Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΖΟΡΜΠΑ: ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ DEALER ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Και να λοιπόν… Χωρίς να έχει συζητηθεί σε κανένα Όργανο ή Επιτροπή του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Σχολική Επιτροπή ή Επιτροπή Παιδείας),  ο Δήμαρχος εξαγγέλλει την απόφασή του να ασφαλίσει τους μαθητές των Δημόσιων Σχολείων της πόλης μας σε μία(!) συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία, χωρίς άλλη προσφορά, λειτουργώντας σαν dealer ασφαλιστικής εταιρίας (άραγε πού πήγαν η διαφάνεια και η εντιμότητα;), για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έως του ποσού των 300 ευρώ ανά μαθητή, για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν εντός του χώρου του σχολείου και στις σχολικές εκδρομές. Η δαπάνη  ανά μαθητή ανέρχεται στο ποσό των 2,5 ευρώ και καλύπτει το διάστημα από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση, έως το πιθανότερο, τη λήξη του σχολικού έτους.
 
Πόσο αθώα και σωστά ακούγονται όλα αυτά, στα αυτιά του ανυποψίαστου πολίτη–γονέα…
 
Όμως, η αλήθεια είναι ότι ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ, ο Δήμαρχος (και εκ νέου υποψήφιος) κ. Βασίλης Ζορμπάς αποκτά πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως η διεύθυνση κατοικίας και το τηλέφωνο της κάθε οικογένειας· δεδομένα τα οποία μπορούν να παραδοθούν στον οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκμεταλλευτεί και ο ίδιος. Η νομοθεσία ορίζει ότι απαγορεύεται η παράδοση ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων των μαθητών σε οποιονδήποτε, εκτός των περιπτώσεων που ο διευθυντής εκπαίδευσης κρίνει ότι πρέπει να δοθούν. Η διαδικασία αυτή όμως δεν τηρήθηκε. Παρόλο που ουδείς γνωρίζει τον τρόπο και τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας, εντούτοις, η τελευταία αποκτά πρόσβαση σε περίπου 4.000 οικογένειες της πόλης μας, με ό,τι αυτό σημαίνει στην πράξη: Αύξηση του εταιρικού τζίρου, επαγγελματική επιτυχία του μάνατζερ και το κυριότερο, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, για επιπλέον ασφαλιστικά προϊόντα.
 
Η αλήθεια είναι ότι οι διαδικασίες που από το νόμο απαιτούνται μέχρι να υπογραφεί το συμφωνητικό της ασφάλειας (αποφάσεις, διαύγεια κ.λπ.) δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο καθένας μπορεί να υπολογίσει το διάστημα που απομένει και το κόστος της ασφάλισης.
 
Η αλήθεια είναι ότι εκ των πραγμάτων, η ασφάλιση αφορά κυρίως στους ανασφάλιστους μαθητές, αφού οι ασφαλισμένοι έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
 
Η αλήθεια είναι  ότι ουδείς Δήμαρχος τόλμησε, στην ιστορία αυτής της πόλης, να εμπλέξει τα σχολεία και τους μαθητές σε προεκλογικά επικοινωνιακά τεχνάσματα.
 
Αν ο κ. Δήμαρχος και όσοι ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα, είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην ασφάλεια των μαθητών, θα είχαν ήδη λύσει ζητήματα που αφορούν στην έλλειψη αλεξικέραυνου στα σχολεία της πόλης, στις αυλές που θέλουν επισκευές  και σε τόσα άλλα που η ΄Ενωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν, επανειλημμένως, εκθέσει στο δημοτικό συμβούλιο.
 
 
Βασίλης Γιαννακόπουλος
τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
εκτελεστικό μέλος Π.Ε.Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου