Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ" (ΠΟΛΥΚΑΛΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Η τροποποίηση δεν αντιμετωπίζει την υποβάθμιση του Χολαργού

Αύριο, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα συζητηθεί η πρώτη άποψη του υπό κατάργηση Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ), για την προτεινόμενη τροποποίηση του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Χολαργού, του ΄88. Η διαδικασία της τροποποίησης ξεκίνησε το ΄07, επί Δημαρχίας Νικολάου, δηλαδή πριν την Καλλικρατική ενοποίηση Παπάγου και Χολαργού το ΄11.

Σε αντιδιαστολή με το Χολαργό, ο Παπάγος εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να μην έχει καθόλου ΓΠΣ. Πριν την ενοποίηση, είχε ξεκινήσει και αυτός διαδικασία εκ του μηδενός εκπόνησης ΓΠΣ. Εδώ και τρία χρόνια προτείνουμε στον ενιαίο Δήμο μας να φέρει σε επικοινωνία μεταξύ τους τα δυο εξωτερικά μελετητικά γραφεία που είχαν ανεξάρτητα αναλάβει τα ΓΠΣ, το ένα του Παπάγου και το άλλο του Χολαργού, ώστε να λάβουν υπ΄ όψιν στις προτάσεις τους το γεγονός ότι τώρα πια οι δυο πρώην ανεξάρτητοι Δήμοι ενοποιήθηκαν. Δυστυχώς, μιλάμε σε «ώτα μη ακουόντων», λες και είναι τόσο παράλογο αυτό που προτείνουμε!       

Ο ενιαίος Δήμος έχει ανάγκη από ένα πολεοδομικό όραμα, για ενιαία πόλη. Παπάγος και Χολαργός είναι πια ένας Δήμος και αυτό πρέπει να αρχίσει να αντικατοπτρίζεται στο ΓΠΣ της περιοχής του. Πρέπει να προβλεφθούν πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, ενδεχομένως λεωφορειόδρομοι, Κέντρο πόλης, κέντρα γειτονιάς κτλ, που δίνουν σάρκα και οστά στο όραμα για ενοποίηση των δυο μέχρι προ τριετίας ανεξάρτητων Δήμων.
Η προτεινόμενη τροποποίηση του ΓΠΣ του Χολαργού, εκτός του ότι δεν έχει τίποτε για το όραμα της ενιαίας πόλης, κάνει διασταλτική ερμηνεία της μη θεσμοθετημένης χρήσης «κατοικία» του ισχύοντος ΓΠΣ και χαρακτηρίζει επίσημα όλο το Χολαργό σαν περιοχή «Γενικής κατοικίας». Αν αυτό παραμείνει, μπορεί να ανοίξει το δρόμο της υποβάθμισης, αφού έτσι θα μπορεί να ανοίγουν μαγαζιά παντού στο Χολαργό, χωρίς έλεγχο!!! Θα μπορεί δηλαδή παντού να γίνονται εμπορικά καταστήματα, καταστήματα προσωπικών υπηρεσιών, εστιατόρια, αναψυκτήρια (μπαρ), επαγγελματικά εργαστήρια, πρατήρια βενζίνης κτλ.

Η Κοινωνία Δημοτών θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός «Γενική κατοικία» θα πρέπει να προταθεί υπό τον όρο ότι: α) θα αφαιρεθούν οι χρήσεις Εστιατόρια και Αναψυκτήρια (μπαρ), οι οποίες θα επιτρέπονται μόνον στα πολεοδομικά κέντρα (Μεσογείων, 5 κέντρα γειτονιάς και 1 της πόλης β) θα περιορισθούν δραστικά όλες οι υπόλοιπες χρήσεις της «Γενικής κατοικίας» γ) οι νόμιμα υφιστάμενες χρήσεις θα συνεχίσουν, χωρίς δυνατότητα επέκτασης.   

Όλοι μας πρέπει να πάμε στο Δημαρχείο την Πέμπτη,  το απόγευμα στις 6:00, να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να κατοχυρώσουμε τουλάχιστον σε επίπεδο των χρήσεων του ΓΠΣ, τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του Χολαργού.  


Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Κοινωνίας Δημοτών: Άννα Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Βλαβιανός, Σάκης Γαλιγάλης, Πέννυ Ζαμπέλη-Γαρύφαλλου, Βάντα Λαλιώτου, Γιάννης Μπασιάκος, Χριστίνα Πολυκαλά και Ιωάννα Σπηλιωτοπούλου.

1 σχόλιο:

  1. ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
    ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΒΡΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή