Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΠΑΤΕΣ: Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ!!!

Οι πατάτες ήταν, είναι και θα είναι το φαγητό του φτωχού. Και οι περισσότεροι θα θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο ο αείμνηστος Ιωάννης Καποδίστριας έφερε τις πατάτες στην Ελλάδα και επέβαλε την καλλιέργειά τους (τις ... απαγόρευσε!).
Αλλά στην τηγανητή τους μορφή, που είναι και η πιο αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους, αποτελεί ότι πιο ανθυγιεινό υπάρχει σε επίπεδο διατροφής.
Κάτι που θα έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα τα στρατιωτικά μαγειρεία που λόγω χαμηλής τιμής, ευκολίας παρασκευής και καλής γεύσης, τηγανίζουν ολόκληρα χωράφια πατάτες στους ανυποψίαστους στρατιώτες και βέβαια και στα μόνιμα στελέχη.
Τα τρία χαρακτηριστικά τους που, σύμφωνα και με ygeianews.gr  τις καθιστούν απαγορευτικές είναι τα εξής:
  • Μας φορτώνουν με ανθυγιεινά λίπη
Κατά το τηγάνισμα, τα κορεσμένα λιπαρά μετατρέπουν τις πατάτες σε «ωρολογιακή βόμβα», καθώς οδηγούν στην απόφραξη των αρτηριών και το σχηματισμό θρόμβων. Παράλληλα, τα κορεσμένα λιπαρά παραμένουν στον οργανισμό για περισσότερο χρονικό διάστημα και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Η χρόνια κατανάλωση ανθυγιεινών λιπαρών μπορεί, τελικά, να οδηγήσει στο έμφραγμα ή το εγκεφαλικό.
  • Είναι ο χειρότερος υδατάνθρακας
Είναι φτιαγμένες από απλούς υδατάνθρακες οι οποίοι μετατρέπονται εύκολα σε γλυκόζη όταν αυτοί διασπώνται από τον οργανισμό. Οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες  απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό και εάν δεν καούν το ταχύτερο δυνατό, αποθηκεύονται στο σώμα μας με τη μορφή λίπους.
  • Περιέχουν τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς
Οι τηγανιτές πατάτες περιέχουν τρανς λιπαρά τα οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνα. Επίσης, η κατανάλωσή τους αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη. Για το λόγο αυτό έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ.
Κανονικά από την ηλικία των 30 ετών και πάνω ουδείς πρέπει να διατρέφεται με τηγανητές πατάτες με συχνότητα μεγαλύτερη από δύο ή τρεις φορές το έτος.
Και είναι τόσο τέλειες...
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου