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Πρότυπος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ο Άγιος Χαράλαμπος» και έδρα το Νέο Ψυχικό.  
Ως σκοπός της εταιρίας αναφέρεται στο καταστατικό μεταξύ άλλων  η «μίσθωση, ανέγερση κτιρίων και η διαμόρφωση των εσωτερικών τους χώρων προκειμένου αυτά να καθίστανται κατάλληλα για τη δημιουργία μονάδων φροντίδας υπερηλίκων. Η διαμονή, σίτιση και παροχή προς υπερηλίκους πάσης φύσεως υπηρεσιών εντός και εκτός των χώρων διαμονής τους. Η δημιουργία ξενώνων αναψυχής και η εκμετάλλευση αυτών υπο κάθε μορφή. » αλλά και η «Η εκμίσθωση και μίσθωση των υπηρεσιών προσωπικού (εργαζόμενων σε αυτή ή σε άλλον εργοδότη) με συμβάσεις δανεισμου εργαζομένων».  
Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας συμμετείχε μόνο ο αδερφός του κ. Γιακουμάτου, Δημήτρης Γιακουμάτος. Η κ. Ελένη Θεοδώρου σύζυγος του βουλευτή ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου τον Αύγουστο του 2007 με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Δημήτρη Γιακουμάτο, με δικαίωμα υπογραφής σε αυτόν.  
Η κ. Θεοδώρου διατέλεσε Πρόεδρος έως τον Ιούνιο του 2013 οπότε και τη θέση κατέλαβε ο αδερφός του βουλευτή κ. Δημήτρης Γιακουμάτος ενώ ως μέλος του ΔΣ της εταιρίας εμφανίζεται η κόρη του βουλευτή της ΝΔ Ζωή Γιακουμάτου. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου